Ahoj všem,
Probe mě opět nechalo na cestě. Ačkoliv potom jsem domu přece jen dojel.
Popíšu přesně co se stalo:
* Ráno vyjedu z domova, vůbec žádný problém cca 10km po městě.
* Po cca 15km tankuju v Bořanovicích u pidi pumpy Natural za 30.90 do prázdnější nádrže ale na rezervu jsem ještě nejel.
* Ihned u pumpy jsem měl problém nastartovat. Motor točil ale než chytl trvalo to několik sekund (jindy naskočí hned).
* V průběhu cca 10km několikrát uplně vynechá motor, otáčky klesli na nulu ale hned se to zase vrátilo.
* Za 15km od natankování zastavím před železničním přejezdem, auto na volnoběh chcípne. Zkouším nastartovat a nic. Motor točí ale nechytne i když jsem zkoušel promačkat otřesový spínač v kufru. Odtlačím se ze silnice mimo a čekám na švagra.
* Po cca 20minutách zkouším nastartovat a zatopit. Chytne na poprvé ale do 5 minut opět samo na volnoběh zdechne. To zkouším ještě nekolikrát a vždy po nějaký době chcípne. Pokud už ale mám nastartováno a vytočím motor do otáček vůbec mu to nevadí.
* Přijíždí švagr zkoušíme rozebrat otřesový spínač. Trošku oreznutý šroub na kostře ale jinak se zdá v pořádku.
* Jedeme zpět ve dvou cca 25km zpět domu. Za celou cestu se nic zvláštního už nepřihodilo.
Napadají mě možnosti:
* Špatný benzín. Ta pumpa je tam sice už dlouho ale moc extra důvěry bych k ní neměl. Proti špatnému benzínu ale podle mě mluví že jsem s obtížemi nastartovat už hned po natankování. To musel být v potrubí snad ještě původní dobrý benzín?
* Otřesové čidlo v kufru. Kdysi tu někdo psal že se tam unaví nějaká pružinka a může to zlobit. Případně nevím jestli ta orezlá kostra tomu mohla vadit? Jsou tam tři drátky, jaký bych měl dyžtak proklemovat abych vyřadil čidlo z provozu?
* Špatná palivová pumpa. Vůbec netuším kde je a jak jí zkontrolovat.
* Pak snad ještě obvyklý rozdělovač u V6 ´93. Ale to si myslím že umře úplně a ne jen tak napůl. A navíc podle mě tam nešel benzín, taktéž mi na přístrojovce při startování svítilo FUEL CUTOUT.
Tak a teď máte dost informací abyste mi řekli kdo je vrah ehm co tomu je :). Nejvíc se asi přiklánim k otřesovímu čidlu? Já se teď s tím bojím jezdit že mě to někde nechá :(
Díky T.
Ford Probe 2.5 GT ´93, Praha