logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
7 Stránky123>»
Otázky, otázky a zase jenom otázky
Qít Offline
#1 Vloženo : sobota 21. dubna 2007 15:16:38 (UTC)

S některými členy klubu sem již mluvil, poradili a jsem rád, a ještě jednou děkuji.

Jsem opravdu začátečník a tím nemyslím jen ohledně Probé, ale celkově aut. Ačkoliv mám možnost jezdit ve 4 autech rodičů (a je to pestrý výběr), tak jsou to přece jen nové auta.

Teď se mi dostavila možnost testovat Probé 2, r.v. 1995, a jsem opravdu doost překvapen a dost mě okouzlilo a chtěl bych si ho pořídit. To co mám doma má naježděných (prej) pod 200 000km, a je tam motor 2.0 16V. Asi s největší pravděpodobností je to EU, jelikož je z Německa :-) . Ale pokud si někdy myslí že to tak být nemusí nechám se ponaučit.

Další by sem se chtěl zeptat nad čím by sem se měl u tohoto auto podívat aby sem nenaletěl. Co se často porouchává a zda tam není nějaký problém s motorem nebo něco podobného. Auto teprve kupovat mám, mám ho doma na zkoušku. Takže poznatky, nad čím se zaměřit a zpozorovat nějaký problém budu vděčný.

Ohledně ceny se mi moc nechce vyjadřovat. Ale jde vidět že už je z části po tuningu. Jsou tam (myslím) 17” liťáky (pokud tam nejsou dokonce 19” ). A je to první problém. Ačkoliv se mi to zdá že je mezi kastel a pneu dost místa, tak v trochu větší zatáčce mi to sakramensky drhne!!! Pak je logický že to v autě smrdí a hlavně se ničí nelevný gumy. Nevíte jestli je potřeba zmenšit kola a nebo nějaký pružiny???

Ačkoliv je v autě muzika, tak se musí předělat káble, dělal to asi nějaký amatér a nedopadlo to s tou muzikou nejlíp.

Auto vzhledově je zajímavý, ačkoliv je poškrábaný,tak lak by chtěl oživit a po přetření by se to dalo zlepšit. Né li přes šplíchat, ale to se mi prozatím skrz to co tam je a financí nechce. Další důvod: přední kapota, střecha a záď jsou našplíchany tzv. ”chameleonove barvy” (jsou to barvy co mění vzhled podle úhlu pohledu). Prý je to drahý, ale ceny sem nějak nenašel. Popřípadě, mohl by mi někdo říct kolik se na auto spotřebuje barvy???

Střešní okno se mi zdá že začíná chytat rez... Tak to by se muselo dřív nebo později oškrábat a přešplíchat, kdybych byl v tom, tak mám ještě několik málo peněz, který by sem rád vrazil do bočních spoilerů (snad sem nenapsal blbost, ale i tak mi určitě porozumíte) . Potom kulatcýh předních světěl. Zadní část by jsem nechal tak jak je...

Co se týče interiéru, tak je všechno v elektrice (okínka, střecha, zrcátka) . klimatizace chybí, ačkoliv to mě docela odrazuje :-( . Interiér, by sem si doladil sám, nová řadící páka, ruční brzda, a potahy vše v jedné barvě... Ještě nevím zda zůstane červená nebo pude na žluto-černou. Takže to až po orzmyšlení naplíchání.

Dál by sem se chtěl zeptat kolik to tak za středního šlapání žere na 100km?

Další co by sem chtěl koupit jsou mlhovky, ty co tam jsou, se mi opravdu dooost nelíbí a nepasují mě tam.

Kdyby se mě někdy chtěl na cokolik taky zeptat, tak by nebyl problém... HCodím sem poměrně čaasto poslední dobou a budu rád.

Předem moc díííky, mějte se...

Qít

martigen Offline
#2 Vloženo : sobota 21. dubna 2007 16:18:30 (UTC)

Ahoj, primárně bych ti poradil, jestli ses do toho auta jak máš doma nazkoušku už nezamiloval bych spíš zkusil koupit auto zde od někoho kdo prodává - auto bude prověřené a cena bude odpovídající! Jestli ovšem chceš tamto a jezdí se ti vněm dobře tak bych se pokusil přemluvit nějakýho probaře z tady odsuď aby za se stebou setkal a na auto se podíval odborným okem! Ja jsem byl svoje probe kupovat s mechanikem a ten prostě nestačil - desítky tisíc do oprav, takže jsem udělal chybu že jsem na to nepřizval odborníka z řad probařů - takže ti radim abys to udělal!!!
Můj dvoulitr žere po praze tak 11/100km.
Hoď jsem fotky, abychom zkoukli stav laku atd, protože nová dobrá normální metalíza na celý auto (ne te chameleon u kterýho vůbec netuším) příde tak na 40tis. což je dost...
Určitě to ale opravdu nech zkouknout nějakým probařem abys nekoupil zajíce v pytli - ja koupuil za 80tis a dal už do toho 50 a kdybych kupoval tady přez klub tak bych sakra ušetřil, takže přeju hodně zdaru, hoď sem ty fotky a piš sem, jak seš na tom [;-)]

Probe 2.0 1995 manual EU
#3 Vloženo : sobota 21. dubna 2007 16:57:45 (UTC)

To je opravdu dobrý nápad. Pokud by se někdo z Jižní Moravy (Břeclav, Hodonín, Brno) mohl na auto semnou podívat, zkust, byl bych rád.

Já měl právěže v pátek jed do servisu za kamošem a měl se tam na to podívat.

Já bych šel i do jinýho, jeden tu prodává auto a už sem s ním mluvil a chtěl bych se do Prahy jet podívat.

Cena je 75 000,- . I důvod proč to vzít práv toto, tak chlap dluží peníze (automaty) a tak bych to ztrhl z auta a měl bych alspoň něco....

Fotky sem dám za malí moment...

Ten lak je fakt dost velká suma, na to teď na 100% finance nemám! :-(

Takže prozatím jen nějaký ten tunink. A až o prázdninách (student :-D :-D :-D) by se dal ten lak.

wazzaa Offline
#4 Vloženo : sobota 21. dubna 2007 21:00:13 (UTC)

O vikendu 27-29 budu v Olmiku,kdyz pojedes okolo klidne se zastav

Qít Offline
#5 Vloženo : sobota 21. dubna 2007 23:09:40 (UTC)

s těma fotkama se moc omlouvám, ale nějak se to pokazilo.

Tak sem založil jiný: http://galerie.albumfotek.cz/8686/

S tím Olmikem by to bylo dobrý. Ale asi to neklapne. 1. nemám dalníční známku, ale tu bych na týden koupil. Ale auto nemá značku, a nechci to zařizovat za několik tisíc a pak to nekoupit. Ale i přesto, díky za ochotu. I když se určo jedeš bavit, tak kdyby jsi měl čas přijed někam blíž, tak ti zaplatím benzín... Kdyby se něco změnilo, tak ti dám vědět... A kdyby jsi měl cestu ještě jižněji, tak klidně napiš, tuto diskuzi co sem založil, hodně kontroluji...

martigen Offline
#6 Vloženo : sobota 21. dubna 2007 23:46:50 (UTC)

Podle fotek vypadaj kola i hudba dobre ale na ty kabely neni samozrejmne videt... Mlhovky souhlasim - ty velký sou fakt hrozný. V motoru ti ale chybí trubka od sání!
Klimatizace neni - to se nedá nic dělat - máš zas střešní okno. Ja to mám zase obráceně... Boční zrcátka máš z americký verze - že nejdou sklopit??? Lak poznat nejde, ale aspoň máš dobře spasovaný přední blatníky s nárazníkem a kapotou - to je totiž většonou průser - koukni na miniSRAZ Neratovice na moje tmavě červěný probe - fakt nic moc, ale to snad pude srovnat - ve čtvrtek bude novej nárazník. Fakt ale jakkoliv BigGrin uplať někoho zkušenýho odsuď aby to to zkouknul, protože se ti to fakt vyplatí Smile

Probe 2.0 1995 manual EU
#7 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 6:34:18 (UTC)

Jak ti muze nekdo dat na zkousku auto bez znacek??To k tomu nema papiry??No ke konci vikendu pojedu zpatky na Prahu,takze jsem ochotny se zastavit pri ceste v Brne.Kdyztak mi dej vedet na cislo 739 833 893

Klára Offline
#8 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 10:27:23 (UTC)

Všichni tady mají pravdu, chce to jít do toho z někým zkušeným, většina automechaniků se s tímto autem ani nesetkala (snad možná na obrázku). Já sama jsem si při první Probe taky naletěla. A když už jsem kupovala druhé, tak jsem věděla na co dávat bacha (hlavně ohledně motoru atd.). Od kluků z Clubu bych vzala auto spíš. Víš do čeho jdeš a určitě ti rádi vysvětlí vše okolo.

FORD PROBE USA SE 2,0 93”
www.fordprobe.estranky.cz
Chrysler Stratus 2,0
LX
Chrysler GS Daytona Shelby 2,2L TURBO II. 89”
www.chryslerdaytona.estranky.cz
FORD PROBE USA SE 2,0 93” automat
Stanya Offline
#9 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 11:13:57 (UTC)

Tie zrkadla podla mna vyzeraju ze sa daju sklopit,,,a kolesa su podla mna 17´. No a ten lak, ten sa zial posudit nevelmi da,je to brane prilis z daleka,,chcelo by to blizsi zaber .

Mimochodom ja ked som kupoval to svoje prve probe, tak to tiez nebolo v super stave ako mi to ten predosly majitel popisal,,a kedze som nevedel co a ako na zaciatku tak som to kupil,,sice som s tym najazdil niekolko tisic km ale taktiez som do toho musel vrazit aj nieklko tisic korun..

Terajzie probe je trosku o niecom inom,,v prvom rade mam ha od clena clubu,,tak som si bol isty ze je v dobrom stave,,ale kedze sa auto pouziva denno denne tak sa o to aj musi starat ,, takze skor ci neskor budes musiet menit nejake tie veci, tympadom aj vrazit niekolko korun do auta,a to je ejdno ci mas probe, skodovku alebo hocico ine.

Vela stastia a bezpecnych km s probe

Stanya..
www.orangemagic.szm.com
Qít Offline
#10 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 12:09:31 (UTC)

Martigen: JJ, kábl ani nijak nafotit nemůžu, jen podle víkonu to jde slyšet. Navíc ohledně muziky je poměně doobrý odborník náš zaměstnanec, tak se na to semnou o weekendu mrknul a říkal že výkon by to mělo být středný, ale nehraje tak (mimochodem pro něj je špička, za 100 000,- :-D :-D ). Nejen že jsou ty mlhovky hrozný, ale i dost zašlí. Těch trubek sem si taky všiml podle fotek jiných probe 2 motorů. Na jedné to šo krásně vidět, někd ho tam mě kráásně vyleštěný. Ale tak dá se to dodělat, né??? Zrcátka asi budou EU, jdou sklopit, nejsou v automatice!! Ale ručně sklopit jdou. A tak jde udělat ,že by se automaticky po zapnutí otevřel ia pak zavřeli??? To by mohlo být pěkný 8D . Ten s těma pěknýma kolama??? Možná tě tedy splepli ty rcátka že je nemám v barvě, ale v černým plastu ;-) . Jinak vypadá v dobrým stavu, ale tak když si opravdu auto koupím, tak bych se určitě registroval a někdy s vama na sraz zajel 8) .

Wazzaa: Má to velký techničák a papíry k autu... Je to z německa. Sice je to v čr už nějaký pátek, ale nemá to SPZ značku. I když dálniční známku z 06 to mělo... Což je divný... Musel bych to přihlásit... Nabízel mě že mi to přihlásí sám, ale tak jsou tam známí a určitě bych si počkal na nějakou krásnou značku.

Klára: Budu se držet vašich rad. A než to auto koupím, tak se s někým zkontaktuji. Určitě se zítra (v pondělí) domluvím s Wazzaa.

Stanya: Kola sem se díval a měli by být ty 17” . Díval sem se na tvoje www stránky a auto vypadá velice dooobře 8D .

Ty fotky co jsem dal na www, tak je dost špinavý. Ačkoliv není moje, tak sem ho včerá umíval. Tak lak nafotím z větší blízky až teď po umití. Fotky dám snad ještě dneska.

Mám se jed podívat na auto od člena (clube) myslím, je to Vašek Hampl ( http://www.probeclub.cz/bazar/bazar.asp?cat_id=3 ). Ale mám blbý spoj do Prahy aby sem se podíval, svezl a popřípadě koupil... Ale důvod jak se ke mě auto dostalo sem už psal, je v tom dluh, a mám strach že ty peníze v brzké době neuvidím, a tak na jiný auto nemůžu tím přispět :-( :-( :-( .

A čím jste se nechali napálit? Něco s exteriérem, interiérem nebo motorem? Třeba i toto auto má nějaký takový háček a mohl bych ho oběvit i sám. Ale to nemění nic nad tím, že bych se sešel s nějakým probařem na prozkoušením.

Qít Offline
#11 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 13:16:02 (UTC)

Ještě sem sechtěl zeptat, často tu mluvíte o vzpěrách. Kdy bych o tom měl začít uvažovat? Dočetl sem se že tam jdou i z Favorita nebo Felicie. Tak bych to mohl možná i sehnat od známích. Ale aby to nebylo zbytečný... Může mi někdo vyssvětlit co a jak s tím???

A co ty tuning věci. Máte nějakýho ”společnýho” obchodníka, s dobrou zkušeností? Nebo nějaké www stránky se širokým sortimentem. Nebo s www stránkama přímo na Probe? :)

Klára Offline
#12 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 20:01:29 (UTC)

Ohledně tuningu, jakmile se něco výhodnýho nebo speciálního naskytne, určitě to nalezneš na stránkách Clubu (většinou se hodí odkaz)

Chrysler Stratus 2,0
LX
Klára Offline
#13 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 20:03:08 (UTC)

A dávej si pozor na chod motoru, např. cvakání, pískání apod. Určitě se z Wazzaa domluv, aby se Ti na to juknul, abys nenaletělSmile

Chrysler Stratus 2,0
LX
Qít Offline
#14 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 21:04:20 (UTC)

Klára: Pokud to vyjde a dáme si sraz s Wazzaa, tak to s ním proberu.

Dnes se mi na tom autě nějak porouchalo radio. Nejde spustit, nenačte to. Tak se zítra podívám na kéble a když tak zkusím dát nějaký jiný.

Dnes sem se díval a ta trubka od sání, tak po ní není ani stopy :-( .

Vzhledem k tomu že mi nejelo radio, tak sem hodně poslouchl jak se chová auto. Interiér se mi zdá OK, až na plastovou část za volantem a tacháskem, mírně rachotí, ale zítra poutahuju šroubky a nebo to slepí (i když to se mi moc nechce). Co se týče motoru, tak nějaký pískání či rachocení nejde slyšet (nebo alspoň při jízdě v autě).

Ale s čím bych chtěl pomoct a mám strach... Tak to nedrží otáčky. Když sem rozjetý, ať v malé rychlosti nebo když stojím (ve velké sem si toho nevšiml, nebo všiml, ale nyblo to tak strašný) ,tak to nedrží stálí otáčky!!! Je to jako kdyby na 500, pak to poskočí (jako kdybych bez kvaltu přišlápl na plyn) na těch 1 200 otáček, a tak to dělá poořád. Je to tím že je to silnější motor nebo s ním něco bude? Protože podle mě by to tak dělat nemělo!!! (nebo sem se s tím nesetkal)
A pokud máte tu zkušenost, tak čím by to mohlo být. Mě jako laika napadlo že by to mohlo být tím sáním. Nebo výfukama, jestli je to na fotkách, tak je rozdělen na 2 části doleva a doprava, ale na plný výkon jede jen pravý (tedy hlavní) a druhý je spíš jen tak na ozdobu a trochu na výpomoc...

Fotky laku sem dnes nějak nezvládl, pokusím se zítra nebo co nejdřív.

Renni Offline
#15 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 22:11:23 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Co se týče těch vzpěr,ty diskuse už neber moc vážně tady... (a hlavně nezakládej zase další novej topic ohledně těch košťat)BigGrinBigGrinBigGrin.Co se týče toho duplexu,je funkční,nebo jen na ozdobu?Váha vzduchu,svíčky,filtr,sání(to tvoje vypadá dost divoce..)to vše může mít vliv na co ses ptal.Nejdřív bych dal do pořádku motor(popř. elektr.) až pak bych se zajímal o tuning..Ikdyž nevím jaký ”tuning” máš na mysli:motoru? exterior?interior?

Renni
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Qít Offline
#16 Vloženo : neděle 22. dubna 2007 22:26:33 (UTC)

Sáákra, a ty košťata mě tak lákali :D :D :D . Ten duplex je asi funkční, ale i na okrasu, je to tak: ´máš hlavní výfuk, a těsně před koncem je k tomu přivařenej rozdvojovač a z toho se to tahne do toho druhýho (levího). Když se jede, tak se ten pravý zahřívá víc (poměrně o dost) a ten levý taky. I podle stavu jak vypadají, tak se to nedá moc porovnat, pravá koncovka je decela černá, a levá je tak trochu zatmavlá. Motor tam má být měněný, ale nevěřím tomu... Takže divoce vypadat můžu... Chtělo by se na to podívat profesionálnějším okem ;-) . Co se týče ”tuningu” tak určitě v prní řadě chci aby jelo, bylo bez poruch, prostě+ v dobrým technickým stavu. Až pak začnu mírně interiér a exteriér... Podle tloušti peněženky a podle toho co se za průběžně poukážou za nabídky. Třeba teď sem se informoval na ”denní světla” , a určitě i alarm do auta. Ale do motoru moc lést nechci, nebo co se týče výkonu. Prostě mám své bodíky rád :-)

Renni Offline
#17 Vloženo : pondělí 23. dubna 2007 0:08:10 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Co se týká alarmu,doporučuju Ti Magic car 9000 (tady v Práglu okolo 6tis.)a rovnou zavařit zámky!!!

Renni
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Klára Offline
#18 Vloženo : pondělí 23. dubna 2007 8:31:19 (UTC)

Renni má pravdu, na první místě motor (k čemu ti je nepojízdný tuning). Hlavně vyměnit náplně, svíčky, řemeny atd. Prostě základní údržba. Jak jsem koukala na fotky, nějak ti tam chybí (konec) sání. Až budeš vyměňovat filtr, tak tam dej zrovna sportovní (je i levnější), olej 10W-40, nový rozvody a řemen alternátoru. Prostě základní údržba

Chrysler Stratus 2,0
LX
Klára Offline
#19 Vloženo : pondělí 23. dubna 2007 8:34:03 (UTC)

a ohledně košťat: Pokud ti můžu doporučit, lepší vzpěry jsou z Favorita. Favorit má težší dveře oproti Felicii, takže dýl vydrží.
Ohledně duplexu: Já mám duplex čerstvě dělanej a jde mě pravidelně do obou výfuku

Chrysler Stratus 2,0
LX
Hnata Offline
#20 Vloženo : pondělí 23. dubna 2007 10:43:25 (UTC)

ja bych k tomu mel otazku - pri pohledu na budiky se mi zda podezrela ta raficka tlaku oleje - uplne na dne je docela desici pohled - je to jen muj dojem nebo tomu moc prikladam na dulezitosti? Druha vec je ten lak - jak koukam na predni kapotu tak se mi to zda dost podivne a nevzhledne :o) No a pak na zaver si neodpustim odpoved na tu radu s instalovanim alarmu a zavarenim zamku - s vyberem alarmu souhlasim - taky ho pouzivam - ovsem misto zavareni zamku doporucuju je tam nechat a jen je zlikvidovat aby byly nefunkcni - kdyz tam nebude zamek tak zlodej hned sahne po cihle a pujde oknem. Kdyz tam zamek bude ale nefunkcni tak zlodej ztrati par vterin snazenim se u zamku a pak to mozna vzda.
Jinak bych si byt tebou hodne rozmyslel jestli je tohle auto spravna volba - kdyz kouknes na podivnosti (chybejici sani, nefunkcni cerpadlo oleje nebo ukazatel nebo to tece, spatnej lak ...) asi to chce hodne uvazit

US Ford Probe II, 2.5 GT, r.v. 1993
http://ford.sklipkani.net
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (11)
7 Stránky123>»
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.