logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Externí zapalovací cívka/modul VW/škoda
PachezZ Offline
#1 Vloženo : pátek 12. prosince 2014 19:09:38 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Protože mi umřel rozdělovač, řešil sem co s tim.
chtěl sem jít ověřenou cestou GM HEI modulu ze států ale mechanik na to koukal a usoudil že škodovka taky poslouží... posloužila...

Tohle by mělo fungovat pro 1993-94 - pro novější bude asi potřeba projít konektory a zapojit to tam kde jsou odpovídající hodnoty/signály

Vycházeli sme z tohodle zapojení GM HEI modulu a externí cívky:

se škodováckým modulem
třeba tady http://www.skoda-dily.cz...6-zapalovaci-modul.html

sme se dopracovali k tomuhle:

No a teď co je potřeba a jak na to
škodováckej modul - obsahuje i cívku i chladič, asi ideál.
1x svíčku resp. ten nacvakávací konec z ní
M4x40 šroub se zápustnou hlavou
zapalovací kabel mezi modul a rozdělovač
1000 ohm rezistor
nějaký ty kabely apod.
docela se hodí kus kabeláže ze škodovky/VW s konektorem k modulu, jinak to budete muset nějak bastlit.

V první řadě je třeba upravit víčko rozdělovače, bohužel to nemám vyfocený neb sem měl vybitej telefon :)
po sundání je v horním rohu vzadu kontakt k cívce - ten uštípnout a na tom místě provrtat pro M4 šroub tak aby se šroub dotýkal původního drátu - tedy těsně vedle, jiskra si cestu prej nějak najde i když dotyk nebude úplně dokonalej.
zevnitř prostčit M4 se zápustnou hlavou a na druhou stranu našroubovat špičku ze svíčky, popřípadě podložit matkama apod.

tim půjde do palce rozdělovače jiskra z externí cívky a ne z tý vestavěný

Někam namontovat samotnej modul - uzemnit samože - mám to na kusu ohlýho plechu za šroub od tlumiče. stejně tak se musí ozemnit pin GND na modulu

pak už jen kabeláž:
na větším konektoru rozdělovače odstřihnout kabel z pinu 6 - signál do modulu - a tenhle kabel vyvést na prostřední pin škodováckýho modulu

na menším pak odstřihnout piny 2 a 3 a na kabely z auta zapojit následovně:
na dvojku - prostřední pak přes 1000ohm rezistor připojit minus pól cívky v modulu - , ten není vyvedenej na konektor ale je pod krytkou hned nad ním - pravý šroub
rezistor je důležitej, pokud tohle nepřipojíte nepůjde signál do otáčkoměru, pokud to připojíte bez rezistoru - spálíte otáčkoměr
na trojku - při pohledu z předu auta ten zadní - je pak napájení modulu - zbývající volnej pin

poznatky - se sériovým sání tam není moc místa na zapalovací kabel - chce to co nejkratší lomenou fajfku
jak zapalovací, tak řídící kabely sem vedl pod sáním dozadu k tlumiči kde je chycenej modul s cívkou.

Nějaký další fotky můžu spáchat zítra, popřípadě to zformulovat nějak srozumitelnějš...

každopádně auto frčí, s nákladama nula nula prd jelikož se všechny použitý věci našly na dílně :)
Rimmsi Offline
#2 Vloženo : sobota 24. září 2016 23:00:02 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Ahoj.... sice už je to postarší téma, ale také jsem řešil neustále rozdělovače a jelikož problém s přehříváním a nasledným umřením celého rozdělovače je vždy jen otázka času a jedine kloudné řešení je externí cívka a modul chtěl jsem jít castou ozkoušeného Hei z GM rozdělovačů a čistě náhodou jsem narazil na tohle téma.... autorovy a mechanikovy tímto zpětně děkuji ... hledal jsem alternativy, ale neměl jsem žádné podklady jaký jiný modul kromě GM použít... :) Koukám že je to z felicie dokonce :D ... Sice to není do probe ale taky se jedná o KL motor :)... Kdyby jsi se tu náhodou ještě pohyboval zajímalo by mě jak po těch letech auto fungovalo / funguje ... díky .. Rimmsi
PachezZ Offline
#3 Vloženo : neděle 25. září 2016 15:32:27 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Dokud sem s tim jezdil tak zapalovani frcelo porad dobre. Ted má auto thullo, nevím jestli ještě vcelku nebo už rozebraný takže se kdyžtak musí vyjádřit on :)
1 user thanked PachezZ for this useful post.
Rimmsi Offline
#4 Vloženo : neděle 25. září 2016 19:31:52 (UTC)

Co jsem na to koukal tak je ten modul viceméně stejnej princip jako HEI .... materialově těch 500 CZK mě asi nezabije tak to prubnu .... :)
Wesker Offline
#5 Vloženo : čtvrtek 29. září 2016 20:09:08 (UTC)

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
Cau panove,

Moje vlastni zkusenost: "HEI"modul Magnetti Marelli vydrzel 80 kilaku. Kdyz sem cilil na ctvrte TDi, tak sproste umrel...
Zapalovaci civky dobre zvolte, pac sem na tehdy moje turbo dal civku s Toyoty Celicy r.v 1990 a shorel kabel do rozdelovace :(
Novemu panu majiteli shorel ten samy kabel akorat ze vod BOSCHE v rajchu, kdyz lovil jakousi RS6ku :D
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw

Nejezdím rychle,létám nízko...
Rimmsi Offline
#6 Vloženo : sobota 15. října 2016 22:21:22 (UTC)

Tak jsem si dovolil udělat ještě menší zlepšovák ohledně víčka rozdělovače.... Je to možná nákladnější varianta a doslovně to není ani zlepšovák ale spíš alternativa ...defakto bez práce :D .... a sice víčko z KF 2.0 V6 motoru z xedose6 .. jelikož má externí cívku z výroby je tomu uzpusobeno i víčko které je totožné s každým jiným z K serie akorát má 7 vývodů pro kabely.... Někoho by možná zmátlo jiné značení připojení kabelů, ale dost lidí si to plete s pořadím zapálení... ten je u všech K motorů stejný 1-2-3-4-5-6 ... i když mají rozdělovače jinak značené vývody pořádí je pořád stejné - z vnitřní strany víčka jsou vidět můstky k jednotlivým kontaktům takže zapojení kabelů podle čísel funguje na jakémkoliv Káčku a vždy to vede ke správnému kontaktu i když jsou čísla na přeskáčku:)

OEM číslo víčka je - KF01-18-V00 ... nové stojí 1000,- - 2000,- což je nesmyslně moc ... takže jsem sehnal bazarově za 300,- a vyřešeno ....
http://www.partsinmotion...uk/xlist/10/107075_1.jpg
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.