logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
HELP: Přední světla - rozsvítí se, ale NEVYKLOPÍ :o(
Thullo Offline
#1 Vloženo : sobota 27. února 2016 19:48:15 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Přátelé, dnes se mi z ničeho nic objevila divná závada - přední světla se rozsvítí, ale nevyklopí :o(

Jedná se o Probe z roku 1996 a motor 2,5

Vyměnil jsem všechna relátka v motoráku, ale je to pořád stejné. Taky jsem koukal na pojistky a vypadají, že jsou OK. Jak v motoráku, tak pod nohama.

Kde mám ještě prosím hledat? Nějaký nápad?

Normálně svítí, jak potkávací, tak dálkové, ale prostě nevyjedou. Včera bylo vše OK - a přijde mi blbina, aby odešly oba motorky najednou...

zítra to rozeberu a uvidím, zda tam jde proud, ale je to divné :o(
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Luke Offline
#2 Vloženo : sobota 27. února 2016 20:46:37 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
No nejsem si jistý ale pod volantem je zespodu krabička která ovládá vyklápění.. nevím jestli na ní tež není napsáno Retra jak na pojistce.. jednou jsme to měli rozebrané, když to bráchovi dělalo podobný problém a chyba byla v tom že se přerušila cesta obvodu na plošáku, tak se to přemostilo a jede.. ale už si to moc nevybavuju tak možná píšu blbě, ale zkus hledat někde tam..
#3 Vloženo : sobota 27. února 2016 21:01:21 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Ano když strčíš hlavu pod volant tak nad pojistkama jsou dvě krabičky. Jedna sedá s nazvem "flasher" to jsou blinkry a pak černá jak píše bracha s nazvem "retra" a to je logika ovládání vyklapeni. Jednou sme s bráchou připojovali zpátky manuální otevření vypnutych světel (pouze model 93-94) a zavadili o kostru a v té krabičce retra se přepálil obvod. To se preletovalo a fungovalo. A po par letech se mi stávalo ze světla se za jízdy sklopily ale svitili. Tak jak píšeš ze to děla tobě. A ja myslel ze je volný konektor protože jak sem sahnul pod volant na kable tak se vyklopily. Ale chyba byla v plosaku, kde na některých součástkách práskl ten pájeny spoj a jak se trochu pokroutila deska plosaku tak to zahaprovalo. Sem to přejel pajkou a funguje jak za mlada. A taky sem přišel na to, ze v tom konektoru co vede do krabičky retra je přestřižen jeden drát. Když sem ho spojil tak se mi při světelné houkačce vyklopi a rozsvítí i hlavní dalkovky. Jako u USA verze (protože ta ma v narazniku mlhovkyjako opravdu mlhovky :D )
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Thullo Offline
#4 Vloženo : neděle 28. února 2016 13:36:14 (UTC)

Tak jsem dnes od rána nad tím laboroval a zatím nic. Dokonce jsem rozebral - tedy zcela sundal palubovku na jiné 1996ce, kde jsem pod volantem našel jen šedou krabičku Flasher, kde byly vypsány blinkry atd, ale žádnou jinou - či dokonce RETRA jsem tam nenašel :o( mám obavu, že ročík 1996 to měl už řešeno jinak. Ale sundal jsem celou palubovku, jak jsem psal, šel po kabalech a dovedlo mě to až do motorového prostoru k pojistkovce.
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Luke Offline
#5 Vloženo : neděle 28. února 2016 15:35:12 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
aha, no tak v tom případě ty novější modely už to teda mají jinak.. a jak máš na panelu to štelovátko náklonu světel, tak kabel od toho vede rovnou k té pojistkovce? A nebo není nějaký logický obvod přímo na tom štelováku na panelu? že by byl problém přímo v tom..
#6 Vloženo : neděle 28. února 2016 16:48:08 (UTC)

BigGrin teď sem něco podobného psal na Facebooku BigGrin je vidět, že sme rodina

Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Thullo Offline
#7 Vloženo : neděle 28. února 2016 18:45:27 (UTC)

Tak záhada vyřešena :o) není tam relátko jako u 93jky, je tam jen pojistka v pojistkové skříni v motoráku - ovšem pokud vám předchozí majitel z této pojistky vyvede dráty pod přístrojovku na tajné tlačítko, tak si můžete hlavu klidně nafouknout a stejně se vám to povede odhalit jen horko těžko... naštěstí se tak stalo! UFFF! Poté, co jsem si ruce slušně dořezal z demontáže palubovky jiného probe a hledání různých krabiček a relátek jsem to našel... dobrodruh si tam udělal pod přístrojovkou tajné tlačítko na omezení vyklápění světel... takže se jen přeplo a voila - zase chodíme nahoru i dolů :o) zase taková kravina a kolik hodin mi to zabralo, než jsem na to přišel :o) a těch sprostých slov co jsem se zase naučil :o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
DannyW Offline
#8 Vloženo : neděle 28. února 2016 19:45:15 (UTC)

Tak fajne zes na to přišel a aspoň sme se něčemu priucili, ze to pak kluci američtí vymysleli jinak. To tam asi předchozí majitel měl udělané sleepy eyes, ne?
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Andrew Offline
#9 Vloženo : pondělí 29. února 2016 8:38:45 (UTC)

Poděkoval(a): 3x
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Přesně takový tlačítko pod přístrojovkou mám udělané taky :-D
2,2 GT -ex, 2,5 V6 r.95
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (3)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.