logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Nový člen - Palo - 2.5 V6
Palo Offline
#1 Vloženo : neděle 21. června 2015 19:54:41 (UTC)

Poděkoval(a): 7x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Zdravím Vás pánové,

o víkendu jsem byl na návštěvě u Thulla ( koho taky jiného, že BigGrin ) a přivezl jsem si od něho Probe 95´ 2.5 V6.
Přiznám se, že jsem si nikdy nemyslel, že si ho pořídím, srdce je totiž italské :)
Původně mělo být pro kamaráda, který ho nakonec nevzal a tak správný počet válců a objem větší, než lahev Mattoni rozhodl o tom, že se majitelem stanu já :)

Motor a převodovka se zdají být v dobrém stavu (což tvrdil i Thullo), díry v podlaze taky nejsou, takže to podstatné je snad ok :)
Samozřejmě, nějaké chybky se najdou jako na každém starším autě, ale jedná se spíše o kosmetiku. Každopádně auto si v minulosti zažilo svoje, jak zásahy nějakého tuzera, tak drobnou nehodu na PP kolo až se na něm vyřádil taky mechanik od Thulla.

Fotogalerie je zde: http://thullo.rajce.idne...2C5_V6_-_1995_Winracer/

Nějaké ty chyby:
1) Potřeba opravit ruční brzdu - dají se lanovody přitáhnout i u třmenu?
2) vlnovec malinko profukuje
3) Přední okno oblepené tmelem, bude třeba to udělat lépe s novým těsněním
4) Někde to profukuje kolem pravých dvěří, od 100km/h je to hodně znatelné, i zrcátko vibruje
5) pneu sjeté na hrany - Od Thulla jsem k tomu grátis dostal další sadu, ale stav byl víceméně stejný a tak už jsou objednány nové papučky Pirelli P7 :)
6) Ventilátor jede pouze na nejvyšší rychlost
7) Plastový box, který je u ventilátoru a rozvádí vzduch dále je prasknutý a tak mám klimatizovanou přihrádku :D
- Je třeba dát dolů palubku - máte někdo nějaké tipy či návod?
8) Bliká kontrolka airbagu - tuším 41 - co jsem četl popis, tak někde je špatný odpor - máte tip, který to je a kde ho najdu?

Samozřejmě hned první den veselo, když jsem vezl auto domů. Cesta klasika Ostrava - Frýdek - Třinec, téměř doma hlídka a kontrola výbavy. V autě samozřejmě vůbec nic BigGrin , ale stovečka na pivo to napravila a úspěšně jsem dorazil domů. Až dnes jsem si uvědomil, že tam není ani dálniční známka :)

Doufám, že bude dobře sloužit a že se potkáme někde na sraze, abych Vás taky poznal. Pokud někdo máte nějaký servisní manuál či aspoň nějaké tipy k chybám, které jsem vypsal, budu jen rád. Hlavně, co se týče té palubovky, toho se trochu děsím :)

Díky moc za rady i připomínky, třeba i Thullo k tomu napíše ještě něco více :)

A samozřejmě na závěr bych chtěl tímto Thullovi veřejně moc poděkovat za vřelý a férový přístup, rady a trpělivost, kterou se mnou má ;)

Ford Probe 2.5 V6, ´95
DannyW Offline
#2 Vloženo : neděle 21. června 2015 21:22:26 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Vítej na klubu Wink teď jsme už v třinci 2 Cool a určitě pojeď s náma na sraz, je to super akce se super lidma. Konkrétně já a brácha z Karviné (černé V6) pojedem v pátek 17.7, ale ještě nevím kdy. Odkaz na sraz najdeš tady nebo i na facebooku. Tak hodně radostných kilometrů - což za volantem a se zvukem v6 v probečku budou a snad se potkáme i ve městě. ... btw - nejlíp probík zní v podzemním parkovišti pod albertem Flapper
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Palo Offline
#3 Vloženo : pondělí 22. června 2015 16:35:22 (UTC)

DannyW: Dík ;) Na ten sraz jsem se koukal, ale bohužel mi to nevyjde, snad příští rok. Ale je fajn, že tu jsi, i když jsem Tě v Třinci snad nikdy neviděl :) Nicméně, kdyby se Ti chtěla rozdělávat palubka, rád Tě uvidím :D

Co jsem zatím vypozoroval, tak to tady nějak moc nežije :)
Ford Probe 2.5 V6, ´95
vaman Offline
#4 Vloženo : pondělí 22. června 2015 18:33:01 (UTC)

Poděkoval(a): 6x
Was thanked: 16 time(s) in 16 post(s)
Palo ruční brzda pokud je mě známo se seřizuje přímo u ručky a pokud už to nejde tak vzadu z druhé strany prasátka je šroub , ten vyšroubuješ a uvnitř je malý šroubek na imbus tak se přitáhne . Udělej obě strany .
Palo Offline
#5 Vloženo : pondělí 22. června 2015 20:22:31 (UTC)

vaman: Super, díky ;)
Ford Probe 2.5 V6, ´95
DannyW Offline
#6 Vloženo : pondělí 22. června 2015 21:42:15 (UTC)

no my bydlíme na Kanadě, ale do města jezdíme často :D

no moc to tady nežije, protože se ty auta tolik nekazí, aby se tu sáhodlouze řešily problémy a ty co byli, se už vyřešili. Zajímavé to tu bylo třeba jak Cuir stavěl turbo a tak, ale do nějakých větších akcí se nepouštíme a zase nás není takové kvantum jako třeba koncernových :D hodně lidí pak něco třeba řeší přes facebook. Tam je to rychlejší s odpověďma i s obrázkama i videama a tak. Ale když potřebuješ pomoc, tady ji najdeš.
Jinak palubku sem celou neměl venku, ale posouval jsem ji na původní místo, protože byla posunuta do prava. Ty to tam máš teda pěkně zmasakrované. S tím někdo přeletěl patník nebo co?

jak budu vědět poradit, rád pomůžu ;)
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Palo Offline
#7 Vloženo : úterý 23. června 2015 21:27:45 (UTC)

Facebook nemám, takže tam se asi nedostanu.

Když už se tu všechno řešilo, tak mám dotaz: U řidiče klíčem neodemknu, občas zamknu :) Co s tím? Stačí to jen nějak "rozhýbat"?

EDIT: No, co se přesně stalo nevím, to by Ti musel povědět Thullo.
Ford Probe 2.5 V6, ´95
DannyW Offline
#8 Vloženo : středa 24. června 2015 15:08:58 (UTC)

Těžko říct, možná je zatuhlý, když se nepoužíval kvůli otevírání dálkou a možná je tam nějaký mechanický problém, například křivé táhlo nebo je to špatně poskládané.
Rozeber to a uvidíš. Nejhorší je, že pokud zámek nejde volně můžeš si pěkně dodělat klíč nebo ho v půlce zlomit. On totiž ten klíč otáčí zámkem jen polovinou své délky a v tom nejužším místě se křápne.
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Palo Offline
#9 Vloženo : středa 24. června 2015 15:32:18 (UTC)

No, ten pocit jsem měl taky :) Jediné, co to zachraňuje, je to světýlko v zámku, to je skvělé BigGrin
Ford Probe 2.5 V6, ´95
Palo Offline
#10 Vloženo : pátek 21. srpna 2015 11:14:26 (UTC)

Tak jen pár novinek:

Auto dostalo komplet nové brzdy včetně lanovodů, zadní třmeny byly repasovány, zadní část spodku obroušena a nastříkána ochrannou vrstvou.

Pořád utíkala PP pneu, takže se koupili nové Pirellky, ovšem stav přetrvává dále - byla zjištěna prasklina v disku - evidentně už byl předtím opravován, ovšem dle vzhledu ne úplně kvalitně, takže to ruplo, ostatně jako ostatní věci, které se na tom autě dělaly předtím, ale nějakou lahůdku vyfotím, až bude čas, to se prostě musí vidět.

Co se týče motoru, tak táhne asi jak má, ovšem občas za mnou není nic vidět, jak si zakouří a za 600km už si vzal litr oleje, což není zrovna dobrá zpráva. . .
Ford Probe 2.5 V6, ´95
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.