Tak jsem Thullovi prodal svého
šediváka a vzal si od něj Cuirovo ex, (dále už jen cuira). Přestože jsem si myslel, že budu mít šediváka do doby, než mi doslouží a teprve pak koupím 2.5litr, viděl jsem tu vínovou nádheru a říkal jsem si, že by mi taky mohl ujet vlak, pardon, Ford.
I když pro mě tuning není žádná hitparáda a radši volím konzervativnější origo stav, není to na cuirovi tak moc na škodu, a dá se to hlavně vrátit. Ok, ze sníženého podvozku jsem, když to srovnám s fabrikou, vyklepanej jak vejce v aspiku. Jiné jízdní vlastností s tyči v kufru nebo bez ní jsem také nepocítil, ale rallye s tím nejezdím, takže těžko říct. Blink SW místo rezervy mi nevadí, postačí mi vozit s sebou lepicí sadu a můžu teď alespoň poslouchat dechovku na plný kule.
Cuir tady přiznal, že kufr už si stran nehod zažil svoje, vepředu je vidět, že u světlometu to malinko nelícuje, ale dá se to. Tmavé fólie mohly být trošku líp lepené a zadní destičky by za chvíli chtěli der Wechsel, ale jinak skvělý, je to starý 20 let, tak nebudu citlivka... Stav je výbo a je to od Thulla, takže to je jistota.
Pro mě to byla každopádně láska na první pohled, vínový 2.5 litr Drool ...
Horší bylo, když jsem zjistil, že mám nejspíš v prdeli těsnění pod hlavama, ale to Thullo nemohl vědět. Příští týden to konečně můžu dát k mechanikovi, aby natlakoval i hlavy, zda nejsou prasklé a vyměnil to těsnění. Podle všeho to bude jinak ok, uvidím za týden. Upřímně, to těsnění je v pytli jenom z jednoho důvodu: předchozí majitel s tím asi jezdil trochu jako prasátko. (No, kam se na mě po včerejším zážitku hrabe... viz P.S.) Abych citoval zdejšího 37 Probe Ownera: "netočim to do vysokych otaček, dokud se motor nezahřeje." Thullovi to stálo před domem, a nemohl to zjistit, pač se to projevilo až při delší trase (350 km). Thullovi i přes komplikace (nebo možná právě i díky nim), MOC DÍKY za Tvou pomoc, čas, díly, pokec a vůbec celkový kamarádský přístup!! ThumpUp Hlavně teď posílám ty prachy. BigGrin
V sobotu se chystám dát do cuira
Veramon PP, jsem na to zvědavý.
Časem, až se někde objeví, chci sedačy v černé kůži, jako má Juraj (vtipné, že jsem ho potkal v jendom týdnu 2krát v Pze).
Nakonec chci přidělat tempomat, i když to asi bude stát s prací tak desítku... Tak sem pak hodím nějaké to foto.
O Cuira se chci dobře postarat.
Btw Thullo, neměl by se šedivák jmenovat spíš wise než clever? LOL
P. S.: Jo, jen tak pro "zasmání", včera jsem manželce totálně Scared zrušil auto, jsem rád, že jsem to přežil... Souhra okolností, (jako třeba zimní gumy v teple, písek na vozovce, spěch do práce, debilní zatáčka, ale hlavně protože jsem jel jak krypl) způsobila, že jsem dostal smyk, následovala menší srážka s protijedoucím vozem, dvakrát 360 stupňů kolem vlastní osy, a srážka se svahem, který mi bez nadsázky zachránil zdraví a možná i život a manželky autu urazil zadní nápravu... O čem ale nepochybuju je: v cuiru bych se nevysekal, protože jízdní vlastnosti Ford Probe vs. Renault Thalia jsou přeci jen decánko jiné... Cursing
Automat 2.5
2.5 manuál "cuir"