logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Výměna oleje v převodovce
lishaack Offline
#1 Vloženo : pátek 11. dubna 2014 21:11:25 (UTC)

Poděkoval(a): 5x
Was thanked: 9 time(s) in 8 post(s)
Ahoj kucí, potřeboval bych poradit s výměnou oleje v převodovce Probáka 2.5 z roku 1993. Koukal jsem na obrázek co sem někdo dával - chápu, že tam patří 2.7L oleje nejlépe 75W90. Mám už připravený olej na doporučení akorát... Nechápu z toho schématu, jak tam ten nový olej dostanu? To jako přes ten výpustný šroub? Nechápu to a tak se chci zkrátka zeptat na radu. Čeká mě to příští týden ve čtvrtek a nerad bych to dělal systémem hokus pokus. Díky za pomoc!
Probe GT 2.5 V6
- Fialka 96, Batmobil 93, Chladič 93, Turek 97
Probe GT 2.2 turbo
- Deadpool 89

Nemo Offline
#2 Vloženo : pátek 11. dubna 2014 22:00:45 (UTC)

Poděkoval(a): 15x
Čauves, myslim že se to dela přes náhon tachometru, nebo aspon ja to tak delal ;-) když si sundáš filterbox s váhou vzduchu a pujdes po kabelu ktery vede zvršku k prevodovce tak se dostanes až k tomu náhonu,odpojíš si konektor vedle je tam jen jeden šroubek který vyšroubujes a vyklavými pohyby :-D dostanes ten náhon ven (takovej nesmysl s konektorem a na konci kroutící se ozubené kolečko) pak stačí mít trychtýř s hadicí ( ja dal domamont :-) ) nasunes do otvoru po náhonu a liješ :-) zboku na prevodovce je kontrolní šroub stejný jako výpušták ten poznáš je jen z boku trošku v náklonu, až kapne je plná :-) .. já jsem najel cca 20 km aby to bylo ohřáte a myslim tim že pak i lepe vyprázdnené, akorad jak jsem lezl pod auto tak jsem ho mel zvednute na bok tudíž jsem nalil cca 3 litry a z kontrolního sroubu ani kapka pak mi to doslo a auto sem spustil dolu a ty cca 3 decky nechal vytéct..zašroubovat vypušták, kontrolní sroub nejakým zbůsobem tam dát zpatky ten náhon, u me se mu moc nechtelo ale pak se dal :-) zapojit konektor, filter box zpatky a valíš :-) ja jsem to dal cca 40 minut abylo hotovo...Doufam že jsem tio nejak pomohl a popsal tu výmenu. s Pozdravem Nemo
Nemo Offline
#3 Vloženo : pátek 11. dubna 2014 22:25:26 (UTC)

http://thullo.rajce.idne...b/#680_-_18.07.2008.jpg nechi být drzý ale v Thullove fotogalerii jsem nasel foto prevodovky kde je videt ono čidlo po následném odmontování dolévací dírka :-D hend vedle toho velkého držáku na silenblok nebo spis uchytu k silenbloku ;-)
lishaack Offline
#4 Vloženo : sobota 12. dubna 2014 3:36:22 (UTC)

Takže, abychom se chápali, jedná se o konektor, který jde vidět vlevo od držáku silentbloku, tj. mezi držákem siletnbloku a tím modrým držákem? Dík za upřesnění.. Bude to prvotina co se převodovky týká, tak sem z toho vyjukaný, neci to podělat :-))
A teď, pánové, ekologická otázka! Kam poté s olejem? Budu dělat i olej v motou, tak se mi tam nějakých pár litrů sejde a do kanálu to lit nechci :-)) Dáváte to někam do sběrného dvoru, nebo máte doma ekologickou spalovnu, jež využíváte ? LOL
Probe GT 2.5 V6
Probe GT 2.2 turbo
- Deadpool 89

white power Offline
#5 Vloženo : sobota 12. dubna 2014 5:57:56 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Já to vozím so sběrnýho dvora (nic se za to neplatí, tak proč to lejt do kanálu, nebo házet do popelnice), nebo jestli znáš někoho kdo mám kotel na mazut tak ten to uvítá.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Nemo Offline
#6 Vloženo : sobota 12. dubna 2014 6:59:34 (UTC)

to lishaack : Ano přesně to je on ;-)
lishaack Offline
#7 Vloženo : pátek 25. dubna 2014 21:36:36 (UTC)

No, vzhledem k prasácké přístupnosti nalévacího otvoru jsem tuto věc odložil a svěřím ji rodinnému mechanikovi. Olej počká do léta holt :-) Díky za rady.
Probe GT 2.5 V6
Probe GT 2.2 turbo
- Deadpool 89

Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.