logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Brzdové kotouče desky
Lenny_GM Offline
#1 Vloženo : středa 5. března 2014 20:01:09 (UTC)

Zdravím. Chci se zeptat jestli někdo ví něco o brzdových kotoučích a deskách NK. Je mi jasné, že to není žádná top značka, ale jsem zastáncem zlaté střední cesty a přiměřeného způsobu jízdy. Díky moc.
white power Offline
#2 Vloženo : středa 5. března 2014 20:16:48 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Nikdy jsem o tý značce neslyšel Confused když kupuju díly brzd tak koukám po značkách, ATE, Brembo, TRW, Ferrodo a pod. případně originální díly. tyhle značky jsou ověřený a nemusím se bát že když někde ostřeji zabrzdím (občas musí každej, pitomců je na silnic až moc) tak se nemusím bát že se zkroutěj kotouče.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Lenny_GM Offline
#3 Vloženo : středa 5. března 2014 20:57:49 (UTC)

A co takhle Bosh??
white power Offline
#4 Vloženo : středa 5. března 2014 21:24:48 (UTC)

to jsem nikdy nezkoušel, ale nemyslím si že budou špatný, tahle značka by si nekazila jméno něčím špatným
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
livedjmalo Offline
#5 Vloženo : pátek 7. března 2014 16:46:06 (UTC)

Poděkoval(a): 41x
WP ako uz tu kazdy povedal ze na probe gt su origo slabe brzdy a chcem nieco silnejsie..Vcera sme boli prevetrat probe na letisko a po 5 tich brzdeni som pokrivil kotuce a brzdy mi zacali silne dymit..Vedel by si mi poradit ake kotuce kupit ,najlepsie neake vetrane sportove s keramickymi dostickami alebo neviem..Poradte mi aby som mohol poriadne brzdit..dakujem pekne
Ford Probe Gt turbo
Tomio007 Offline
#6 Vloženo : pátek 7. března 2014 21:17:15 (UTC)

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Série jedině ATE. Pokud tvrdší tak EBC desky
Ford PROBE 2.5 V6-modrásek
Tomio007 vs Probe 1:0 :D
white power Offline
#7 Vloženo : sobota 8. března 2014 6:53:29 (UTC)

Jak píše Tomio, já mám ATE kotouče i desky maj najeto tak 20 tis a nejsou křivý a těch brzdení na letišti už něco pamatujou, pokud chceš lepší brzdy tak jedině je přendat a upravit z něčeho jinýho, protože můžeš dát sebelepší kotouče s deskama ale pořád budou malí a výsledek nebude nic moc, u brzd na velikosti záleží a nedá se to okecat jako že s malím kašpárkem se dá dělat velký divadlo to u brzd neplatí.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
jubileus Offline
#8 Vloženo : neděle 9. března 2014 10:01:10 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
Brzdy jsem řešil nedávno u P1

ATE-kotouče v akci 1200,-
ATE- obložení asi 700,-

Nedovedu si představit, že by nové věci na brzdy mohly být levnější.

K tomu kouření od kol po jízdě - někdy stačí stará brzdová kapalina, která teplem zvětšuje objem (vlivem hygroskopičnosti-váže na sebe vlhkost ze vzduchu).

A brzdy se tak po zahřátí začnou samy UTAHOVAT -brzdit a nejde s tím nic udělat. Až schládnou opět ok.

Pomůže až POŘÁDNÁ výměna kapaliny. Toto jsem už zažil, proto o tom mluvím.

Glare
livedjmalo Offline
#9 Vloženo : úterý 11. března 2014 12:00:49 (UTC)

Poděkoval(a): 41x
white power Offline
#10 Vloženo : úterý 11. března 2014 18:15:04 (UTC)

Jestli chceš na auto dávat polský brzdy tak proč ne, já bych si to na auto nedal.

Hart je polská firma:
http://www.hartphp.cz/index.php?go=1
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
dany651 Offline
#11 Vloženo : středa 12. března 2014 22:18:38 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Ja kupuji zasadne polske kotouče i desky..Liju polskej olej Orlen,polske fitre,casto i polsky benzin,polska chladici kapalina..obcas polska bageta...jezdim 50000km ročne a za ty leta me zadne auto nenechalo nekde v prdeli,bez problemu..A mam taky polskou pračku,me miminko spi v polske postilce,ma polske choditko i polske povlečeni...a mam taky polsky polstař,rano vstavam plny energieBigGrin.Takže radeji polske brzdy maxgear..vyborna kvalita i cena..než predražene japonske z auto Kelly..Když si priplatis za kvalitu u renomovaneho vyrobcu,jako by si hodil penize do kanalu...vyjde te to nastejno..mam 5 aut v garaži,Každe me auto je mym milačkem...takže dostavaji tu nejlepši peči i polske brzdy..:)A 20 let pracuji s autama...takže vim jak vymenit kolo na aute,nebo opravit sterač..i když nejsem vševed a človek se uči celej život...A minulej vikend dostal muj mazel probatko dozadu činske desky starline...když mi upadnu v prvni zatačče dam vědetSmile
white power Offline
#12 Vloženo : čtvrtek 13. března 2014 1:37:27 (UTC)

Zkus se někdy s těma polskejma brzdama párkrát rozjet na 130 (povolená rychlost na dálnici) a prudce zabrzdit a schválně kolikrát to ty brzdy vydržej než se zkroutěj kotouče nebo se spečou destičky. Jinak máš určitě pracdu v tom že u ATE a podobných značek platíš jen za jméno a kvalita je stejná s těma nejlevnějšíma polskejma dílama. On přece polák když je schopnej semlet chcíplou krávu, smíchat to ze solí ze silnice a udělat z toho salám kterej prodá lidem tak určitě nic podobnýho neudělá a brzdovjema dílama.
Autokelly naštěstí není u nás jedinej prodejce ND, na jejich stránkách si jen najdu PN a pak si díly najdu na netu cca za 1/2 ceny.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
dany651 Offline
#13 Vloženo : čtvrtek 13. března 2014 17:30:37 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Skus parkrat vrazit autem ve 100km/h do zdi...kolikrat to auto vydrži..:)Za poslednich 10 let sem ani jednou nebrzdil ze 130..na 0..netož třikrat za sebou...tak myslim že pokud nejezdiš rally akropolys..tak ti je takova skouška k ničemu.Pokud auto využivaš na normalni ježdeni tak ok,pokud jezdiš,zavody,vrchy tak si kup lepši brzdy..jinak ti je investice do značky k ničemu....A dosud se mi neskroutil žadnej kotouč...a to nemam bubny na žadnem aute..jo jenom na škode 105 jednou..takže mužu max hanit domaciho vyrobce.:)
white power Offline
#14 Vloženo : čtvrtek 13. března 2014 20:01:12 (UTC)

Dávej si na auto brzdy jaký chceš, jde o to jestli těch pár ušetřenejch stovek stojí za to. Když jsem Probe koupil tak tam byly taky levný destičky a nevydržely ani 30tis (sjetý na železo) teď mám ATE a po 25tis jsou desky sotva v půlce a kotouče nemaj žádnej náznak zvlnění nebo vyjetejch drážek. A to že si nidy za 10 let nebzdil ze 130 na 0 není argument, nide není napsáno že ti zrovna zítra nevyjde z vedlejsí nejakej kretén s traktorem a nebudeš muset zabrzdit.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
jubileus Offline
#15 Vloženo : pátek 23. května 2014 6:37:35 (UTC)

Já dával ATE kotouče + obložení, vzadu nový pakny,novou brzdovku, rozhýbal ruční brzdu, ujel 37 km a auto bez problémů prošlo na STK.

Obě strany brzdily naprosto stejně. Mě přijde, že ATE je už tak levný, že levněji to už nejde.BigGrin Cool
Lenny_GM Offline
#16 Vloženo : pátek 23. května 2014 9:16:17 (UTC)

Tak ja jsem se rozhodl vyzkouset NK. Docetl jsem se, ze je to znacka pouzivana jako serie u mondea nebo golfu. Nevim, nicmene mam najeto cca 1000km. Brzdy jsou zatim paradni, predtim jsem mel starsi lehce jete ATE protoze jsem si blbec rekl ze mozna usetrim nejakou tu korunu. No v porovnani s tim to brzdi uplne nadherne. Predtim jsem mel pocit, ze snad vystoupim a zabrzdim lip nohama. Fakt jsem prozatim spokojeny. Zrepasoval jsem jeste i zadni trmeny a packy rucni brzdy. Na stk zmerena plnohodnotna ucinnost a mam z toho dobry pocit😊
jubileus Offline
#17 Vloženo : neděle 25. května 2014 20:24:59 (UTC)

Nemyslím si,že by mezi součástkami různých výrobců byl až takový vliv, jestli to brzdí víc nebo jestli je nutné brzdit nohama ale jde tady o to, že když se to hodně vyhřeje-někdy(jezdil jsem služebním autem na PRADĚD) a věřte, že se člověk krom brždění motorem neubrání občas přibrzdit brzdou, tak byly brzdy vždy po dojetí dolů na čas paralyzovány a pak chvíli brzdily "vlažně" ale přežily to.

Jde tady o to aby toto vydržely (ne pouze jednou-naposled)-si tedy myslím.
A nepopraskaly kotouče, obložení a tak... ATE je že prý značka a není to drahý- tak jsem se tomu nebránil. Ono si člověk asi v ničem hubu nerozbije akorát ty levný nevydržej všechno, co osvědčený značkový. U starých škodovek nikdy s kotoučema nebyly problémy, nevím proč by si lidi měli dávat na auta něco podřadnýho. Normální je, že se brzdy neposerou, když se s nima brzdí. A to je pouze normální, co mají dělat.
Proto ta dneska značkovost mezi různejma polskejma a čínskejma šméjdama.
I když může být dobrej , levnej šmejd--ale když je dobrej a dělá si za malou cenu reputaci. Ale kdo nemá čas na testování, musí věřit osvěčeným firmám.

Vyrábí to, co lidi koupí- a lidi koupí mnohdy to , co je levný bez ohledu na to , že je to brzdí před smrtí.
už to zase stačilo tak ahojBigGrin Glare
jubileus Offline
#18 Vloženo : čtvrtek 29. května 2014 8:28:10 (UTC)

Sice se na to teď nikdo tady neptá ale zbyly mi doma 2kusy předních kotoučů na P1.
Měli mi v dílně vyměnit obložení a byla akce na kotouče, tak vyměnili i ty.

Ty původní jsou normálně sjeté a na okraji mají minimální "frzenk" (1 mm) ale na dílně neměli soustruh na srovnání a tak mám nové ATE.
Snad se nepokroutí a tak ty původní mám teď navíc. + 50% obložení k tomu. A taky zachovalé zadní pakny(ale dělal jsem komplet brzdy a tak jsem je vyměnil.

Ještě mám navíc zadní světla P1(původní-jedno má myslím svislou prasklinku v brzdovým).

Ale teď musím vyřešit disk.Cool

Díky za Váš zájem
Wesker Offline
#19 Vloženo : pondělí 2. června 2014 19:02:12 (UTC)

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
Nehadejte se kvuli brzdam, zkroutit kotouce a spalit desky muzete klidne i u znacek jako je BOSCH, ATE atd... Navic sou drahe a takovou reklamaci jako fialove ATE kotouce vam nikdo neuzna. Akorat vas to bude srat... Kdybych mel auto jen na okruh, tak bych si dal D2 Racing, uz jen kvuli tomu ze mam podvozek, 8mi pist dopredu a 6ti pist dozadu, ale mam uz nejaky vek, divoke leta sou pryc, naucil sem se pouzivat motor misto brzdy, takze ten prostredni pedal pouzivam minimalne a zastavim i s brzdama za 1500 za sadu.
Brzdy byste meli volit podle toho jak jezdite.
Berte toto jako muj nazor a zkusenost, neprilevam olej do ohneCool
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw

Nejezdím rychle,létám nízko...
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (4)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.