logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Ventilátor (prosím poraďte).
Marián Offline
#1 Vloženo : sobota 9. března 2013 18:20:46 (UTC)

Zdravím všechny. Mám otázku. Měl jsem rozebraný středový panel. Rozepíši problém. Když jsem ho složil dohromady, nešel mi rozeběhnout ventilátor a knoflík který se stará o to, abych foukal na nohy, nebo na okno, klimatizace atd.. fungoval, vede tam asi pět barevných hadiček normálně když jsem s ním otočil slyšel jsem syčení. No a nad těmi hadičkami je zapojený červený konektor, toho jsem nezapojil, protože se mi schoval v kabeláži. Když jsem zjistil jak jsem pitomej, že se nemůžu divit, že mi to nefouká, když ho nemam připojenej, tak jsem ho tam píchnul a ventilátor se pak rozeběhl. Rychlost fokání funguje, ale nejde mi zase přehodit fokání na nohy, klima atd.. zaseklo se mi to na jedné poloze a to, že mi to fouká jen na přední sklo, poloha off normálně vypíná ale když otočím na jakoukoli polohu stále fouká jen na sklo, i klima nejde. tak jsem z toho v hajzlu, protože s kabeláží jsem nic neprováděl, nikde nic není odpojeného, pojistky jsou zkontrolovány a vachr jsem nikde nenašel. Tak kde je sakra problém??? nemáte někdo s tím zkušenost??
DaPavlis Offline
#2 Vloženo : sobota 9. března 2013 18:56:58 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Stalo se mi to same,taky me to foukalo jenom na celni sklo.Kdyz jsem jel auto projet tak se to z niceho nic probralo a funguje normalne.Nemas nejakou hadicku odpojenou ?
PGT V6 Turbo T3/T4
Marián Offline
#3 Vloženo : sobota 9. března 2013 19:14:11 (UTC)

To právě nevím, mám tam jednu pozici dole volnou, ale v palubce jsem žádnou jinou hadičku nenašel, mrzí mě že jsem to nevyfotil, nevím jestli to tak má být, ale jak říkám nikde žádná jiná není. A u toho konektoru musí být všechny pozice obsazené??
Chladic Offline
#4 Vloženo : úterý 12. března 2013 13:30:51 (UTC)

klapky který přepínaj kam to má foukat,sou ovládaný podtlakem,budeš mít nějakou hadičku špatnou,budto si jí vytáhl nebo to muže někde špatně těsnit,nebo je prasklá,už to sou starší auta,jak se s něčim pohne,tak se to stát muže Smile budeš to muset znova rozebrat Wink
EU FORD PROBE II 2,5 24V GT
r.v 1994

Neberte svuj život vážně,stejně z něj nevyváznete živý ;)
Venito Offline
#5 Vloženo : úterý 12. března 2013 18:49:15 (UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Jak si pripojoval napodruhe konektor, asi si prozmenu zavadil o nejakou hadicku a bud vyskocila, nebo takova ta mekka silikonova koncovka na ni prdla, ona uz na to ma taky roky zejo....
Teoreticky bys to mel poznat na volnobehu auta, protoze tim mistem bude motor prisavat falesny luft.
Probe_96 2.0l, Chevy Corvette_89 V8 350cui .......American @ Japan caars

Marián Offline
#6 Vloženo : sobota 16. března 2013 8:40:43 (UTC)

Aha, tak to jsem ani nevěděl, vidíš to. Takže jaktak koukám, budu muset tento problém odsunout na později, protože mám motor rozebrán, takže ho natočit nemohu a tím pádem poznat kde to sičí. Jen doufám že to pak zase všechno složím dohromady, a když ne, tak to snad i prodám jako stavebnici pro nadšence BigGrin protože teď dělám ochranu a lakování podvozkových částí, snížení auta do motoru se instaluje turbo a další součásti aby to motor vydržel, do vyklápěček čočky atd atd.. až se z toho bojím abych to stihl na Kámen Confused, Ale zatím děkuji.
Thullo Offline
#7 Vloženo : čtvrtek 5. prosince 2013 21:23:59 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
A teď to řeším já - našel jsem vypojenou hadičku která má být zapojená za váhou vzduchu - před klapkou, ale byla krátká. Nadstavil jsemjí, zapojil a NIC :o( tak teď nevím, kde mlže být problém...

Poradíte někdo prosím?
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
DaPavlis Offline
#8 Vloženo : sobota 7. prosince 2013 6:58:37 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Ta hadicka je na EGRko pokud se nepletu...

Co se tyce vetraku tak si prekontrolujte nadobku u tlumice spolujezdce ( je zapojena jednou hadickou do sani ) a vsechny hadicky za ovladacim panelem...
PGT V6 Turbo T3/T4
Thullo Offline
#9 Vloženo : úterý 10. prosince 2013 10:51:13 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Nemáte prosím někdo nějaké schéma, kam přesně má jít která ta hadička???
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Bladzej Offline
#10 Vloženo : úterý 10. prosince 2013 16:09:37 (UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Thullo, jestli ti pomůže, tak tady mám schema podtlaků.
PDF: http://ulozto.cz/x6rjBH8m/v6-vac-pdf

KLDE 1997
Obě ruce levý. Nic neumim, nic nedělám...
1 user thanked Bladzej for this useful post.
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.