Tak seriál pokračuje-sice jsem jel původně dělat-tedy lisovat po namrznutí sklizené hrozny rozmačkané a doslazené a tak to vypadá na moravský burčák --asi za dva týdny, ale teď k věci.
Pokoupil jsem příležitostně další očkový klíč ale má móóóc silný tělo-nešlo nastrčit a ořech - levný.
Takže jsem nakonec--než jsem chtěl lisovat to "hrozno" zkusil povolit ty naolejované matky na zadních kolech P1 -z neděle.
Takže nový klíče moc nezabraly , protože 1/2 colová GOLA se začla tyčka nějak ohýbat--i když mě napadlo "simulovat" pneumatické vlastnosti třískáním do ořechu --ale nic.
Pak jsem nastrčil lehoučký , téměř papírový klíč - po dědovi-je na něm napsaný MONTA-fakt neváží víc , než balíček vlašáku a divte se mistři s trubkou asi 150 cm a s přišláplou hohou na těžké trubce a mlácením kladivem do toho dědečkova lehkýho klíče se nakonec podařilo povolit obě strany.
Prostě takový SILVESTR v babím létě ale teď zase k věci. Nějak to samozřejmě vyřeším.
Nakoupím obložení a Fordík bude zase ---cajk.
Akorát trochu prasknul ten dědečkuj klíč--což je mi líto --když jsem do toho tak mlátil ale měl by radost,--že to někomu na něco lespoň bylo. Díky mýmu dědovi jsem prostě "mochr"přes mchaniku--no a co máte dál????Prostě necháme zavařit klíč.
Fakt ten klíč nic neváží---je na něm napsaný MONTA-třeba to byla před 50 léty značka. Ale skutečně jsem díky tomuto klíčí s trukou 150 cm povolil zadní matky bubnů--tedy třískáním na ně.
To klíč, co jsem donesl domů byl 3krát těžší a už od pohledu bylo jasný , že to s technikou nemyslí vážně.
Samozřejmě tam nešel ani nastrčit, protože dnešní svět je pohodlný a techiku nechává někde asi jinde nebo co.
Ten dědův klíč byl unikum a na dnešní techniku mě nechte udělat NÁZOR. Co jeŘEBA SE VYRÁBÍ-ale jestli to na něco je na vás.
Dřív byly asi větší "fajnosti"---v technice, než se to tedy neposralo a do dneška snad ani neobnovilo.
Prostě to "gró té zadní brzdy je --rozdělat,--fakt jo matky pak rozhuýbat želízka po sobě--je to to , za co tahá lanovod za ty ušiska-- na čem je "okama " nastrčen a vrtí se to v takovým- rozpěrce Háčku asi 15cm. Prostě povolit matky u P1.
Jde to i menšími klíči a mlácením do toho ale , co dál. Jak to mám utáhnout--tedy bezpečně --se zářezem.Jak to utáhnout---bezpečně aby neulítlo kolo--stačí GOLA 1/2.-nežji roztrhnu???????????????zasmoc nějak kecám- ale stejně jak na to?????????