Zdravim vsechny cleny probe clubu
Neni tomu jeste ani tyden co jsem se dostal ke svemu prvnimu Probatku...
Jezdil jsem uz v hodne autech BMW 325i e36, m3 e36, 725tds e38, 520i e39, ford mondeo 2.0TDci a v mnohych dalsich...
Uz nekolikrat jsem si rikal ze sem nassel konecne auto ktery se mi libi a zaroven splnuje moje pozadavky co se tyka jizdnich vlastnosti atd... Mnohokrat jsem se spletl... K probe jsem se dostal nahodou bylo mi nabidnuto vymenou a ani sem moc nepremyslel jestli ho vemu nebo ne... Na prvni pohled me dostalo a tak sem do nej sel i kdyz priznavam ze pres mrtvoly abych se k nemu dostal musel sem prekousnout par problemu a technickych nedostatku a predevsim nutnost pocatecnich investic...
Jelikoz probe bylo vytunene uz kdyz sem si ho bral bylo mi jasne ze se k nemu predchozi majitel asi nechoval tak jak by si takove auto zaslouzilo. Zjistene zavady byli Lozisko praveho predniho kola v haji, Pneumatiky v haji, disky nakopane, brzdove desticky prakticky zadne, pri brzdeni auto tahlo doprava, pri jizde tahlo auto doleva, ozivaji se poloosy, pod tuningovymi prahy je asi polovina plechu co by tym byt mela, neukazuje teplota vody ani tlak oleje...
Manzelka chtela auto pro sebe ale vzhledem k tomu ze mame maleho syna momentalne nepripada v uvahu posadit ji do auta v tomhle stavu, takze budu postupne odstranovat vyse popsane zavady a otevirat projekty oprav tak jak budu mit cas a jak se bude darit zavady resit. Pak se mozna manzelka docka a konecne PROBIJECKU dostane.
A jestli se mi konecne povedlo dostat k autu ktery se mi libi dobre se mi v nem jezdi a bavi me se v nem hrabat (narozdil od hrabani se v turbodieselech
ktere me castecne zivi) to ukaze cas
Je mi jasny ze hodne z vas by o 2.0 16v neoprela ani horsky kolo a ze spousta Probaru odsoudi tuningove zasahy na voze, ale nazor mame kazdy svuj a ne kazdemu se libi uplne vsechno pripominky a nazory beru a nemam problem na ne reagovat nejsem zadna netykavka abych se urazel kuli kazdy kritice naopak budu vdecny za kazdou radu typ pripominku ktera se ke me dostane...
Chci na zaver podekovat jednomu z clenu ktery me na tohle forum nasmeroval a ochotne odpovedel na moje otazky.
Diky Thullo!
2.0 16V
Sem ten kreten co te predjel z prava...