logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
kloub k poloose výměna
aviatikmates Offline
#1 Vloženo : sobota 27. října 2012 8:11:50 (UTC)

Poděkoval(a): 3x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Potřebuji poradit jak vyměnim kloub k polooose na P1 probe 2.2gt usa s ABS,,,dělal sem to na fiatu tam to bylo jednoduché,včera se mi do ruky dostal nový kloub co jsem objednal a nechápu jak kloub drží na poloose,u fiatu se v kloubu roztáhlo pérko a kloub se sundal,nový se jen nacvakl,tady u probe nevim,poradte mi někdo jak to tam je,nebo nějaký postup,návod,.

A ještě jedna věc,taky sem objednal destičky na předek i na zadek,poslali mi je správně?jedny jsou o dost větší,ted nevim jestli ty pření nebo zadní,,jestli to tak je na P1 že třeba vzadu jsou menši,děkuji za rady
white power Offline
#2 Vloženo : sobota 27. října 2012 10:40:46 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Destičky na zadku jsou menší než na předku, kloub na poloose drží stejně jako na fiatu, na poloose je perko který zajišťuje ploosu proti vytažení, jen na replikových kloubech často nebejvá drážka do který to perko má zapadnout, takže nezbyde nic jinýho než poloosu prostrčit až dovnitř do kloubu, já to tak mám taky už devět let a asi 50tis. km a žádnej problém.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
aviatikmates Offline
#3 Vloženo : sobota 27. října 2012 11:25:58 (UTC)

Poděkoval(a): 3x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
no koukam na ten nový kloub,ale nikde žádný perko co se roztahovalo u fiatu nevidim,na fiatu sem to vyměnil na zemi aniž bych sundaval celou poloosu,asi to nechám na servis radši,.
white power Offline
#4 Vloženo : sobota 27. října 2012 11:38:05 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Tak na fiatu to bude možná trošku jinak, na Probe je perko na poloose cca 0,5cm od kraje, abys sundal starej kloub tak musíš vykdat poloosu ven.
Musíš sundat středovou matku na kloubu, na vnitřním kloubu (u převodovky) sundáš manžetu a v tom kloubu cca 1 cm od kraje je po vnitřním obvodu perko který vydloubněš šroubovákem, potom sundáš těhlici a polosu vytáhneš z vnitřního kloubu (pozor ať nepostrácíš koule) a pak vykdáš kloub i z těhlice.
Abys sundal kloub z poloosy tak chytneš poloosu do svěráku, sundáš manžetu a podél polosy klepneš na vnitřní osazení kloubu a kloub by měl jít z poloosy sundat.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
sygy Offline
#5 Vloženo : sobota 27. října 2012 11:47:27 (UTC)

Poděkoval(a): 9x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Presne jak pise white power... zrovna vcera jsem to delal...
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.