logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
3 Stránky<123
Auto ťažko štartuje a pri určitých otáčkach cuká!!
white power Offline
#41 Vloženo : středa 26. září 2012 17:37:26 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
bez čerpadla nejde nastartovat ani není možný aby bez něj motor běžel, proto taky nárazový čidlo odpojuje od přívodu elektriky palivovou pumpu
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
DaLonelyWolf_V6 Offline
#42 Vloženo : čtvrtek 27. září 2012 10:37:10 (UTC)

Poděkoval(a): 7x
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Původně odesláno: white power Jdi na citovaný příspěvek
bez čerpadla nejde nastartovat ani není možný aby bez něj motor běžel, proto taky nárazový čidlo odpojuje od přívodu elektriky palivovou pumpu

No a keď som vytiahol z palivového filtra hadicu a skúsil len pootočiť do polohy klúč pred štartovaním až kým necvakne relátko a z hadice nevyšlo ani kvapka benzínu. Dal som s5 a skúsil štartnúť. Auto naštartovalo ťažko ale strielalo. Takže ja nerozumiem ako sa to mohlo stať.
jubileus Offline
#43 Vloženo : čtvrtek 4. října 2012 17:48:19 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
To jsou ale závady-mě potrápilo podobným způsobem HALLOVO ČIDLO ale to motor pouze jede 100% a nebo nejede ale takovýto stav aby to jelo na pár otáček ?????? To bych se spíš přiklonil k něčemu,co nefunguje ůplně na 100%.

Kdyby to bylo před 20 lety tak by člověk řekl,že to saje falešný vzduch do sání nebo tak.Ale to je vlastně možné i dnes.Zkontrolovat chobot do sání. Dnes píši kvůli tomu,že se mi zdá podle indícijí,že to nemá dost šťávy. Asi bych sehnal průhledný filtr a nebo jestli to jde bych kontroloval nějakým měřením(jestli to jde-je divný,že by se po...všechny vstřiky narás) ,jestli je dostatečný tlak pro střiky k dispozici.Jak popisuješ tuto závadu tak to odešlo postupně--před tím to jelo normálně.

Sleduji toto vlákno a skutečně mě zajímá,čím to nakonec bude--tedy jestli to nevzdáš.

Kdyby u těchto aut šlo pověsit bandasku s benzínem místo nádrže s čerpadlem,tak by to bylo jednodušší-jako se starými auty.

Ale moje rady ber s rezervou --mám P1 ale zkušenosti se staršímy auty taky. Kdyby jsi nepsal,že to kdysi jelo normálně a teď jsi vyměnil vše co se může provozem posrat,tak bych dal ruku do ohně ,že se něco stalo s rozvody(jestli nemůže přeskočit starý rozvodový řemen--nebo tak.)
Ale fakt,toto jsou jen moje doměnky--nezažil jsem se 6 válcem tak jen se snažím jen nahlas uvažovat.

Doufám,že mě za to nebudete chtít zabít.
Tak ať konečně mákneš na ten problém. místečkoConfused Glare Huh Cursing RollEyes AHOJ
jubileus Offline
#44 Vloženo : čtvrtek 4. října 2012 18:32:59 (UTC)

Teď až to po otočení čtu--tak nejsem blázen,že odpovídám na něco jiného,než byl poslední dotaz ale prostě bez benzínu auto skutečně nestartuje ale kdo ví,co se vněm děje----v jakém stavu je řídící jednotka-co má k dispozici(stačí špatný dráty do ní z čidla,který je třeba v pořádku atd.--)Když se něco takhle podělá tak bych osobně postupoval postupně a podle náročnosti o prověření činnosti všechny děje v motoru postupně ověřil.

Vím vypadá to ,že teď mluví nějaká příručka ale jak tu závadu popisuješ--(když to umělo před tím jet normálně)

že něco "trochu" jede míň. Většinou hodně odchází všeobecně u aut palivové čerpadlo a jak popisuješ asi dobře nedává co by mělo.Možná něco hlídá i řídící jednotka a proto se to chová tak nejednoznačně.

To starý auta ,když neměla šťávu tak prostě neškytla.Kdo ví co to dělá u těchto aut--co se chce přenastavovat v ŘJ když to nemá na vstupu šťávu.

Možná fakt jenom blbne palivová pumpa a nebo jenom už teď nestačí co stačilo do teď.

Už toho nechám , tak aše na to povede přijít.Cool
jubileus Offline
#45 Vloženo : čtvrtek 4. října 2012 18:46:07 (UTC)

Teď jsem to konečně skutečně přečetl a myslel jsem,že už to tady bylo.ZKRATUJ-PROPOJ NA TVRDO SPOLU dráty od čidla v kufru--když se auto převrátí.Pak by ta benzínová pumpa měla fungovat a atd. ale toto je triviální začátek řešení této závady a spousta problémů už před léty tady byla vyřešena.

Toto je jen vtip,jestli jsi toto nevěděl.Tímto propojem začíná vše,když to v autě není propojeno a auto nechce jet.V autě toto čidlo nemusí být aktivní nutně k provozu.

Teď u ž doopravdy ahoj -- toto každý tady zná ale jestli nečteš ostatní tak se to může hodit.RollEyes
DaLonelyWolf_V6 Offline
#46 Vloženo : sobota 29. prosince 2012 14:48:57 (UTC)

Takže pekný deň chlapi prajem každému. Aby som pokračoval tu kde sme skončili tak píšem čo sa vlastne stalo od tej doby čo auto nešlo. Reklamoval som rozdelovač od chlapa co ich robí v Bratislave totiž on mi ten rozdelovač posielal. Rozdelovač mal podla mna velkú vôlu pri hnacom hriadely tj od vačky sa prenášal točivý moment na rozdelovač a tá vec čo je tam prinitovaná asi 30 stupnov behala hore dole. Ale nevadí premeral môj rozdelovač že je bez chyby poslal ho späť, ja som ho namontoval na auto odvtedy bezproblémov štartovalo išlo (na aute som nič nerobil). Predvčerom po hodine jazdenia auto pocukávalo niekedy ale išlo. Včera ráno zasa len štartél točil a auto nechcelo chytiť. Dlho som sedel v aute a okno sa zaparilo tak som zapol ventilátor, rozmýšlal som a hovorím si ešte raz skúsim. Auto chytlo hneď na šupu (zo zapnutým ventilátorom na ofukovanie okien). Dnes ráno som išiel zasa k autu zasa len točil nechcel naskočiť tak si hovorím zapnem zase ventilátor zo srandy či to nebude tým (hovrím fakt zo srandy). No čuduj sa svetu auto chytlo na prvú šupu. No ja také veci nezvládam už nervovo BigGrin. Čo myslíte čím to môže byť? Inak mne dosť často zamrzáva čelné sklo, ale z vnútra neviete čím to môže byť?
Bladzej Offline
#47 Vloženo : sobota 29. prosince 2012 15:00:06 (UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Co se týče startů, tak ti moc neporadím, ale k zamrzání okna uvnitř dodám, že to je vnitřní vlhkostí. Sám si říkal, že sis zadýchal okna. Nemusíš nutně vidět zapocená okna, ale i tak tam vlhkost prostě je. Proto se snažim mít v autě teplo.
KLDE 1997
Obě ruce levý. Nic neumim, nic nedělám...
DaLonelyWolf_V6 Offline
#48 Vloženo : sobota 29. prosince 2012 17:01:18 (UTC)

Ale ja hovorím otom že mi často zamrzne. Napr. Idem 30 km do mesta nakupujem sadnem do auta pridem domov vybalím a ráno zasa idem a je zamrznuté. Topím v aute v kuse. Proste každé ráno musím škrabať okno aj zvnútra.
DaLonelyWolf_V6 Offline
#49 Vloženo : sobota 29. prosince 2012 17:02:22 (UTC)

Mal som na mysli či nemáte nejakú fintu nato. Lebo škrabať auto z vonku a potom aj z vnútra je dosť náročné :D
Bladzej Offline
#50 Vloženo : sobota 29. prosince 2012 17:25:41 (UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Ale já také mluvil o namrzání...
Zkrátka vzduch musí být suchý, ne vlhký ;)

Jinak můžeš koupit tento ohřívač, ale je na 230V: http://www.conrad.cz/def...r&utm_campaign=2012

"Proti mlžení můžu doporučit buď CarPro Fog Fight kit nebo Rain-X Anti Fog, oboje funguje dobře. Nicméně je to jen řešení následků, ne příčiny."
KLDE 1997
Obě ruce levý. Nic neumim, nic nedělám...
DaLonelyWolf_V6 Offline
#51 Vloženo : neděle 24. února 2013 11:49:15 (UTC)

Zdravím kolegov :) Tak otváram tento vlasec opať lebo zasa vznikol problém tohto typu ale teraz sa vás chcem opýtať... Keď niekomu z vás odišiel rozdelovač... vtedy se vám v aute rozsvietila kontrolka immobilizeru? Proste štartujem auto a predtým akonáhle naskočilo tak hned sa rozsvietila kontrolka imobiliseru a po 3 sekundach zhasla a teraz motor len točí a kontrolka sa nerozsvieti... benzín je len prúd neide do káblov k sviečkam od rozdelovača... Bolo by to súrne chlapi keby ste mali nejaky nápad... Za info dik...
Thullo Offline
#52 Vloženo : neděle 24. února 2013 19:35:01 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Asi ti odešel imobilizer - klíček se rožne, když to nebere kod z čipu v klíči - třeba když odejte imobilizér, nebo použiješ klíč bez chipu...
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
DaLonelyWolf_V6 Offline
#53 Vloženo : pondělí 25. února 2013 19:33:35 (UTC)

No ja natočím kluč auto zacne točit potom sa rozsvieti kontrolka a auto nastartuje. Teraz otočim klučom auto toči len sa nerozsvieti kontrolka imm a auto nechytne isrku..
adla Offline
#54 Vloženo : středa 27. března 2013 19:34:36 (UTC)

Původně odesláno: DaLonelyWolf_V6 Jdi na citovaný příspěvek
Původně odesláno: jdlesk1 Jdi na citovaný příspěvek
Hele já vyměnil ty svíčky a teĎ mi to startuje dá se říct dobře a to škubání za studena neni vůbec (při jízdě) na míště trošku a za tepla už to taky vypadá že to zmizí už je to fakt málokdy... ale nemůžu říct že to bylo svíčkama protože když jsem je vyměnil tak mi to škubalo nějak to odeznělo samo ale je možné že se to vrátí sám si to nedokážu vysvětlit čim to je / bylo. Pokud už se to neobjeví tak budu jendině rád ;) ale podle mě nějaká hrudka v tom filtru jinak fakt nevim. Uvidíš po výměně napiš mi rozdělovač to podle mě nebude ..... alespoň né v mém případě si myslím. Každopádně sem pak napiš jak jsi dopadl.

Takže po výmene filtra som skúsil dať klúč do polohy pred štartovaním a z hadice mi nič netieklo (asi bude mrtve čerpadlo). Filter bol čistý. Potom som ho dal naspať, auto štartlo asi po 5 sekundách štartovania, akonáhle som prudko pridával plyn pri otáčkach 2000 do 3000 tak auto strašne vybrovalo a strielalo do výfuku. Keď som vyšiel z garáža s autom som sa dostal asi 100 metrov. Auto cukalo, strielalo vkuse. Striela aj keď je studené a aj keď sa zohreje motor. Prosím vás ja už nemám vôbec chuť, už pol roka sa serem stým autom. S mojim rozdelovačom čo som ho mal tak auto len ťažko štartovalo ale išlo pekne bez šklbnutia.S novým rozdelovačom išlo prvý den pekne nechal som motor zohriať potom som išiel na kolo išlo super. Na druhý den už to všetko začalo. Čo myslíte je to rozdelovačom?
Ked pomaly pridávam plyn auto cuká ale nestriela, ked prudko tak striela a cuka a trhá. Keď je auto v zábere všetko je ovela horšie.

Stejný problém jsem řešila před dvěma měsíci.Sneaky Problém byl v benzínové pumpě. Je sice pravda že jakmile odejde úplně tak už nenastartujete. Ovšem Ta pumpa nemusí odejít ze dne na den. Jezdila jsem s tím problémem delší dobu, nikoho nenapadlo že to bude zrovna ta pumpa při skákání a problém s nastartováním. Cca půl roku s tím byl problém, dokud jsem jednoho krásného dne nezůstala stát v jedné malé vesničce a nemuseli mě odtáhnout. Popis přesně seděl auto poskakuje, šílený zvuk jako od výfuku klepání (to už mi mlátila ta pumpa), auto vůbec nejelo. Pak už jsem vůbec nenastartovala. Pokud je možnost tak doporučuji sehnat funkční pumpu a zkusit ji vyměnit. Je pravda že jsme měnili z jiného probe a odešla mi za další týden taky. Teď v pořadí už třetí mi opět vypověděla službu, kde do ní šla sice elektrika ale nenatáhla benzín. Což mě už donutilo tedy zakoupit za vyšší částku novou pumpu a nedávat použitou s mojí smůlou. Takže moje zkušenost: Pumpa může být pouze načatá, a zlobí (jen otázka času, kdy zdechne úplně a pak teprve nenastartujete-může být otázka měsíc, dva?).Unsure
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (8)
3 Stránky<123
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.