logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
2 Stránky12>
umřel
Zbyna Offline
#1 Vloženo : neděle 13. května 2012 14:15:01 (UTC)

Čau, tak jsem se zbavil problémů, které jsem nedávno řešil. Auto bylo ok, diagnostika bez chyb. No a v pátek jedu z práce a najednou mi auto chcíplo a už jsem nenastartoval. Přesněji řečeno - Auto mělo takovej nelineární zátah. Například když jsem od dvou tisíc šlápnul na plyn a točil to až do šesti, tak bylo cejtit takový jako malinký vynechávání, prostě to netáhlo tak jak mělo. Párkrát to cuklo jako prase a pak zas ok. No a v jednu chvíli to cca kolem 3500 otáček začalo pocukávat. Držel jsem to pod plynem,ale otáčky +- stejný a po asi třech vteřinách to chcíplo úplně a od té doby nic. :-/ Tak jsem to odtáhnul domu a zkusil vyblikat. Hlásí to chybu 10 (Intake Air Temperature sensor or circuit), teda předpokládam, že když to jednou blikne, tak to znamená tu chybu. Podle toho co jsem tady přečetl, tak by mohl být v háji rozdělovač, nevím.
Jeník Offline
#2 Vloženo : neděle 13. května 2012 15:00:28 (UTC)

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
cau tohle vypadá na rozdělovač měl sem uplne ten samej problem, dal sem novej rozdelovac a pohoda ale muze to bejt treb i necim jinym radsi pockej az ti sem napisou ostatni co tomu rozumi víc ThumpUp
Ford Probe 2.5 V6 ´97
Zarda Offline
#3 Vloženo : neděle 13. května 2012 15:38:15 (UTC)

Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
Taky jsem měl ten samý problém, a byl to rozdělovač. S novým teď už měsíc jezdím a zatím bez problému. Rozdělovač jsem koupil nový na rozdělovače.cz ale musím podotknout, že na skladě měli už jen dva. Takže předpokládám, že teď už tam je jediný a chlapík se kterým jsem mluvil, tak říkal, že další budou až tak za 3 týdny. Takže když si budeš jistej rozdělovačem - objednávej. Pokud se ti ale nebude chtít dávat za rozdělovač 9 000,- nabízel tu Thullo i někoho, kdo rozdělovač opravuje.

Tak ať se ti daří a Probe brzo jezdí ThumpUp
Mitsubishi Eclipse 2g 2.0T (177kW)
Ford Probe 2.5 V6 (119kW)
Ford Probe 2.0i (85kW) - EX (14.5.2011)
Zbyna Offline
#4 Vloženo : neděle 13. května 2012 18:36:58 (UTC)

Díky za reakce, je tu ještě jedna možnost. Chlápek, co jsem od něj kdysi auto kupoval, mi dal jeden náhradní díl :-). Je to právě rozdělovač. Sice jsem moc nepochopil, jak to tenkrát myslel, ale ten rozdělovač je údajně funkční, i když použitej. Je možný ho nějak předem prohlídnout a zjistit, jestli je ok? Já bych se ho tam pokusil dát sám. Sice když jsem teď měnil palivovej filtr, tak jsem myslel, že se zbláznim (mam na prd nářadí), ale třeba bych to dal. Jinak nejsem si jistej, jestli je ten rozdělovač kompletní, pač v autě je tam ještě nějaká plastová část. Nejsem přes auta, ale pokud by bylo jen něco odpojit a zapojit, tak by to snad neměl bejt takovej problém. Tady je foto:
no_namE303 Offline
#5 Vloženo : neděle 13. května 2012 19:48:42 (UTC)

Poděkoval(a): 16x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Pokud je ten dil stejny coz ti neporadim tak si myslim ze to vymenis sam. Jinak ho asi neotestujes si myslim :)
Ex Ford Probe GT Turbo :(
zelena_zeme Offline
#6 Vloženo : neděle 13. května 2012 20:15:07 (UTC)

Jojo, tohle zvládneš klidně sám. Taky jsem ho měnil na ulici před barákem, s pomocí jednoho kamaráda :) Žádnej špéci vercajk není třeba, přístup je k tomu dobrej, jde jen o to správně nasadit, a dodržet pořadí kabelů Wink
Jeník Offline
#7 Vloženo : pondělí 14. května 2012 9:14:51 (UTC)

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
zvládneš to vyměnit sám za pár minut a skusit to pripojit to je v pohode, ale podle me neni ten co máš na fotce komplet, ne? zdá se mi že tam chybí ta plastová (černá) část kam se připojujou zapalovací kabely viz obrazek:
Ford Probe 2.5 V6 ´97
white power Offline
#8 Vloženo : pondělí 14. května 2012 9:22:57 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Ta plastová černá věj je víčko rozdělovače, pokud chceš mít jistotu že si kabely neprohodil tak ho od rozdělovače co máš v autě odšroubuj a kabely v něm nech zapojený a až tam dáš ten druhej rozdělaovač tak ho k němu zase přiděláš zpátky. Ještě se podívej jestli na tom novým rozdělovači je palec, pokud ne tak ho budeš muset taky přehodit nebo radši koupit novej.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Zbyna Offline
#9 Vloženo : pondělí 14. května 2012 15:40:37 (UTC)

Děkuju pěkně, něco smin a jdu na to. Trochu to očistim a budu doufat, že je teda ok.
Zbyna Offline
#10 Vloženo : pondělí 14. května 2012 17:35:52 (UTC)

Tak jsem se pokusil dát to dohromady... a nic. Sundal jsem starej, očísloval kabely abych to nepřehodil a když jsem odšrouboval ten plastovej kryt, tak tam byla ještě taková vrtulka. Tu jsem sice opatrně sundal, ale samozřejmě jsem si hned nevšimnul v jaký poloze byla vůči tomu druhýmu konci, kterym se to pak zas nastrčí zpátky. Nevim jestli to na to má vliv. Tak jsem to prostě smontoval a zapojil. A ani to neškytne. Takže teď nevim, jestli to nemůže bejt nějak rozhozený a nebo prostě i tenhle je špatnej. Údajně by to snad mělo jít proměřit, ale zas kámoš co jsem u něj byl, tak nenašel multimetr :-/ Takže mam dva rozdělovače, nevim jestli fungujou a nevim co s tim :-(
Zbyna Offline
#11 Vloženo : pondělí 14. května 2012 19:47:24 (UTC)

Ještě bych se vrátil k tý chybě z diagnostiky. Nemáte s tim někdo zkušenosti? Nemohla by to být váha vzduchu, nebo tak něco? Když mi to tam blikalo. Mohlo by se to takto projevovat? Hlavně nevim, komu bych to v nejhoršim případě dal. Táta to teď měl u nějakýho mechanika u příbrami, ale takhle to tam těžko dostanu a tady u nás si machanikama nejsem moc jistej.
zelena_zeme Offline
#12 Vloženo : pondělí 14. května 2012 19:51:34 (UTC)

Tohle co jsi popsal ale vypadá na rozdělovač.... Zkus sehnat jen na vyzkoušení komplet rozdělovač, o kterým budeš vědět, že na 100% funguje. Nejlépe stejnej typ se stejným pořadí kabelů. Někdo z klubu by ti ho mohl možná půjčit.
Venca Offline
#13 Vloženo : pondělí 14. května 2012 20:03:20 (UTC)

Poděkoval(a): 5x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Původně odesláno: Zbyna Jdi na citovaný příspěvek
Ještě bych se vrátil k tý chybě z diagnostiky. Nemáte s tim někdo zkušenosti? Nemohla by to být váha vzduchu, nebo tak něco? Když mi to tam blikalo. Mohlo by se to takto projevovat? Hlavně nevim, komu bych to v nejhoršim případě dal. Táta to teď měl u nějakýho mechanika u příbrami, ale takhle to tam těžko dostanu a tady u nás si machanikama nejsem moc jistej.

Zkus se zeptat idaha ten by mohl mit nejakej rozdelovac a dokazal by ti urcite poradit. Kdyz uz to mel tvuj tata u toho znamyho u pribramy tak k idahovy je to uz kousek
FORD PROBE 2.5 V6 1993
Zbyna Offline
#14 Vloženo : úterý 15. května 2012 16:03:28 (UTC)

Ještě než to někomu dam, je možný že by to bylo tak rozhozený, že by to ani neškytlo? Je nějakej v domácích podmínkách realizovatelnej postup jak ten rozdělovač nastavit? Protože je mi jasný, že asi jen tak dát to tam asi nebyl dobrej nápad. Hlavně teda že jsem si nevšimnul jak tam byla nasazená ta plastová vrtulka naproti tomu druhýmu konci... Když nic, tak to pak holt někam odtáhnu.
Venca Offline
#15 Vloženo : úterý 15. května 2012 18:32:42 (UTC)

Poděkoval(a): 5x
Dej tam ten novy presne jak si vyndal ten stary , pokud si teda oznacil v ktere poloze jsi ho me laby si mel dobre nastavenej predstih
FORD PROBE 2.5 V6 1993
Renni Offline
#16 Vloženo : úterý 15. května 2012 20:57:47 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
jo má to na to vliv!proto jsem svuj novy rozdělovač nasazoval ve dvou,jeden pootáčel optimální polohu a druhy v autě hlídal otáčky při startu.Na třetí pokus se zadařilo přibližně nastavit aby auto nezdechlo a později/tak po ujetí asi 20km vmým případě/ se ti to automaticky nastaví samo na optimalních 800 na volnoběh.

ještě k tý chybě co ti vyblikalo:problem s teplotou obvod atd.. jednou mi omylem v servisu poškodili,resp.natrhli ten hlavní tubus u váhy vzduchu,a než jsme si toho všimly za boha jsem nemohl nastartovat!!!!! omotal jsem to pevnostní páskou a motor hned chytnul,tak zato nic nedáš když to zkontroluješ.Co se týče toho druhýho rozdělovače,prostě vytahni kabel a koukni jestli ti hodí jiskru a máš trochu jasno...Wink
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Zbyna Offline
#17 Vloženo : sobota 19. května 2012 20:32:48 (UTC)

Tak to má jeden kámoš mechanik a ani jeden nehází jiskru. Otázka tedy zní, kde sehnat funkční rozdělovač. Projel jsem asi milion stránek a kromě palce a krytu jsem nic nenašel. A stránka rozdělovače.cz kde údajně někdo kupoval, má nějakej problém s databází či co, zkrátka mi nejde. Mohl by někdo konkrétně doporučit? A pokud možno levně(což asi stejně moc nebude).
Thullo Offline
#18 Vloženo : sobota 19. května 2012 21:33:14 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
2 Zbyna:
Napis mi, co za cislo mas na rozdelovaci - mozna ti pomuzu ;o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Zbyna Offline
#19 Vloženo : neděle 20. května 2012 7:12:27 (UTC)

Čau, co jsem v kompu dohledal(nemam to teď doma), tak na tom jednom rozdělovači na štítku bylo číslo T0T57071, na tom druhym ne,tam štítek nebyl, ale na obou bylo ještě kl01, tak předpokládam, že byly stejný. Teď jsem ještě koukal na ebay, ale tam jsem zatim neobjednával, tak nevim, jak moc je to komplikovaný. Jenže tam maj například za 107 USD, což by snad do nějakejch 4 000 i s poštovnym atd. mohlo bejt.

PS: Ještě k tomu, jak jsem tady před pár tejdny řešil ty lambdy atd., tak jsem se s tebou bavil o tom chipu. V první řadě se omlouvám, že jsem pak nedal vědět, jestli to budu chtít nebo ne. Díly jsem koupil a když mi to přivezli, chtěl jsem tě kontkaktovat. Mezi tim se naskytla příležitost koupit barák a já ještě teď čekam až se prodávající ozve a podepíše smlouvu. Pokud by to nevyšlo, tak to budu řešit, pokud jo, tak se na to asi vzhledem k hypotéce vyprdnu.

Jinak orientačně, za kolik by se to cca dalo prodat? Na mě je ta spotřeba fakt dost(teď před tim rozdělovačem jsem měl přesně deset, možná kdyby byl ok, tak by bylo míň, nevim), při těch dnešních cenách. Je to tušim 12 měsíc 93 rok výroby. Poctivejch 67tisíc mil(za to bych dal ruku do ohně). Nový rozvody, ložiska, lambdy, filtry, olej, vyvařený blatníky, v kufru nový vzpěry, klima, šíbr, a další věci, akorát abs to nemá.

Díky
Renni Offline
#20 Vloženo : neděle 20. května 2012 7:43:49 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
To Eiffel:Honzo jetli máš adresu a kontakt/jmeno ty firmy jak jsme kupovali ty nový rozdělovače tam,hod to sem prosím tě nebo mi to písni do sms.dík
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (6)
2 Stránky12>
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.