logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
3 Stránky123>
Úprava zadních a předních světel
DannyW Offline
#1 Vloženo : čtvrtek 27. ledna 2011 22:54:13 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Konečně jsem se k tomu dostal, abych i na žádost jiných, kterým se to líbilo, ukázal mojí úpravu zadních světel a předních poziček.

Zadní světla
Jedná se o zadní světla z EUverze '93 a '94

Z vnitřní strany byl jakoby předlisovaný otvor pro žárovku. Jako patice jsem použil ty z předních poziček, protože jsou celkem ploché a tam je velmi málo místa mezi světlem a karoserii. Žárovka je tam taky stejná - W5W. Žel už nemám fotku, kdy jsem vyvrtal otvor pro žárovku, je tam potřeba udělat zářezy, aby tam patice pěkně vklouzla a dala se pootočit a tím ji zajistit, aby držela tam kde má.(tak jak je to origo třeba na pozičkách)

Tady je fotka s nasazenou paticí.

Dráty sem provlíknul přes tu gumovou záslepku dovnitř a tam to zapojil za konektor na dráty které vedou ke světlu - je to červený se zeleným pruhem a černý

Ten rozdíl je vidět lépe za tmy, ale telefon to nepobere, takže aspoň tyhle fotky jak to vypadá ve finále

Přední pozičky a denní svícení

Velmi se mi líbil nápad Venita zabudovat denní svícení do origo světel, a tak sem začal špekulovat, jak tam ty žárovky dostat. Nakonec sem použil patice žárovek použitých na osvětlení SPZ. Žárovky sem usadil na tu plošku vedle blinkru. Díru jsem vrtnul podle průměru žárovky. Teď už nevím kolik mm to je, ale mám tam celosklo 15W.

Nyní bylo potřeba upravit patice osvětleníSPZ, protože jsou moc velké

Pak sem je malinkými vruty přišrouboval k pozičce - kvůli snažší výměně

Nezapojoval sem to přes relátka,žádná automatika - to znamená, že zapínání mám manualně.Tlačítko sem si natáhnul k zapalovači, takže je pěkně schované. Můžu si je teda zapínat jakkoliv. Minus jsem použil od parkovačky a plus z pojistkovky. ...
Žárovky blinkrů sem nechal oranžové. Líbí se mi to víc jak to má takový oranžový nádech, hlavně když se setmí, pěkně to ladí s oranžovými diodami na boku poziček. Vypadá to víc americky BigGrin
Co se týče těch LED diod, na každe straně jsou tři čiré oranžové ledky. Musel sem opatrně navrtat ten plast zevnitř a na ty otvory sem přilepil patice do kterých se vsunou diody. Ty sme pak i s odporama zapojili paralelně. Jsou napojené přímo z drátů parkovaček, takže se zapínají hned s parkovačkami. Detailnější foto už nemám.

No snad se vám to bude líbit a snad je i ten popis dobrý.Cool
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Tomio007 Offline
#2 Vloženo : pátek 28. ledna 2011 15:04:10 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Já si dneska hrál taky s předníma blinkrama. Dával jsem tam 5W oranžovou žárovku,jako poziční světlo.
Ford PROBE 2.5 V6-modrásek
Tomio007 vs Probe 1:0 :D
Thomas Offline
#3 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 18:05:30 (UTC)

DannyW: Tvoje zadní světla jsou normálně legální v zemích EU že? To jsou ty jak s nimy nemůže být problém na tk že?
DannyW Offline
#4 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 18:22:52 (UTC)

jj, protože mají origo oranžové blinkry
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Renni Offline
#5 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 18:24:56 (UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Původně odesláno: Thomas Jdi na citovaný příspěvek
DannyW: Tvoje zadní světla jsou normálně legální v zemích EU že? To jsou ty jak s nimy nemůže být problém na tk že?

nevím že by červený/US/ byli nějak ilegální v EU...ale pro naši technickou,ano tyto jsou fpoho,vidíš tam přece oranžový blinkr a oto tu jde!
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
white power Offline
#6 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 19:22:24 (UTC)

Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
S našima STK to funguje asi tak že ten kdo "NEMAŽE" nejezdí hlavně majitelé aut původem z USA (mám všechny 3 USA verze), buhužel nějakej pičus schválil zákon kdy auta přihlášený po roce 2001 musej mít v TP vyjímky na normu DOT a ještě větší banda čuráků který provozujou STK si to přebrali po svím a vyžadujou vyjímky i na auta přihlášený před tímto rokem i když na to nemaj nárok, ale kdo by se s nima dohadoval, když je lepší vrazit technikovi pár kilíček a je jistota, že mě nevyhodí za něco jinýho než je DOT na oknech, protože co si budem namlouvat na každým autě se vždycky něco najde.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Renni Offline
#7 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 22:53:55 (UTC)

Původně odesláno: white power Jdi na citovaný příspěvek
S našima STK to funguje asi tak že ten kdo "NEMAŽE" nejezdí hlavně majitelé aut původem z USA (mám všechny 3 USA verze), buhužel nějakej pičus schválil zákon kdy auta přihlášený po roce 2001 musej mít v TP vyjímky na normu DOT a ještě větší banda čuráků který provozujou STK si to přebrali po svím a vyžadujou vyjímky i na auta přihlášený před tímto rokem i když na to nemaj nárok, ale kdo by se s nima dohadoval, když je lepší vrazit technikovi pár kilíček a je jistota, že mě nevyhodí za něco jinýho než je DOT na oknech, protože co si budem namlouvat na každým autě se vždycky něco najde.

mně teda není jasná jedna věc..V Praze v Simixu/dovozce exclusive car z USA/ prodávaji nová/nejen/auta z ameru,konr.Mustangy,Chevrolety i jiné u kterych vidím zadní CELOČERVENÝ LAMPY včetně červených blikačů,vše je na značkách,homologovaný dle platné vyhlašky čr na naše silnice,včetně tk atd.V Praze vidím skoro denne tyhle novy káry s červenýmy blinkry a pochybuju že majitele si s tim delaj nejak hlavu tohle řešit jako my..Tak mi nekdo vysvetlete ten paradox,když vyhláška nařizuje oranžove blinkry a pochybuji že majitele techto autosalonu to řeší obálkama na tk...! Takže podle mne se jedná o nejakou vyjímku,nebo vyhlaška proste neplatí pro všechny..

a ještě poznamka nakonec.. : tvrzení,že mam červené/origo/blinkry zapsane v technickým prukazu/velkym/ mi už v poslednich 3 připadech při silniční kontrole bylo k ničemu!Policajty to vubec nezajimalo a tvrdili že se řídí pouze platnou vyhlaškou,kde jsou předepsane orange na našich silnicich a vše ostatni je zakázano!

Land Rover Freelander2LN
eiffel Offline
#8 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 22:58:56 (UTC)

Poděkoval(a): 7x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
renni klid, ona ta vyhláška pro ně platí stejně jako pro tebe. Taky majitelé 4 roky starých mustangů teď už mají problémy. Celkem dost se to řeší. Budou muset na dekru a buď zaplatit jim za legalizaci a nebo podplatit na stk
Už nemám břichoplazy, ztloustnul jsem, začal se rochnit v bahně a cestovat daleko mimo silnice, aktuálně sedlám Jeep ZJ 5,9
DannyW Offline
#9 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 23:06:41 (UTC)

přesně tak, taky sem viděl vetty nebo victoria crowny s celočervenými lampami. Podle mě je jedno jakou barvu to světlo má, důležité je že přerušované světlo znamená blinkr a ten kdo nepozná rozdíl mezi svítícím a blikajícím byť červeným nemá za volantem co dělat....Jenomže na stk jim to je jedno. To stejné mi říkal jeden mechanik, když mi dělal technickou na ty moje oranžové diody, že na STK říkali, že je mám sundat. A já sem mu na to řekl, že když to můžou mít volva bavoráky nebo i některé us probéčka, tak to je jedno. Pochybuju, že mají v papírech vyjímku. Navíc za snížené viditelnosti mě je lépe vidět...a policajti na to neříkali nic, mysleli, že to tak má být...
Stejně celočervené lampy na probečku jsou nejhezčí...

Jo a taky sem u nás viděl Octavii s pravostranným řízením, ale s origo CZ značkami, tak už fak nevím ... pak by šel přihlásit i Skyline, ne?
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Renni Offline
#10 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 23:06:49 (UTC)

Původně odesláno: eiffel Jdi na citovaný příspěvek
renni klid, ona ta vyhláška pro ně platí stejně jako pro tebe. Taky majitelé 4 roky starých mustangů teď už mají problémy. Celkem dost se to řeší. Budou muset na dekru a buď zaplatit jim za legalizaci a nebo podplatit na stk

nojo Honzo, ale ty víš že v Simixu si objednáš novy auto na klíč a odvezeš si ho na značkách, s novou tk na 2 roky a s červenýmy blinkry!!!! Mne ted nejde o korupci na tk,nebo jakym zpusobem to dostane tchnickoua zapíšou jim to do techničaku,ale oto,jestli tim pak mužou argumentovat při policejni kontrole! mne bylo jasne řečeno že to nesmi použivat nikdo v čr i kdyby to auto byla funglovka rv2011.

Land Rover Freelander2LN
eiffel Offline
#11 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 23:10:46 (UTC)

jasně že s tím nemůžou argumentovat.

A ta auta se tu přihlašují všelijak a nikdy dle předpisů. Je to individuální dovoz a basta
Už nemám břichoplazy, ztloustnul jsem, začal se rochnit v bahně a cestovat daleko mimo silnice, aktuálně sedlám Jeep ZJ 5,9
Renni Offline
#12 Vloženo : neděle 30. ledna 2011 23:19:04 (UTC)

Původně odesláno: DannyW Jdi na citovaný příspěvek
přesně tak, taky sem viděl vetty nebo victoria crowny s celočervenými lampami. Podle mě je jedno jakou barvu to světlo má, důležité je že přerušované světlo znamená blinkr a ten kdo nepozná rozdíl mezi svítícím a blikajícím byť červeným nemá za volantem co dělat....Jenomže na stk jim to je jedno. To stejné mi říkal jeden mechanik, když mi dělal technickou na ty moje oranžové diody, že na STK říkali, že je mám sundat. A já sem mu na to řekl, že když to můžou mít volva bavoráky nebo i některé us probéčka, tak to je jedno. Pochybuju, že mají v papírech vyjímku. Navíc za snížené viditelnosti mě je lépe vidět...a policajti na to neříkali nic, mysleli, že to tak má být...
Stejně celočervené lampy na probečku jsou nejhezčí...

Jo a taky sem u nás viděl Octavii s pravostranným řízením, ale s origo CZ značkami, tak už fak nevím ... pak by šel přihlásit i Skyline, ne?

Danny: jj přihlásit jde všechno..viz.muj Fordík A rv 1928 kterej nemá pro jisotu blinkry žádný..BigGrin a to nemam na veteranských značkách ale na normlaních a vesele mávám rukama doleva,doprava... :-))) a svete div se,policajti na mne denne koukaj a nejak jim to nevadí hehe.

Land Rover Freelander2LN
Thomas Offline
#13 Vloženo : pondělí 31. ledna 2011 9:51:22 (UTC)

Stejně je to všechno jen o blbosti a malejch pérech... lidi záviděj americký auta i 20 let po komunismu... a btw... origo felicie taky nemusí (a ani nemá) mít oranžový plasty...

Jo a kdyby někdo měl typ na světla jako má DannyW tak bych měl zájem... víc by mi ladili k tomu červenýmu...

Renni: protože by na tvýho starýho forda nedokázali říct ani fň... neznaj to a tak si to netroufnou...
madaros Offline
#14 Vloženo : úterý 15. února 2011 14:51:57 (UTC)

renni & eiffel: a dostal si za ty světla nějakou pokutu,nebo jak se to řešilo když tě zastavili ? Teď sem totiž taky nahodil americký světla tak by mě zajímalo co se může dít a popř jestli mě ta sranda může něco stát ?! d9ky za info
Fazda PROBE 2.0i, 1994, kitt car project
eiffel Offline
#15 Vloženo : úterý 15. února 2011 23:06:04 (UTC)

pokutu nikdy, za 4 roky s červenými světly (počítám do toho i teď cadillac) mě kvůli stětlům zastavili jen jednou a i tak z toho nic nebylo
Renni Offline
#16 Vloženo : středa 16. února 2011 11:54:54 (UTC)

madaros: tak do nedavna jako Eiffel,tj pokutu za Red světla nikdy/cca.5let/ale vmým případě možna proto,že svuj zájem policisté vždy zaměřili hned na jiné moje drsnější"úpravy".. každopádně už jsem tu psal že loni v listopadu jsem narazil na zběsilce na motorce,co mne chtel dat taky kvuli red svetlum nechat odstavit auto a přez magistrat zjištovat STK kde mi to prošlo...ptoto jsem taky tady kopil ty co tu ted schání s tim orange,bohužel jedno přišlo prasklý,takže jedu furt na RED.Pokud se ptáš vyloženě na pokutu pouze za red svetla,to ti nepovím,možná někdo jiný z nás tady..?

Land Rover Freelander2LN
madaros Offline
#17 Vloženo : středa 16. února 2011 13:05:09 (UTC)

ty s oranzovejma blinkrama mam taky, akorát mě zajímá co použít jako nejlepší argument nebo vysvětlení že mám červený blinkry když by mě případně stavěli ?

To že mi to prošlo technickou je jasný,mám jěště jedny světla se kterejma sem tam jel, to mu ale říct nemůžu! :(
eiffel Offline
#18 Vloženo : středa 16. února 2011 13:11:43 (UTC)

prozatím náhrada za rozbité světlo, které ti někdo rozbil na parkovišti
Renni Offline
#19 Vloženo : středa 16. února 2011 15:30:33 (UTC)

ježííš to je dobrej nápad Honzo,dík :-) budu vozit to praskly oranžovy svetlo v autě..ThumpUp

Land Rover Freelander2LN
madaros Offline
#20 Vloženo : čtvrtek 17. února 2011 22:23:30 (UTC)

tak jsem taky vylepšil zadní lampy :) Jsou to US světla, kde brzdí ten čtverec blíže středu a bliká celý roh

Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (7)
3 Stránky123>
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.