Konečně jsem se k tomu dostal, abych i na žádost jiných, kterým se to líbilo, ukázal mojí úpravu zadních světel a předních poziček.
Zadní světlaJedná se o zadní světla z EUverze '93 a '94
Z vnitřní strany byl jakoby předlisovaný otvor pro žárovku. Jako patice jsem použil ty z předních poziček, protože jsou celkem ploché a tam je velmi málo místa mezi světlem a karoserii. Žárovka je tam taky stejná - W5W. Žel už nemám fotku, kdy jsem vyvrtal otvor pro žárovku, je tam potřeba udělat zářezy, aby tam patice pěkně vklouzla a dala se pootočit a tím ji zajistit, aby držela tam kde má.(tak jak je to origo třeba na pozičkách)
Tady je fotka s nasazenou paticí.
Dráty sem provlíknul přes tu gumovou záslepku dovnitř a tam to zapojil za konektor na dráty které vedou ke světlu - je to červený se zeleným pruhem a černý
Ten rozdíl je vidět lépe za tmy, ale telefon to nepobere, takže aspoň tyhle fotky jak to vypadá ve finále
Přední pozičky a denní svíceníVelmi se mi líbil nápad Venita zabudovat denní svícení do origo světel, a tak sem začal špekulovat, jak tam ty žárovky dostat. Nakonec sem použil patice žárovek použitých na osvětlení SPZ. Žárovky sem usadil na tu plošku vedle blinkru. Díru jsem vrtnul podle průměru žárovky. Teď už nevím kolik mm to je, ale mám tam celosklo 15W.
Nyní bylo potřeba upravit patice osvětleníSPZ, protože jsou moc velké
Pak sem je malinkými vruty přišrouboval k pozičce - kvůli snažší výměně
Nezapojoval sem to přes relátka,žádná automatika - to znamená, že zapínání mám manualně.Tlačítko sem si natáhnul k zapalovači, takže je pěkně schované. Můžu si je teda zapínat jakkoliv. Minus jsem použil od parkovačky a plus z pojistkovky. ...
Žárovky blinkrů sem nechal oranžové. Líbí se mi to víc jak to má takový oranžový nádech, hlavně když se setmí, pěkně to ladí s oranžovými diodami na boku poziček. Vypadá to víc americky
Co se týče těch LED diod, na každe straně jsou tři čiré oranžové ledky. Musel sem opatrně navrtat ten plast zevnitř a na ty otvory sem přilepil patice do kterých se vsunou diody. Ty sme pak i s odporama zapojili paralelně. Jsou napojené přímo z drátů parkovaček, takže se zapínají hned s parkovačkami. Detailnější foto už nemám.
No snad se vám to bude líbit a snad je i ten popis dobrý.
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
StříbrňákBMW 530d touring E39 '02