logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
4 Stránky<1234>
Docthorův Rezavý Střep
Thomas Offline
#41 Vloženo : úterý 1. února 2011 18:12:34 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Nikdy jsem snad nic neviděl nic vyrobenýho z indie :D to je snad ještě horší než china jelikož tam sou cigoši :D

btw.. co kvalita materiálu?
madaros Offline
#42 Vloženo : úterý 1. února 2011 18:46:40 (UTC)

jeste by to chtelo videt jak svitej,jestli spravne lamou svetlo nebo jenom šajněj :)
Fazda PROBE 2.0i, 1994, kitt car project
Docthor Offline
#43 Vloženo : úterý 1. února 2011 18:49:12 (UTC)

Poděkoval(a): 3x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Původně odesláno: Thomas Jdi na citovaný příspěvek
Nikdy jsem snad nic neviděl nic vyrobenýho z indie :D to je snad ještě horší než china jelikož tam sou cigoši :D

btw.. co kvalita materiálu?

Kvalita, no co na to napsat, Sklo je skleněné a ten zadní díl je nějaký plast pokovený zevnitř jako zrcadlo a lesklá hnědá (bronzová) úprava zezadu, je to utěsněné bílým tmelem,místy kousičky chybí, ale pod sklem je to utěsněné nejspíš dobře, má to všechny homologační značky jako origo světla, Atest jsem si nevšim, teď už jsem doma a mam je v práci, ale i kdyby za ty peníze se směji BigGrin BigGrin BigGrin

Tyhle si nejspíše nechám jako náhradní a ty původní rozeberu, zrenovuji, nechám vybrousit sklo a použiji na zástavbu xenonových čoček (made in china) a jsem celkem zvědavý...

Renni Offline
#44 Vloženo : úterý 1. února 2011 20:31:06 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Jís Jís!!! Indíííš is d bést kountri for jooor Probi... Laugh
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Kaprolet Offline
#45 Vloženo : úterý 1. února 2011 21:03:54 (UTC)

Tyhle světla jsem už asi tak před rokem sháněl na Probe pro Libora. Namontoval je tam a kupodivu to svítí. Není problém a jsou zadara. Je to universál který se hodí i na Jeepy a já nevím co. Podobná jsou v Autokelly za cca. 400 kaček. Maximálně tak v jiné krabici.
Docthor Offline
#46 Vloženo : středa 2. února 2011 16:45:32 (UTC)

Takže dneska kolegum dal nějaký známý na prodej Alu kola 19" orig Mercedes pneu 245/35 R19, tak jsem je hned musel zkusit jestli sednou, no a docela sedly, jen se mi moc nelíbil desing a i ta váha byla docelá krutá :-)))

Wesker Offline
#47 Vloženo: : středa 2. února 2011 17:18:45 (UTC)

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
Tyjo kola pekne Cool Nerikej mi, ze existujou kola ktere sou tezsi nez original z P2 Laugh
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw

Nejezdím rychle,létám nízko...
cuir Offline
#48 Vloženo : středa 2. února 2011 17:24:37 (UTC)

Poděkoval(a): 5x
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
no mi se design libi moc...jen by me zajimalo jak by ti to tam pasovalo kdyz by si to posadil na zem z toho heveru :D :D
Ford Probe 2,5 V6 24v
Docthor Offline
#49 Vloženo : středa 2. února 2011 17:28:09 (UTC)

Původně odesláno: cuir Jdi na citovaný příspěvek
no mi se design libi moc...jen by me zajimalo jak by ti to tam pasovalo kdyz by si to posadil na zem z toho heveru :D :D

Pozor, ten hever je vypusteny , to auto na obrazku sedi jen na kolech !!! I když to byla rozteč 5x112 tak jsem tam narval alespoň dva šrouby až na konec :-))

cuir Offline
#50 Vloženo : pátek 4. února 2011 23:04:56 (UTC)

Původně odesláno: Docthor Jdi na citovaný příspěvek
Původně odesláno: cuir Jdi na citovaný příspěvek

Pozor, ten hever je vypusteny , to auto na obrazku sedi jen na kolech !!! I když to byla rozteč 5x112 tak jsem tam narval alespoň dva šrouby až na konec :-))

o misky to nedre? mel sem na aute 235 a bylo to hodne na tesno a musel sem zepredu vyhodit plasty jinak by mi je to rozcupovalo. pri zhoupnuti mi zadni kola strejchly o tlumice...tak nevim jestli tenhle rozmer by sel..ale jako snizit , protvrdit a mas blatniky plny kol a nevypadalo by to vubec zle...

a mam na tebe jeste otazku...ty svtla co si koupil za par kacek..je to pouzitelny a nebo to stoji za chuja? uvazuju ze bych take koupil nove paraboly...
Ford Probe 2,5 V6 24v
Docthor Offline
#51 Vloženo : neděle 6. února 2011 1:19:52 (UTC)

To Cuir: To kolo bylo pouze nasazene, nejezdil jsem s tím, pač motor je v menším rozkladu, navíc si myslím že by to nemuselo dřít, přesné rozměry tedy kolo: 19" 8,5 J ET 35, Pneu: 245/35 R19 vlezl se mi prst mezi ráfek a tlumič a nad gumou bylo ještě dost místa, porovnával jsem to s šestnáctkou v průměru celeho kola a bylo to stejné, akorat bylo širší.

Jinak ty světla kamo nemůžu posoudit, zatim mi leží v krabici, teď makam na motoru, tedy až se uzdravim,zasrana chřipka :-)

DannyW Offline
#52 Vloženo : pondělí 7. února 2011 16:43:49 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
ty kola vypadají fakt pěkně, celkem mi k tomu pasují, škoda te rozteče...

...koukám, že máš taky na zadních blatníkách ty plastové lišty. Tak by mě zajímalo jak tam sou uchycené a jestli je mezi níma a blatníkem něco těsnícího...jestli se tam nebude spíš držet bordel a bude to stejně hnít. Mám je totiž od Dannymana, vlastně z tvojeho OPC Blue. Na jedné liště je i takový plíšek - ten tam má být a jak? Dan to nevěděl a ani víc jich neměl...Dík
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
PachezZ Offline
#53 Vloženo : pondělí 7. února 2011 16:57:30 (UTC)

rozteč nevadí, plovoucí matky to vyřeší... případně mám redukční podložky který teď po snížení už použít nemůžu...
Docthor Offline
#54 Vloženo : pondělí 7. února 2011 20:01:53 (UTC)

Původně odesláno: DannyW Jdi na citovaný příspěvek
ty kola vypadají fakt pěkně, celkem mi k tomu pasují, škoda te rozteče...

...koukám, že máš taky na zadních blatníkách ty plastové lišty. Tak by mě zajímalo jak tam sou uchycené a jestli je mezi níma a blatníkem něco těsnícího...jestli se tam nebude spíš držet bordel a bude to stejně hnít. Mám je totiž od Dannymana, vlastně z tvojeho OPC Blue. Na jedné liště je i takový plíšek - ten tam má být a jak? Dan to nevěděl a ani víc jich neměl...Dík

Zítra to v práci nafotím a postnu to sem, taky si to už nepamatuji, plíšky tam jsou myslím dva a zbytek drží vruty, ale raději to nafotím :-)

Docthor Offline
#55 Vloženo : pondělí 21. března 2011 7:25:18 (UTC)

Takže jsem do tehle doby vubec nepokročil, těsnění pod víka stále nemám, tak se ptám kde ho co nejrychleji koupit, pokud v mazdě,tak ta ženská chce po mě vin, už jsem se sní pohádal že vin nepotřebuji,ale je tam těch modelu opravdu dost, tak na jaký model alespoň????

cuir Offline
#56 Vloženo : pondělí 21. března 2011 7:54:39 (UTC)

Původně odesláno: Docthor Jdi na citovaný příspěvek
Takže jsem do tehle doby vubec nepokročil, těsnění pod víka stále nemám, tak se ptám kde ho co nejrychleji koupit, pokud v mazdě,tak ta ženská chce po mě vin, už jsem se sní pohádal že vin nepotřebuji,ale je tam těch modelu opravdu dost, tak na jaký model alespoň????

jo to je klasickej problem. Ani kdyz jim das presne oznaceni cisla dilu ,tak stejne ti kreteni budou po tobe chtit VIN. Kazdopadne lepsi je jim ten vin dat. klidne aji fordackej at se z toho zasere. Protoze pripadne zmrseni dodavky pak muzes reklamovat. Kdyz jim to nedas a aoni ti dodaji blbe tesneni, ty si toho nevsimnes pri prebirani a odejdes s tim tak mas asi pak dost smulu. A nemyslim si ,ze by pak kypeli ochotou a nadsenim ten dil od tebe brat zpatky. protoze se vymluvi na to ze si jim nedal VIN. Ja sem to teda bral nakonec pres kamarada,kteremu sem rekl presne cislo dilu a on to proste objednal, ale take na me zkusil jestli nemam vin. Je to pro ne totiz pohodlnejsi hledani. Uz jim ,ale nedochazi ,ze je to stejne jedno, protoze u takovejch aut uz sou ty motory trikrat prehozeny :D
Jinak NEKUPUJ nikde zadnou kopii. radeji si pockej na original. Original je o fous vyssi a muzu s klidem rict, ze co sem ho namontoval a hrany (ostre lomy kde tesneni jde do rozku, napriklad jak obchazi rozdelovac) tak sem to lehce vymaznul silikonem, ale jen ten rozecek a usadil do toho. Ujel sem s tim asi 500km a ani kapka nevytekla. A to cca 100km bylo najeto s turbem. Dokonce uvazuju o tom ,ze kdyz tam bylo takovou chvili ,ze ho pouziju znovu.
Ford Probe 2,5 V6 24v
Bad Offline
#57 Vloženo : pondělí 21. března 2011 8:47:25 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 15 time(s) in 15 post(s)
Já použil druhovýrobu Victor Reinz, i když tady s nima někdo neměl dobré zkušenosti. Zatim vše funguje, montáž proběhla bez problému, stojí asi 600 a sada obsahuje i ty špuntíky ke šroubům, což u origa prej není. Podlepil sem ho silikonem po celém obvodu...důležité je ale dokonale očistit dřážku ve víku a odmastit plochy.
Docthor Offline
#58 Vloženo : pondělí 21. března 2011 12:32:22 (UTC)

Cuir a Bad : díky, asi vezmu to od Reinze, neb nemam to vinko na tu mazdu a ta trubka je neschopna to najit.

Bad Offline
#59 Vloženo : úterý 22. března 2011 10:08:59 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 15 time(s) in 15 post(s)
Victor Reinz maj třeba v AutoKelly. Já ho sice kupoval jinde, ale je to asi nejjednodušší.
Docthor Offline
#60 Vloženo : pondělí 28. března 2011 21:06:50 (UTC)

Takže jsem opět trošičku pokročil, ačkoli je strašně málo času, tak jsem se do toho pustil,no fotky opět řeknou více :-)

1) Přetěsnění ventilových vík ( estetická úprava byla navíc) použil jsem těsnění značky JUASA a koupil jsem ho v APM, i tak jsem ho namazal červeným silikonem.
2)Výměna regulátoru tlaku oleje
3)Vyčičtění mazací soustavy a následně nový olej + filtr + přísada

Opět nějaké estetické úpravy, žádné pískování, žádný komaxit, jednoduše Hornbach,Baumax,ocelák,a samo domo, takže na kvalitu nehleďte :-)

Ještě to samozřejmě není hotové , tak to berte z rezervou, detaily se budou ladit, pro mě bylo nejdůležitější to zprovoznit co nejdříve, protože auto stálo na místě kde nemělo :-)

Tady fotodokumentace z výměny regulátoru:

Ale než jsem začal, nelel jsem do zahřáteho motoru tady tuhle věc, nechal běžet cca 4min. a pak následně vypustil:

Dále následovala demontáž vany, asi jsem levý,ale musel jsem povolit výfuk od svodů (litinové origo), abych tu vanu nějak vytáhl :-)

A tady můj momentový klíč:

Zde vidíte pružinku a pístek, ten nalevo je nový a napravo starý, nepotřeboval jsem ani šupleru, stačilo je postavit vedle sebe:

A nakonec přijde do motoru tady :

Celkem jsem měl strach z tohohle oleje, ale byl mi doporučen ( ne prodejcem) jako jeden z nejlepších, no uvidíme :-)

Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (3)
4 Stránky<1234>
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.