logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
3 Stránky<123
Aut. převodovka
Hunter-X Offline
#41 Vloženo : čtvrtek 23. září 2010 8:56:28 (UTC)

Tak ty hadice po delší jizdě byly horké a nikde sem neviděl že by někde unikala kapalina z nich takže jsou asi v pohodě. Asi zkusím ještě vyměnit ten olej a pak budu čekat jak dlouho ta převodovka vydrží...no a pak se uvidí
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Hunter-X Offline
#42 Vloženo : čtvrtek 30. září 2010 11:07:03 (UTC)

tak jsem objevil pravděpodobný problém s přehříváním převodovky...netočí se mi ventilátor na chladiči, motor se mi nepřehřívá, ale převodovka má zřejmě menší okruh chlazní a i menší plochu chladiče pro její chlazení a tudíž je to nejpravděpodobnější příčina...zatím jsem nepřišel na to proč se netočí, ale dnes na to mrknu a chci ho zprovoznit a snad to pomůže.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Hunter-X Offline
#43 Vloženo : pondělí 4. října 2010 12:55:13 (UTC)

Tak změna, ventilátor na chladiči funguje...takže nic nového :-/ Pořád stejný problém, když je převodovka chladná tak funguje ok, když se zahřeje tak nefunguje zpátečka a po delší cestě sem tam prokluzují všechny rychlosti. Zkusím vyměnit olej...třeba se to nebude pak tak hřát a nějakou dobu to ještě vydrží.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Hunter-X Offline
#44 Vloženo : úterý 12. října 2010 12:57:17 (UTC)

2 Thullo: Prosím tě, jak ti přestala fungovat ta trojka, jak se to projevovalo?

Mě jde o to, že mi to řadí normálně když, je auto studené. A pak když to začne prokluzovat, stačí na pár vteřín vyřadit a pak to zase chvilku tahne pokud to moc netočím do otáček-čímž předpokládám dochází k většímu zahřívání převodovky. K tomu mi začala svítit kontrolka Check Engine, která sem tam zhasne, převážně když pustím plyn, navíc mám pocit, že to topí víc než by mělo, ale teplota je v normálu a i vody je tam dost a ventilátor na chladiči funguje a sem tam se chvíli točí, takže fakt nevím, asi mi tam někdo hodil do ŘJ nějakého vira :-D

Nějaké nápady či myšlenky? Jsem už tak nějak smířený s tím, že dřív nebo později budu potřebovat druhou převodovku, ale čím dýl tadle ještě vydrží tím líp, jinak bych musel zase na nějakou dobu odstavit auto a chodit pěšky.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Thullo Offline
#45 Vloženo : úterý 12. října 2010 13:46:42 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Me proste trojika nesla zaradit... jen to klouzalo, ale neskocila tam - ani za studena, ani za tepla - vubec! :o(

THULLO - 15x Probe Owner
2,0 16v: Tyrkys 95 EX, Red 95 EX, Bordored 95, Darkblue 95 EX, Red 96 EX, Black 96 EX
2,5 24v: Red 93 EX, Purple 94 EX, Tyrkys 95, Red 96 EX, Grey 96 EX, Armygreen 97, Black 98 EX, Vinered 98 EX
2,2 GT: Silver 91 EX
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Hunter-X Offline
#46 Vloženo : úterý 12. října 2010 15:26:46 (UTC)

Aha, to je dobré vědět, zřejmě s tím mám něco jiného...jen vůbec nevím co. Za studena funguje všechno...připadá mi to jako by v té převodovce byl problém s tlakem, ta blikající kontrolka na palubce dle servisního manualu může blikat, když je špatný Transmission Speed Sensor (TSS) 7M101 nebo Vehicle Speed Sensor (VSS) 9E731, možná jsou obě tydle čidla špatné, ale nevím zda todle chování můžou způsobovat, každopádně když k tomu přičtu ještě špatný olej, tak není divu, že se to chová divně...mno asi se teď o víkendu vrhnu na tu výměnu oleje a pak uvidím.

´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (4)
3 Stránky<123
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.