logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
3 Stránky<123>
Aut. převodovka
eiffel Offline
#21 Vloženo : středa 15. září 2010 17:39:55 (UTC)

Poděkoval(a): 7x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
novou maj ve fordu a stojí řachu
Už nemám břichoplazy, ztloustnul jsem, začal se rochnit v bahně a cestovat daleko mimo silnice, aktuálně sedlám Jeep ZJ 5,9
Hunter-X Offline
#22 Vloženo : pátek 17. září 2010 10:08:25 (UTC)

mno mě jde o to, že když dám třeba 10 tis za starší tak o moc novější než tu co mám nebude a tudíž mi může chvíli vydržet a nebo mi po měsící zkolabovat, na druhou stranu na opravu nemám takže ještě nevím co budu dělat.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Thullo Offline
#23 Vloženo : pondělí 20. září 2010 14:58:47 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
2 Hunter-X:
Tak kamo to fakt nevim, jak ti poradit :o( mozna ze ji sezenes levneji tu prevodovku, ale to je otazka no... :o( Jak rikam, na 2,5ku jsem mohl mit z Xedos 9ky za 10.000,- ale koolikrat sezens i cele auto levneji... Nezoufej - urco se s tim neco bude dat udelat - jenze chce to prasule, coz je na prd vsichni vime a zname :o(

THULLO - 15x Probe Owner
2,0 16v: Tyrkys 95 EX, Red 95 EX, Bordored 95, Darkblue 95 EX, Red 96 EX, Black 96 EX
2,5 24v: Red 93 EX, Purple 94 EX, Tyrkys 95, Red 96 EX, Grey 96 EX, Armygreen 97, Black 98 EX, Vinered 98 EX
2,2 GT: Silver 91 EX
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Renni Offline
#24 Vloženo : pondělí 20. září 2010 21:31:36 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
njn, tohle je věčný dilema u tohodle auta,novy věci stojej řachu a ty jetý pro ktery se většinou rozhodnem můžou za pár dní kleknout a pak je to taky řacha-vyhozený prachy pro nic..
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
eiffel Offline
#25 Vloženo : úterý 21. září 2010 8:40:00 (UTC)

Jestli jsi mel uz prevodovku rozpalenou, zkus zakladni, to znamena vymenit v ni olej. Nemeni se cela napln, ale jen cast. Potom se podivej na chladic prevodovky a pripadne ho vycisti od mechanickych necistot. Jestli ho tam nemas, tak sezen, i kdyz do budoucna prevodovku opravis, tak se ti stejne bude hodit
Už nemám břichoplazy, ztloustnul jsem, začal se rochnit v bahně a cestovat daleko mimo silnice, aktuálně sedlám Jeep ZJ 5,9
Hunter-X Offline
#26 Vloženo : středa 22. září 2010 11:21:40 (UTC)

2 Eifel: jestli se ten chladič od výroby nedává pak ho tam asi nemám, máš nějaký odkaz kde bych ho mohl sehnat nebo ať se mám aspoň od čeho odpíchnout? Každopádně Olej by to určitě už chtělo vyměnit, ale když to začalo takhle haprovat tak nevím jestli to nebudou zbytečně vyhozené peníze pokud je ta převodovka už kaput a bude se muset měnit.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Hunter-X Offline
#27 Vloženo : středa 22. září 2010 11:27:15 (UTC)

2 renni: Zatím se snažím do auta cpát nevé díly ať mi to něco vydrží, ale ta převodovka to je palba tak uvidím, ale zatím výhledově moc prachů asi mít nebudu (leda by se stal zázrak a v práci by mi přidali :D).
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Hunter-X Offline
#28 Vloženo : středa 22. září 2010 11:40:22 (UTC)

Jo jinak jsem tady psal historii té převodovky, ale znovu ji zmíním jestli třeba někoho něco nenapadne. Je to tak 2-3 roky co se mi rozblikala modra kontrolka převodovky na palubce a při řazení to začalo kopat, takhle to vydrželo blikat třeba týden až měsíc při každodením ježdění cca 70-100km, pak kontrolka zhasla a třeba týden neblikala a fungovala v pohodě. Postupně se intervaly fungování snižovaly, ale ještě začátkem roku než jsem auto odstavil kvůli vadnému těsnění pod hlavou to sem tam fungovalo v pohodě. Před cca 3 týdnama jsem auto znovu uvedl do provozu a převodovka fungovala v pohodě, jen po zahřatí na cca 15km mi fungovala zpátečka nějak špatně, začalo to couvat až na druhý pokus o zařazení. Po zaparkování jsem cítil smrad (myslel jsem si že je to smrad od spáleného olejové nečistoty v okolí motoru která se tam dostala po výměně těsnění pod hlavou) ale už se mi stalo že po delší cestě cca 37-40 km nonstop mi vypadly skoro všechny rychlosti a když jsem si říkal že zkontroluju olej v převodovce tak jsem si málem spálil prsty přes hadru o olejovou měrku jak ta převodovka byla rozpálená, olej na měrce se mi zdál nějaké nepřirozené barvy jakoby spálený, z přetlakového ventilu kde bylo trošku oleje potečeného se kouřilo...půl hodky jsem počkal s otevřenou kapotou a pak auto jelo dál bez problémů. To se mi stalo zatím jednou a na těch 37-40km jsem to pořádně rozjížděl, což mohlo způsobit to přehřátí. Kontrolka mi začala blikat asi po 3 dnech ježdění s autem. Toť snad vše k mému problmu s převodovkou.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
white power Offline
#29 Vloženo : středa 22. září 2010 11:57:04 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Zpátečka je většinou to první co u automatu přestane fungovat když jsou spálený lamely, a pokud se převodovka přehřívá až tak moc jak si napsal a olej je cítit spáleninou tak už ho ani neměň protože to jsou vyhozený peníze. Olej a filtr si měl vyměnit hned na začátku co se projevil první problém a pak se tím dala převodovka možná zachránit, ale teď už je pozdě.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Hunter-X Offline
#30 Vloženo : středa 22. září 2010 12:00:35 (UTC)

2 WP: když se první problém objevil tak jsem měnil všechny náplně i filtry, ale po výměně oleje nebyla žádná změna...každopádně díky za radu s nevyměňováním oleje...budu asi jezdit dokud to jezdit bude a pak uvidím jak na tom budu finančně.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
white power Offline
#31 Vloženo : středa 22. září 2010 12:11:22 (UTC)

Proto jsem psal že to MOŽNÁ pomůže ale spíš jsem měl napsat že to prodlouží její umírání protože načatou převodovku už nezachrání ani svěcená voda.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
Hunter-X Offline
#32 Vloženo : středa 22. září 2010 12:20:52 (UTC)

No možná ještě by bylo vhodné olej vyměnít, zas tak velká investice to nebude a když to prodlouží funkčnost aspoň o půl roku tak by mi to pomohlo.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
white power Offline
#33 Vloženo : středa 22. září 2010 12:34:02 (UTC)

Zkusit to samozřejmě můžeš ale jak psal Eiffel tak se vymění jenom část oleje protože zbytek je uvnitř převodovky a ten nevyleješ, jenom ho zředíš čerstvím, takže pokud bys chtěl vyměnit celou náplň tak se to dělá průplachem tj. že vyměníš olej a filtr, najedeš pár km aby se promísil s tím původním, vyleš olej naleješ čistej ujedeš pár km a zase ho vyleješ a to uděláš tak 3x. a při poslední výměně dáš zase novej filtr.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
Hunter-X Offline
#34 Vloženo : středa 22. září 2010 13:19:49 (UTC)

jej to zní hodně komplikovaně a ještě k tomu finančně náročně, nehledě na to že vůbec netuším kde ten filtr v té převodovce vůbec je, jak jsem měnil motor a měli i tu převodovku venku tak ten filtr jsem nikde neviděl.
Dokonce ani v servisním návodu jsem ho neviděl..jen nějaké sítko hrubý nečistot či co to bylo, ale do filtru to mělo daleko.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
white power Offline
#35 Vloženo : středa 22. září 2010 14:10:49 (UTC)

je možný že tam není filtr ale místo něj je jen sítko, já psal postup kterej se používá u Jeepa ale to paltí obecně pro všechny automat. převodovky, jinak filtr bejvá uvnitř převodovky v olejový vaně.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
Hunter-X Offline
#36 Vloženo : středa 22. září 2010 15:02:24 (UTC)

ok, jestli tam někde je tak až budu řešit výměnu nebo opravu nebo vůbec něco tak se na to juknu. Díky za info.

Kdyby to nebyl Blue Bird (ještě stále to není jisté) tak bych se toho krámu už zbavil a pořídil si druhé v lepším stavu. Za ty 4 roky co ho mám už tak rok a půl, když to sečtu, bylo odstavené z důvodu finančně nákladných oprav.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Hunter-X Offline
#37 Vloženo : středa 22. září 2010 15:39:47 (UTC)

ještě jsem v servisním návodu našel tohle:

Transmission Speed Sensor (TSS) 7M101:

A Transmission Speed Sensor (TSS) is a magnetic pickup that sends a signal to the Powertrain Control Module (PCM) that indicates turbine shaft input speed.

Transaxle Function: Provides converter turbine shaft speed information for Torque Converter Clutch (TCC) control strategy. Also used in determining static Electronic Pressure Control (EPC) pressure setting during shifts.

Symptoms: No torque converter engagements or harsh shifts. No 4th gear operation and engine braking in 2nd and 3rd gear. May flash the TCIL.

DTC: 639

Vehicle Speed Sensor (VSS) 9E731:

The Vehicle Speed Sensor (VSS) is a magnetic pickup that sends a signal to the Powertrain Control Module (PCM). This VSS signal tells the PCM the vehicle speed.

Transaxle Function: Used to determine shift scheduling and Electronic Pressure Control (EPC) control.

Symptoms: Firm shift feel, abnormal shift schedules, unexpected downshifts may occur at closed throttle. No 4th gear. No engine braking in 2nd or 3rd gear. No Torque Converter Clutch (TCC) apply. May flash the Transmission Control Indicator Lamp (TCIL).

to co je tučné mi to dělá...házím to tu jen tak pro zajímavost, v té převodovce je tolik čidel a všeho že to je na posrání...s prominutím.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Hunter-X Offline
#38 Vloženo : středa 22. září 2010 16:22:01 (UTC)

teď jsem se ještě dočetl ohledně toho chlazení převodového oleje, že je to součástí chladiče, tak se ještě juknu jak se měnilo to těsnění pod hlavou, jestli známý něco nepřehlédl a není neco s chlazením té převodovky protože je divné že před opravou jakš takš dobré a po opravě problémy s přehříváním. Hned po práci otevřu kapotu a jdu hledat chlazení převodovky, údajně to má být na chladiči z boku. Pokud někdo ví kde je chlazení převodového oleje tak sem s tím co nejdřív, pokud bych to sám nenašel.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Hunter-X Offline
#39 Vloženo : středa 22. září 2010 16:58:51 (UTC)

Tak jsem našel kde je to hadicema vedené a neshledal jsem žádnou závadu po vizuální kontrole. Uvidím co dál :-/ .... říkám si jestli to není třeba někde přicpané nějakým bordelem.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
eiffel Offline
#40 Vloženo : středa 22. září 2010 22:57:30 (UTC)

prostě ten servis něco stojí, bylo to prémiové auto fordu a servis se nezlevnil
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
3 Stránky<123>
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.