logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Uprage brzd ...
Marauder Offline
#1 Vloženo : neděle 1. prosince 2002 16:50:06 (UTC)

Cus, mam pro Vas jednu zajimavost, celou vec jsem vyzkousel na svem aute, ale myslim si, ze s kapkou uprav ji bude mozne aplikovat na libovolny auto. Jak jiste vite vymenil jsem Probe za Camaro no a hodne me zajimalo krom jinych veci jak bude brzdit, kazdej z Vas co kapku ostrejc jezdite jiste vite jak jsou brzdy u probe mizerny proste maly a pokud brzdite z nejaky vetsi rychlosti a nebo casteji za sebou proste brzdy uvarite a auto prestane brzdit, kotouc na Camaru je oproti Probe nejenom vetsi co do prumeru tak i do sirky a celkove je proste takovej masivnejsi, nicmene pri brzdeni z 200km/ hod nekam k rychlostem blizkych 0 (40 - 20) se prehrivani brzd projevuje i zde sice ne tak razantne, ale je to neprijemny a dalsi brzdeni, ktery by melo prijit v zapeti by byl humus ... proto jsem prolizal urcity US weby a narazil jsem na ”home made” reseni jak brzdam ulehcit. Cely system je neskutecne jednoduchy, aplikace je nenárocná a zabere asi tak 2 hodiny financne budete nekde kolem 200 Kc a vysledek opravdu stoji za to aspon u Camara je to fakt super. Tak a ted jak to funguje a jak se to ”zapojuje”, Camaro narozdil od Probe ma velice vyrazný spodni ”spoiler” on to vlastn ani spoiler není, ale po cesky nahanec vzduchu k chladici, Probe ho ma taky sice malickej, ale ma je to takova asi 3 cm vysoka cerna lista pod chladicem a videt je kdyz si zvednete auto, Camaro oproti tomi ma tuhle listu vysokou asi 15 cm a proto je tady aplikace o neco jednoduzsi. Co budete tedy potrebovat ? pilnik, klest, pilku sukacku (takova ta primocara) samorezny srouby, asi 6 ks takovejch plisku ve tvaru L, idealni je to vzit ze stavebnice Merkur, takovy ty zdrhovaco pasky no a nejlip jeste zvedak a nebo jamu nad kterou auto date no a to nejdulezitejsi nejakou dostatecne tuhou, ale pritom ohebnou rouru, ja koupil v OBI drenazni rouru je to takovej ten ”husi krk” dopredu upozornuju, ze tenhle material je na tvorbu chlazeni ne prilis super, za A, je rourta znacne tuha a taky krehka, nicmene ja to potreboval zkusit takze pro zacatek OK. Do vyse jmenovaneho spoileru jsem vyrizl 2 kulate diry o prumeru jako ma drenazni roura tj. 8 cm do tehle dir jsem rouru zastrcil a zajistil plechovymi L-ky pomoci samorezek, dal jsem rpuru tahl pod motorem a pomoci zdrhovacich pasku pripevnil na 3 mistech ke stabilizatoru tak aby konec roury miril nekam do stredu brzdoveho kotouce. Natacenim kol vlevo - vpravo jsem zjistil zda trubky nekde nebrani zataceni no a pak uz bylo vse hotovo, nasledovala zkusebni jizda a pak moje neskutecny prekvapeni, ze se brzdy uz vubec neprehrivaj a to ani pri znacne brutalnim zachazeni ... U Probe bude situace o malicko slozitejsí protoze pocatek trubky nemuzete uchytit ve spoileru, je potreba tedy trubku dotahnout az do predniho narazniku,nekam tam jak jsou mlhovky a zajistit ji tam tak aby do ni vzduch mohl bez problemu vstupovat ... Na zaver chci na Vas apelovat pokud nekdo vite o vhodne trubce - dstatecne tuha, ale zaroven z nejakeho pruznejsiho materialu dejte mi urcite vedet protoze jak jsem jiz zminil drenazni trubka neni ten uplne 100% material ... jo foto sem nejak dodam ....

Marauder
94 SilverBlue Chevrolet Camaro
Marauder
97 Cadillac Seville STS
93 Ford Probe GT
Jarry Offline
#2 Vloženo : pondělí 2. prosince 2002 0:17:24 (UTC)

Máš pravdu, o přívodu vzduchu k brzdám jsem taky přemejšlel, ale zatim se k tomu nedostal.Pořídil jsem si jen kotouče Brembo, který se po rozžhavení nezkroutí. A desky pouze Lockheed. U SP motorsport jsem ale narazil na možnost nákupu větších brzd. Cena je různá, nejdražší je kit předních brzd od AP racing za cca 75tis CZK.Je to moc ale to by byla paráda. Nicméně jsem tam našel Pythony pro 16ctky i pro 17tky. Hodně si to přeju, tak nevylučuju, že je nakoupim.
K těm přívodům vzduchu, asi by to měly bejt tepelně odolný hadice, aby když zastavíš nezačaly hořet. Dělaj se hliníkový, nebo se používaj plastový a koncovka je taková kapsa na vzduch co se montuje na krycí štít kotouče. Možná máme nějaký zbytky takovej hadic v práci, od sušiček na skla. podívám se.Čaues v sobotu.Jarry

Jarry
Fender Stratocaster E443129, Fender Telecaster Z8228066 & Fender Tube amp HOT ROD DeLuxe
Marauder Offline
#3 Vloženo : pondělí 2. prosince 2002 18:31:01 (UTC)

for Jarry: no tak to by byla úplná bombice tak se jukni ...

for all: foto sání tu: http://www.volny.cz/camaroz28/Sani/

Marauder
Marauder
97 Cadillac Seville STS
93 Ford Probe GT
Guest
#4 Vloženo : pondělí 2. prosince 2002 19:08:48 (UTC)

Smekám pred Tebou, nejsi clenem, ale jsi jedinej kdo tu neco dela a pritom stale mysli na Probe, stydim se za sebe a stydim se za ostatni, my Probe sice mame, ale k cemu ? jen na jezdeni ne jako konicka a ty kteri tvrdej, ze to tak neni tak kecaj ... Sakra lidi PROBErte se a neco delejte aspon sem chodte a kecejte ....

Jarry Offline
#5 Vloženo : pondělí 2. prosince 2002 22:35:23 (UTC)

Takhle ty brzdy vypadaj. Nejrpve AP racing :
to je opravdu to nej co existuje ! a potom od Sp KVR.
[img][/img][img][/img]

Jarry
Fender Stratocaster E443129, Fender Telecaster Z8228066 & Fender Tube amp HOT ROD DeLuxe
Koudy Offline
#6 Vloženo : pondělí 2. prosince 2002 23:48:57 (UTC)

For Blitz: jesli se budeš chtít v budoucnu ještě za něco, popř. někoho stydět, tak nás o tom určitě nemusíš informovat a jestli si myslíš, že sem člověk musí bez mozku psát píč..., jenom aby něco psal, tak to se asi chlapče pleteš.
Je každýho věc, k čemu člověk svoje Probe používá i kdyby v něm vozil třeba hnůj.
Sem se ”chodí” dobrovolně a né z donucení !

Koudy
94 Blue GT
Koudy
94 Blue GT - kdysi :-)
01 L.R.Disco TD5
(nejede jako P2GT - ale zase projede všude)
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.