logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Čistící hmota / karosářská plastelína / Cleaning clay bar 3M 38070
Bad Offline
#1 Vloženo : sobota 22. března 2014 19:37:36 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 15 time(s) in 15 post(s)
Čistící hmota / karosářská plastelína / Cleaning clay bar 3M 38070

Karosářská plastelína neboli "clay" se používá na důkladné a šetrné čištění laku, plastů, skla a jiných vodou omyvatelných povrchů od nečistot, které neodstraní běžné mytí autošamponem.

Struktura materiálu zaručuje odstranění nečistoty a jeho pohlcení uvnitř čistící hmoty. Nedochází tak k vytváření dalších škrábanců na čištěném povrchu.

Výborně se hodí k odstraňění zejména:
• Zaschlých a "připečených" zbytků hmyzu z karoserie i čelního skla
• Skvrn od ptačího trusu
• Jemných asfaltových teček
• Zaschlých skvrn od pylů a jiného bordelu, co padá ze stromů
• Flíčků od barvy způsobených neopatrným parkováním
• Mastnoty a jemných nečistot z gumiček kolem oken a plastových lišt
• Rozstřiků barvy

Karosářská plastelína je je velmi jemná k čištěnému povrchu, lze použít na laky starší i nové, měkké i tvrdé a na drahých vozech.

Instrukce k použití:
• Auto pečlivě umyjte šamponem a opláchněte vodou
• Z cihličky karosářské plastelíny odkrojte čistým nožem zhruba třetinu a odstraňte obal.
• Zbytek nepoužité plastelíny vložte do kelímku s vodou
• Odkrojenou třetinu čistící hmoty namočte ve kbelíku s vodou a saponátem, který jste předtím použili k umytí vozu, a prsty zpracujte do placičky
• Čištěný povrch před přiložením čistící hmoty namočte a udržujte vlhký podobně jako při broušení pod vodou. Jako lubrikaci doporučuji používat pěnu z autošamponu nebo čistící vosk ve spreji, případně detailing spray.
• Přiložte mokrou čistící hmotu na lubrikovaný povrch a rovnými pohyby za použití tlaku potřebného k udržení plastelíny na laku (téměř žádný až mírný) vyčistěte danou část karoserie. I na větších plochách postupujte po částech max 50x50cm.
• Po skončení přebytečnou pěnu / sprej setřete jemným mikrovláknovým hadříkem.
• Tento postup opakujte na celém vozidle díl po dílu.
• Po skončení práce použitý kus očistěte v kbelíku s šamponem a uložte do kelímku s vodou.

Důležité info:
Po dokončení každé části pohledem zkontrolujte stav čistící hmoty. Velké nečistoty z plastelíny odstraňte (např nehtem), omyjte v kbelíku se šamponem a pěnou a pravidelně dle potřeby hmotu přeložte, zmačkejte do kuličky a opět prsty vymodelujte placku s čistým povrchem. Frekvence závisí na množství nečistot, které se na hmotu nachytají, používejte zdravý rozum ;-)
Zda je povrch už vyčištěný ucítíte sníženým odporem čistící hmoty na karoserii. Při práci dávejte pozor, aby vám nevypadla z ruky na zem. Pokud se tak stane, daný kus vyhoďte a použijte nový - kamínky ze země, které se plastelínu nalepí ji znehodnotí natolik, že s ní nebudete chtít přejíždět po laku.
Doporučení k čištění rovnými pohyby místo obvyklých kruhových pohybů vychází ze zkušeností - pokud se vám do čištěné plochy připlete větší nečistota, kterou plastelína nestihne "pohltit", můžete vytvořit kruhové škrábance, které se odstraňují daleko hůř než rovné ;-)

Doporučuji používat tak jednou měsíčně v rámci velkého mytí. Jako nutnost to považuju před jakýmkoliv leštěním nebo korekcí laku. V případě zájmu mohu s čistící hmotou dodat i lubrikační sprej a mikrovláknové utěrky.

Běžná cena 900-1500,-
Cena pro členy klubu 500,-
Poštovné, balné a dobírka 99,-
Osobní převzetí pro členy klubu možné.
Kontakt: bad.probe@gmail.com
Bad Offline
#2 Vloženo : neděle 23. března 2014 13:38:10 (UTC)

Hledal sem video, které by odpovědělo na množící se dotazy ohledně použití týhle vychytávky.
Následující video je to nejlepší, co se mi podařilo na YT najít...vydá za tisíc slov. Enjoy

Bad Offline
#3 Vloženo : pondělí 24. března 2014 18:00:17 (UTC)

Nafotil sem pro vás pár snímků z praktického použití čistící hmoty.

Umytá límcová kola, kousek čistící hmoty 3M a houba s pěnou jako lubrikace

Po aplikaci na kousek límce - zažraný prach z brzd se chytá na čistící hmotu

Hotové kolo, zbylé tečky jsou dirky v laku

A ještě jedno

Vzhledem ke stavu ráfků, které nebyly řádně vyčištěné odhaduji tak 2 roky jsem použil kousek plastelíny v horším stavu (měla v sobě nachytaný bordel z celého auta). Po všech 4 kolech bude tenhle kousek (zhruba 1/10 cihličky) na vyhození.
Thullo Offline
#4 Vloženo : pondělí 24. března 2014 19:02:41 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
2 BAD:
Ty první dvě fotky, jsou jako už umyté ty kola? Tak špína asi byla zažraná! To je masakr ta plastelína! Dělo teda...
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Bad Offline
#5 Vloženo : pondělí 24. března 2014 21:11:39 (UTC)

JJ, na těch prvních dvou fotkách jsou kola umytá šamponem a houbou na obrázku. Všechen bordel co na nich zůstal je brzdovej prach zhruba 1-2 roky starej. Lze to použít i na chromovaný kola - akorát to teda neleští, má to pouze čistící účinek.

Na karoserii to zanechá na pohmat velmi kluzký povrch zbavený všech mikronečistot ideální jako příprava na leštění a voskování. To se dá těžko předat slovně nebo obrazem...
white power Offline
#6 Vloženo : pondělí 24. března 2014 21:43:40 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Že bych zahodil Tempo do popelnice a zapřemejšlel o tomhle. Jediný co mě odrazuje je že když mi to upadne na zem tak to můžu zahodit a protože mi pořád něco padá tak bych auto jedním balením asi ani neumyl.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Tomio007 Offline
#7 Vloženo : pondělí 24. března 2014 21:50:55 (UTC)

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Taky nad tím začínám uvažovat :) jaká je doba dodání?
Ford PROBE 2.5 V6-modrásek
Tomio007 vs Probe 1:0 :D
Bad Offline
#8 Vloženo : pondělí 24. března 2014 22:08:04 (UTC)

Původně odesláno: Tomio007 Jdi na citovaný příspěvek
Taky nad tím začínám uvažovat :) jaká je doba dodání?

Okamžitě při osobním odběru nebo podle rychlosti české pošty ;-)
Pokud bys měl nějaký konkrétní dotaz, který ještě nebyl zodpovězen, neváhej se zeptat.

EDIT: konkrétně počítám 2-3dny
Bad Offline
#9 Vloženo : pondělí 24. března 2014 22:15:53 (UTC)

Původně odesláno: white power Jdi na citovaný příspěvek
Že bych zahodil Tempo do popelnice a zapřemejšlel o tomhle. Jediný co mě odrazuje je že když mi to upadne na zem tak to můžu zahodit a protože mi pořád něco padá tak bych auto jedním balením asi ani neumyl.

Jen chci zdůraznit, že toto není přípravek primárně určen pro mytí v tom smyslu, že to nenahrazuje šampon a mycí rukavici, ale je to doplňěk pro vyčištění laku od mikroskopických částic, které po takovém mytí zůstanou. Tzn umeješ klasicky auto jak seš zvyklej šamponem nebo jarovou vodou (podle toho co s tim pak chceš dělat) a následně na ještě mokrý auto použiješ tohle za přidávání pěny pro další lubrikaci - tj nemůžeš to tahat nasucho. Pokud to chceš dělat třeba v čisté garáži, kde si nechceš stříkat pěnu na zem, používá se k tomu vosk ve spreji - mam jeden co sám používám a je vyzkoušenej, obsahuje čistící složku IPA, stojí bratru 200.

Co se týká výdrže, záleží to hodně na množství nečistot, které na autě máš, ale pro představu sem s odkrojenou třetinou vyčistil 14 let starou Fabku, která tohle nikdy neviděla a ten kousek plastelíny je stále použitelnej - viz kola.
white power Offline
#10 Vloženo : úterý 25. března 2014 5:47:34 (UTC)

Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Já to chápu že je to na vyčištění zašlí špíny která se neumyje po běžném mytí, ono na bílím autě je v laku vždycky špína zažraná že to moc umejt nejde.
Jen bych měl jdedn dotaz když jsem si tu plastelínu našel na netu tak k tomu dávaj ještě nějakou plechovku, co v tom je, nebo to je jen na uskadnění tý plastelíny.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Bad Offline
#11 Vloženo : úterý 25. března 2014 11:39:57 (UTC)

Některý k tomu dávaj plechovku, jiný plastovou pixlu jak od žvýkaček. Je to obal k prodeji a uskladnění. Já používám plastovej kelímek z lakýrnickejch potřeb nebo si to hodíš do hrníčku s vodou.
Tomio007 Offline
#12 Vloženo : úterý 25. března 2014 23:54:48 (UTC)

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Odlož mi prosím tě jednu kostičku. Příští týden jedu do lakovny pro kola,tak bych to pak vzalWink
Ford PROBE 2.5 V6-modrásek
Tomio007 vs Probe 1:0 :D
Bad Offline
#13 Vloženo : sobota 5. dubna 2014 13:40:02 (UTC)

Zbyly mi už jen 2, máš ji stranou, tak se ozvi bud zde nebo na FB ;-)
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.