Původně odesláno: Georgeno Hele mozna by to slo,ale v dnesni birokracii pochybuju... Kazdopadne me je blbe i kdyz jdu na postu,natoz zkouset takovyhle omrd!!! A penize do toho investovat pres naky Cáryfuky neminim! Dneska uz nikdo moc neriskuje a kdyz,tak za ranec... Coz chapu. Cernousek mi spolkne oběživa dost... G.
to není žádný omrd, vše je podle zákona. Tady máš přepis návodu jak legálně odhlásit auto bez ekologické likvidace
:
Jelikož jsem byl vyřadit auto (bez ekolikvidace) podělím se sváma o čestné prohlášení, které jsem měl sebou a o pasáž zákona, ze které to vyplívá. Jinak prohlášení mi psal advokát (kamarád), takže doufám, že bude platit i na ostatních uřadech, mě to s ním prošlo v podstatě bez problémů.
Prohlášení o zániku využití osobního automobilu
(dle ustanovení § 13 odst. 2 zák.č. 56/2001 Sb., o provozu na pozemních komunikacích)
Já, František Vopršálek, nar. XXXXx, bytem XXXXXX, jako vlastník osobního automobilu Škoda XXX, RZ KH XX-XX, rok výroby 198X, číslo karosérie XXXXXX, předkládám k žádosti o vyřazení silničního motorového vozidla z registru jako doklad dalšího využití motorového vozidla toto prohlášení a přiloženou fotodokumentaci:
Prohlašuji, že zanikl účel využití tohoto vozidla, neboť jej od r. 200X neužívám k provozu na pozemních komunikacích, ale slouží jako XXXXX(dětská herna,sklad řeva na zimu, králíkárna nebo si tam dejte co potřebujete), což dokládám fotografiemi jeho současného stavu a využití.
V Kutné Hoře dne 2. února 2009 František Vopršálek podpis:
příloha: X ks fotografií současného stavu vozidla
Dále pasáž zákona o který se to opírá:
Vyřazení silničního vozidla
z registru silničních vozidel
§ 13
(1) Okresní úřad rozhodne o vyřazení silničního motorového vozidla a přípojného vozidla z registru, pokud
a: motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo nebo zanikl účel jejich využití ,
b: zaniklo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se registrovaného vozidla a nebyla-li ve lhůtě čtrnácti dnů od zániku pojištění odpovědnosti z provozu vozidla zavřena nová pojistná smlouva o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se téhož vozidla, na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění pro případ pojistné události (netýká se vozidel dočasně vyřazených z registru),
c: zaniklo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se registrovaného vozidla a nebyla-li ve lhůtě sedmi dnů od zániku pojištění odpovědnosti z provozu vozidla uzavřena nová pojistná smlouva o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.
(2) Okresní úřad vyřadí silniční vozidlo z registru na žádost vlastníka silničního motorového vozidla a přípojného vozidla. Žadatel předloží s žádostí o vyřazení silničního vozidla z registru i doklad o jeho likvidaci nebo jejich dalšího využití.
(3) V případech podle odstavce 1 písm. a) nebo c) rozhodne okresní úřad na žádost vlastníka silničního motorového vozidla a přípojného vozidla o dočasném vyřazení silničního vozidla z provozu na pozemních komunikacích
Všechno jde, když se chce
Ford Probe 3.0 V6
Škoda 120L 1.3
Honda XRV 750 Africa Twin