zrychlení auta není věc výkonu ale krouťáku a ten u probe nejvíc nabíhá nad ty 3000 ot. jinak výkon bez turba bude o dost nižší než u atmosféry protože turbo má nižší kompresní poměr a turbo co se netočí působí jako dost velká brzda v průtoku vzduchu takže s tím že si byl s favoritem nastejno je ještě docela dobrej výskledek,
na to aby ses dostal k lopatkám turba a zatočil s ním ani nemusíš sundávat celou tu trubku od váhy vzduchu, stačí sundat tu vístupní hadici co vede z turba nahoru,ten plastovej mezikus co je na něm origo BOV a pak tu gumovou propojku mezi turbem a přívodem vzduchu už dokážeš zmáčknout tak abys jí vyndal ven, z vrchu turba se k lopatkám nedostaneš i kdybys měl prsty 20 cm
co se týče ostrý vačky tak tu neseženeš ani náhodou jedině si nechat tuhle stávající přebrousit, to samý kovaný písty ty na tenhle motor taky nikdo nedělá, pokud bys chtěl laděný svody tak si je taky budeš muset nechat udělat na zakázku a pokud ti jde jen o zvuk tak vyhoď katalizátor, středovej tlumič a dozadu dej nějakej průchozí, ale počítej s tím že při delší cestě ti asi praskne hlava, já to tak mám a na dlouhý cesty je to pro mě utrpení, ale možná to bude tím že mi už není 20
Pokud chceš takhle ladit auto tak sis měl pořídit spíš něco jako je Nissan 200Sx nebo něco podobnýho, ale to by tě stejně tyhle úpravy co popisuješ vyšly několikákrát dráž než je cena auta. Já bejt tebou tak teď na nějakou dobu zapomenu na nějaký šílený úpravy a uvedu auto do nějakýho rozumnýho stavu aby jelo jak má a až potom začnu vymejšlet nějaký kraviny jako je zvyšování víkonu atd. nejseš první a ani poslední co si koupil Probe ve stavu že sotva jede a hned začal plánovat všechny možný úpravy motoru atd., ale určitě bys byl jedinej co by je taky zrealizoval. Taky si nemysl že 108 Kw je nějak málo ono když je motor v pořádku tak na sprinetech dáš i papírově silnější auta, já jsem i s neupraveným motorem neměl problém na sprintech s Peugeotem 206RC 130 KW, BMW E36 325i 142 KW, Škodou Octavia RS 1,8T 130 Kw a podobně
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure