logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Automatická převodovka
Hunter-X Offline
#1 Vloženo : pondělí 3. prosince 2007 11:29:54 (UTC)

Zdravim vsechny, po dlouhe dobe jsem zprovoznil Proba a zasel na forum. Asi brzy budu potrebovat druhou automatickou převodovku. Nikdo mi to nechtel predelat na manual pokud na stul nehodim 20-30 tis, tak jsem se na to vysral a vyměnil jen motor. Ze zacatku to vypadalo ze po vymene oleje v prevodovce to bude ok (bohuzel jsme nevymenili filtr pac jsme se k nemu nedostali), ale chyba, po nejakych cca 140-200 km, ktere jsem najel ve dvou dnech, zacala blikat ta modra kontrolka a pri razeni to zacalo kopat. Obcas chvilku trva nez si to tam z neutralu kopne rychlost. Snad mi to jeste do noveho roku vydrzi protoze nejsou finance, ty nove rozvody, vyfuk, olej do prevodovky, atd. me docela vycucly. Jinak kdyz by jste nekdo nekde zahlidl nejakou levnou automatiku na toho mojeho 2.0l ´94 USA tak dejte vedet treba i na icq (86863126), zatim cao.

´94 Ford Probe 2.0l Automat
Vsetin
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Morbi Offline
#2 Vloženo : pondělí 3. prosince 2007 20:59:35 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Ahoj, bohuzel Ti neporadím, ale zminujes se o modré kontrolce-ta tedy svítí(bliká?), když je převodovka k.o.?

Klára Offline
#3 Vloženo : úterý 4. prosince 2007 10:46:22 (UTC)

Z vlastní zkušenosti s automatickou převodovkou ti můžu říct, to samé co Morbi, převodovka je KO. V Příbrami na vrakáči jednu maj, za cca 5.000,-Kč.
A podle toho, jak to popisuješ, tak máš slepené lamely. Proplachem převodovky tomu nepomůžeš, ba naopak tomu můžeš jen uškodit. Takhle to přesně i mě začalo a pak to začalo řadit jen na dvě rychlosti. K filtru se dostaněš z motorového prostoru.
Ale moc bych s tím už nejzdila (na tvém místě) a radši bych dala ty lamely vyměnit.

Chrysler Daytona Shelby 2,2L TURBO II. 90”
FORD PROBE USA SE 2,0 93” automat
www.fordprobe.estranky.cz
Chrysler Stratus 2,0
LX
Chrysler GS Daytona Shelby 2,2L TURBO II. 89”
www.chryslerdaytona.estranky.cz
Pepa Střecha Offline
#4 Vloženo : úterý 4. prosince 2007 10:50:07 (UTC)

A nebo to překopat na ten manual, a nemyslím si, že to bude tak drahý jak píšeš, aspoň ne u nás v Brně...

Black GTC ´93
Chrysler Voyager ´03
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
Klára Offline
#5 Vloženo : úterý 4. prosince 2007 11:36:00 (UTC)

překopat na manuál cca 15.000

Chrysler Stratus 2,0
LX
Hunter-X Offline
#6 Vloženo : pátek 7. prosince 2007 13:58:06 (UTC)

2 Klára: neverim ze bych se do 15 tis vlezl, borec co rekl ze si za to predelani veme 10 tis na auto nesahl za cele 3 mesice co u nej bylo. Ale ani po novem roce tolik prachu mit nebudu. To spis druhou prevodovku, rikala jsi ze v Pribrami na vrakaci je za 5 tis? Mno jo, ale kdo vi v jakem je stavu, s mojim stestim bych s ni jezdil tak tyden a mohl bych menit znova.

P.S. Na kolik by me mohla vyjit ta vymena tech lamel? Mam znameho, ktery ma znameho, co dela repase automatickych prevodovek, ale z toho co jsem uz tak ruzne na internetu precetl jsou tydle automatiky nejhorsi co se tyce prace, ze prej je to desna jebacka, takze podle toho soudim ze by to bylo docela mastne.
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Klára Offline
#7 Vloženo : pátek 7. prosince 2007 15:33:05 (UTC)

2Hunter: u automatu se nesmíš nechat ojebat. Většinou ti řeknou, že lamelová sada stojí 15tis. a s prací (pokud jim dáš převodovku na ponk) to výjde na 20-25tis.
Ale jak jsem prodala auto, tak jsem zjistila dosti zásadní věc, lamelová sada stojí do 4tis. (zbytek jim jde do kapsičky). Ale píšeš, že máš známého, co má známého, takže by jsi mohl být na dobré ceně.
Já osobně bych ju z vrakáče taky nebrala. Ale teď mě mrzí, že jsem tyhle informace neměla dřív, to bych auto neprodala, ale teď má tu Daytonu a s ní jsem spokojená (je úplně v super stavu), ale jak budu mít penízky navíc, tak si určo probe koupím

Chrysler Stratus 2,0
LX
Hunter-X Offline
#8 Vloženo : pátek 7. prosince 2007 15:45:54 (UTC)

2 Klára: ted jeste resim jestli to nemuze delat zaneseny filtr v te prevodovce (pokud to diky tomu ma slaby tlak-jak signalizuje ta blikajici kontrolka, tak mohlo by to delat ty prodlevy z neutralu na 1 a to mirne kopani?), a jeste me zajima jak se meri mnozstvi oleje v automaticke prevodovce, par lidi mi reklo ze se to musi merit za nastartovaneho motoru a par mi zase reklo ze je to blbost, jaky mas na to nazor ty?

´94 Ford Probe 2.0l Automat
Vsetin
´98 Ford Probe 2.0l(US)
Frenštát pod Radhoštěm
Klára Offline
#9 Vloženo : pátek 7. prosince 2007 16:50:59 (UTC)

Tak ti co ti řekli, že se měří za chodu motoru, tak ti to řekli dobře. Vyměnit filtr můžeš, ale asi ti to už moc nepomůže. Podle těch příznaků (a já je měla úplně stejné), tak převodovka dosluhuje

Chrysler Stratus 2,0
LX
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (3)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.