logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Evidence a stk na probe 2.5 gt
Jirka90 Offline
#1 Vloženo : středa 11. září 2024 8:08:54 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Zdravím,
Neřešil jste někdo ze nechtěj udělat evidenci z důvodu nevypsaných výjimek v tp?
Technik mi řekl,jelikož je auto američan tak musi být ve vyjímkách zadní svetla,pásy okna a jeste asi neco.
Přitom auto je dovoz z Německa v roce 2009 a do téhle doby procházelo bez problému,dokonce je na aute
pořád platná stk do dubna 2025.
white power Offline
#2 Vloženo : středa 11. září 2024 9:50:34 (UTC)

Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
U aut registrovaných v ČR po roce 2001 musej bejt zapsaný vyjímky v TP nebo musej bejt díly označný evropskou homologací, samozřejmě pokud máš zadní svěla udělaný tak že blikaj červeně tak na to žádnou vyjímku nedostaneš. Teď máš jen 2 možnosti jak projít STK legálně vyměnit všechny díly který neodpovídaj evropskejm předpisům, jako jsou světla pásy skla, atd. Další možnost je nechat zapsat vyjímky do TP ale to asi nebude nejlevnější.
Já jsem to na evidenci jednou řešil u Jeepa z Kanady kterej byl registrovanej novej v ČR v roce 98 nejdříve jsem si vyslech co všecno má DOT a je špatně a pak jsem se technika jen zeptal jestli ví od jakýho roku musej bejt na normu DOT vyjímky a najednou nebyl žádnej problém, ale to není tvůj případ. Pak jsou ale i případy kdy jsem zajel s Probe na STK a než jsem vystál frontu u okýnka tak tam vlítnul vedoucí a už ze dveí křičel že tohle auto neprojde protože je to US verze, tak jsem se sbalil a jel o 1Km vedle kde to bylo bez problémů.
Na tvím místě bych zajel na evidenčku tam kde dělali poslední STK.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Jirka90 Offline
#3 Vloženo : středa 11. září 2024 10:20:39 (UTC)

Diky moc za odpoved
4kocour4 Offline
#4 Vloženo : neděle 22. září 2024 14:45:53 (UTC)

Poděkoval(a): 10x
Was thanked: 11 time(s) in 10 post(s)
Jak píše WP, zkusil bych jinou STK. Pokud chceš jít na jistotu tak napiš na FB Jiří Slavík nebo Zbyněk Lichka, třeba by ti to domluvili někde u nich, máš to k nim asi nejblíž (cca 50-70km).
Nebo jestli se chceš hádat tak pošli foto auta a sepíšu ti co je a co není EU verze a pak na ně můžeš vlítnout a seřvat je LOL
93 GT - Silverstreak
97 GTS
92 Turbo (Kefa)
91 Turbo
94 GT UKčko
ex 89 LX, ex 94 GT - Generál Lee, ex 97 GT - Peci, ex 92 Turbo
Jirka90 Offline
#5 Vloženo : neděle 22. září 2024 15:40:32 (UTC)

Jim vadí ze na tech dílech nejsou éčka v kolečku,jinak je vse pro Evropu,oranžové blinkry atd.
Průser je ten že už mi vyjeli protokol takze v systému uz je to vidět🙄
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.