logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Kontrolka check-po výměně altíku P2-2.5 r.v96
Vassi Offline
#1 Vloženo : úterý 30. srpna 2016 18:29:01 (UTC)

Poděkoval(a): 3x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Ahoj přátelé,prosím vás,stala se mi dnes taková zajímavá věc.A to ta,že---špatně mi dobíjel altík tak jsem si kopil uplně nový a dal ho zpět a i novou fugl baterku vartu.Vše sem zapojil jak ma být a nastartuju a kontrolka check zůstala svítit,tak jsem chcipl motor,vizualně vše překontroloval a vše ok.Tak změřím pro jistotu dobíjení a vše na 100%.Nastartuju po druhé a stale svití jak zapnu na kontrolky vše zhasne ale check už ne SVÍtÍ STÁLÉ!!Motor beží krásně nic necvaká necuká nedusí se jede nadherně.

Zkusil sem odpojit 2pinový konektor co jde do altíku a kontrolka check zmizí jak ho dám zpět tak zase se rozsvítí.(Netuším na co je ten konektor.
Když sem po výměne nechal motor bězet cca 10min na volnoběh kontrolka zhasla a po 10s cca se zase rozsvítíla a svítí stale ihned po zapnutí kličku na kontrolky.Crying

Před výměnou bylo vše v pořadku kontrolka po startu zhasla.

Budu vdečný za jakoukoliv radu,názor.Děkuju Vám moc předem.
white power Offline
#2 Vloženo : úterý 30. srpna 2016 18:56:04 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
vyblikej si o jakou chybu se jedná a podle toho to můžeš řešit, http://www.performancepr...self/diagnostics/est.php
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Vassi Offline
#3 Vloženo : úterý 30. srpna 2016 19:04:22 (UTC)

Ja jsem četl právě na této stránce,že od 96 u to nejde vyblikat pouze na použití diagnostiky zjistit chybu.
Zkoušel sem ale dneska propojit ty kontakty v diag,zásuvce.ale po otočení kličku se nic neděje kontrolka svítí a když nastartuju tak také.
Zkoušel sem odpojit baterku reset jednotky,znovu zapojení všech konektorů ale nic bez výsledku.
Kontrola zustává svítít,auto ani jednou neškublo nic otáčky drží nekolísají.Je mi to celé divnéBored Bored
white power Offline
#4 Vloženo : úterý 30. srpna 2016 19:22:38 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
jestli máš 96+ tak to nevyblikáš a budeš muset na diagnosatiku, ale taky mi to přijde divný, já bych ještě zkusil jinej altík, když to předtím nedělalo
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Vassi Offline
#5 Vloženo : úterý 30. srpna 2016 19:25:36 (UTC)

ja ten původní vracel,takže to nemám jak udělat:(
Jen mi je dovný,že by měl altík vliv na check.
Ale když odpojím ten konektor kontrolka zmizí nerpzsvití se ani při zapnutí klíčku ale zapojím zpět a hned se rozsvítí.
Vassi Offline
#6 Vloženo : středa 31. srpna 2016 20:10:00 (UTC)

Tak sem dnes sundal řemen na altik a odpojil plusovy kabel a pořád kontrolka svítí i po opětovném resetu r.j.jediné co zůstává zapojeno v altiku je konektor 2piny ten když vypojim kontrolka zmizí úplně.ze nesvítí ani při poloze klíčku na kontrolky.....takže záhada
Vassi Offline
#7 Vloženo : pondělí 24. října 2016 10:52:21 (UTC)

Takže problém vyřešen,Koupil jsem komplet altík repasovaný(od české firmy) jak jsem již psal.Kontrolku chceck,která zůstavala svítít,způsobovalo to,byl v altíku jiný regulátor než má být,který dával jiné hodnoty ř.j a 2 ze 3 uzlů na vynutí nebyly vůbec spojeny,jen zamotané hadrovou páskou.S firmou jsem měl dlouhé neshody až jsem je po dlouhém rozhovoru poslal do pr...a že ty jejich mechanici alternátoru jsou opravdu blbci,když dělaji praci na nic a prodávájí zmetky.
Alternátor mi dal dokupy jeden eletrikář u nás,který dělá tuto práci celý život, a říkal,že se s tímto jěště nesetkal.

Jméno firmy jsem dodám,aby jste si na tuto firmu dali pozor a nic od nich nebrali a nevyhodili tisice jako ja.
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.