logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
P1 LX Po výstražných nejdou levé blinkry+desinfekce klimy
jubileus Offline
#1 Vloženo : pondělí 1. srpna 2016 14:38:37 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
Zdravím po čase.
Po včerejším lijáku jsem se vracel k domovu a na silnici mezi obrubníky se objevilo JEZERO. Tak jsem zapnul "blikačky" aby ostatní zezadu viděli , že je zle a zpomalili. Když jsem blikačky zase vypnul, už mi nefungovala levá strana (oba)naráz. To je divný, že by to odešlo naráz. Ráno jsem to ještě zkoušel několikrát přepínat a zatím nic.
Ptám se, jestli to někdo už neřešil abych to zbytečně nerozdělával celý...

Anebo, jak se dá dostat k vypínači blikaček a přepínači blinkrů. Pojistky a žárovky stejně prvně prověřím...

Díky za info. Možná je to jednoduchý ale na poprvé se raději zeptám... Měnil jsem kabinový filtr u C5(vedle pedálů řidiče)a bez návodu by to nikdo taky nedal.
Ještě k ventilaci PROBE1: Demontoval jsem plech a mřížky pod předním oknem a vyčistil "rýnu" co vede vodu na boky do blatníků a dolů. V místě před spolujezdcem byl spoj plechů origo zamáznut jakousi tlumící gumou. Stejný spoje jsou všude v autě. Je to origo. Ale v místě před spolujezdcem (nad ventilátorem) to spojem plechů prokapávalo do kabiny protože ta guma (jakýsi lepší origo čertovo...) bylo odchlípnutý a byl tam binec z listí všechno možný. Vysál jsem to vysavačem (napojil jsem kousek slabé zahradní hadice+ štětec)a odchlíplou gumu odtrhl. Šlo to až za roh do pravého blatníku. Pak až to bylo čistý suchý jsem tam nastříkal syntetickou barvu (opakovaně). Pěkně se to zalepilo a utěsnilo. Otestováno lijáky. Zrovna jsem do těch míst vstupu ventilátoru nastříkal rozprašovačem 2x přípravek navoněného slabšího desinfekčního SAVA. A potom druhý den pěnu STARLINE pro desinfekci klimy.
SAVO jsem nastříkal taky uvnitř do výdechů ventilace ( i do dveřních dírek).
Trochu to protočil ventilátorem a nechal 1 hod ve vedru vyvětrat.

A teď je v autě čerstvý vzduch ale nejdou mi levé blinkry. Dík za INFO, jestli víte, jak to rozdělat.Cool
white power Offline
#2 Vloženo : středa 3. srpna 2016 17:21:07 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Aby ss dostal k vypínačlm blinkrů tak nejdřív musíš sundat volant, pak sundáš ten plastík pod volantem a uvidíš další šroubyky a takhle to postupně rozebíráš až se dostaneš kam potřebuješ. Je to sice hezký že na palubce nejso vidět žádný šrouby ale když potřebuješ něco vyměnit tak je to hrozná práce se k tomu dostat.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
jubileus Offline
#3 Vloženo : čtvrtek 4. srpna 2016 11:37:57 (UTC)

Dík, toho jsem se právě bál. Že budu muset někde "viditelně" rozvrtat plasty na volantu. Na volant je potřeba něco speciálního, nebo to poklepem jde od sebe až se asi matka povolí. Stále doufám, že je to pojistka anebo všechny žárovky vadný. Dostanu se k tomu až v sobotu....Někde se tu psalo, která pojistka jsou blinkry (někde to mám vytištěný a v autě dobře schovaný, kdyby to bylo potřeba na cestách-tak doufám, že to najdu pod sedadlem. Když je vadná pojistka-třeba světel, tak svítí jen pravá strana. To by dávalo smysl. No nic nechám mudrování, 5 km dojedu bez blinkru a pak se uvidí.
Jinak k blinkrům: nevíte jestli jdou na P1 žárovky nahradit "LEDžárovkama" anebo přerušovač potřebuje odpor vlákna žárovky aby normálně fungoval? Tuším, že potřebuje, protože při jedné přepálené "zrychlují" blikání.
Šlo by to asi zajistit připojeným odporem(funkčnost ) a pak ve světlech svítit LEDkama. Protože vpředu občas žárovky blbnou.
Teď budu rád, když to půjde bez volantu. Cool RollEyes Dík za rady.
white power Offline
#4 Vloženo : čtvrtek 4. srpna 2016 12:21:55 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
proč ledky akorád ti to bude blikat rychle, já jsem žárovky v blinrech za tech 14 let ještě nikdy něměnil, jinak pokud přidáš odpor tak ten bude velkej jak kráva a bude pěkně topit
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
jubileus Offline
#5 Vloženo : neděle 7. srpna 2016 8:24:49 (UTC)

Tak jsem včera opravil...
Po kontrole pojistek a žárovek jsem podle cvakání objevil nad pedály modul s přerušovačem a relé pro blinkry.
V německých scématech je to zapojení dobře popsáno...Přerušovač (FLASHER)jde zavikláním a vytažením dostat ven ,stejně tak vedle relé.
Přerušovač je velikostí menší cigaret. krabičky a deska s konektorem a relátky(přerušovače)jde z obalu lehce vytáhnout. Je na ní pár součástek. Součástky by měly mít stejné vlastnosti a tak se dají porovnat běžným voltmetrem s měřením polovodičových přechodů.(4 tranzistory,4 diody,elyty, 2 relé(přerušovače).Když mi jedna strana fungovala bez vady,součástky byly stejně dobrý , tak už jsem chtěl hledat dál a teprve jsem si všimnul , že jeden vývod relé je v plošném spoji "uklepán".
Vypadá to zaletovaný ale při pozorném pohledu je to vlastně drát v cínové dírce. Prostě jsem to proletoval,složil a je to dobrý. Mám to i dobře nafocený ale nemám teď, kam bych to dal aby to šlo sem připojit.
Tak jsem nakonec rád, že jsem ten volant nemusel sundávat.BigGrin
jubileus Offline
#6 Vloženo : pondělí 8. srpna 2016 6:41:44 (UTC)

Ještě na upřesnění:
V minulosti mnohokrát, a až teď mi to docvaklo, během jízdy levý blinkr cvakal rychle-jako když je odpojená žárovka (nebo spálená) a při kontrole žárovek a kontaktů bylo všechno OK.(většinou to bývají namoklé,zkorodované kontakty žárovek)
Takže to "vaklilo" postupně čím dál víc.
Tak už je to vyřešený. Když jsem o tom začal, tak jsem to s popisem dokončil. Snad to někomu pomůže, kdyby se vyskytlo něco podobnýho. ThumpUp Smile
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.