Ahoj, na přelomu ledna/února jsem si koupil dvojkový Probe s dvoulitrem, RV.97. jeden z místních členů mě potkal hned druhý den po koupi na magistrále u Muzea (v Praze) a jeho pozdrav a pozvání sem, do klubu, mě tehdy velice potěšil. Průběžně už po několikáté pročítám fórum, vždycky objevím něco nového... :) :D
Celkově je ve velmi slušném stavu, dotaženo z Německa, svým stavem odpovídající nájezdu 133000km, ale samozřejmě má pár lehkých dětských, spíše už stařeckých nemocí... :) Určitě sem někam nahraju pár fotek a jestli je možnost, napíšu i pár slov o tom mém vozítku. :)
Je samozřejmé, že určité množství, spíše většina dílů se budou kupovat nové (čekají mě komplet brzdy, včetně rozhýbání třmenu PZ kola, který se ke kotouči vůbec nesvírá...), ale známe to asi každý, občas se lze vydat i cestou dílů z druhé ruky.
Vzhledem k tomu, že věcí, které budu průběžně shánět bude dost, jsem puntičkář a na mém autě musí být vše doladěné, dovolil bych si toto vlákno udělat jako svoje soukromé, poptávkové, kam budu doplňovat, co bude potřeba, na druhou stranu budu označovat co už jsem sehnal, abych nezakládal s každou pitomostí nové a nové topicy. Snad to nevadí. :)
Co tedy sháním...
1.)
Zadní tlumič výfuku,velmi akutní, jako asi každé Probe, i mé má výfuk,, za ty roky na odchodu, můj už spíše odešel, drží se mnou spíše z nějakých osobních sympatií, pevného materiálu už na něm moc není... :D
Střední díl koupim nový, vlnovec navařím též nový a kat uvidím dle jeho stavu buď zachovám, nebo spíše nahradím trubkou/rezonátorem. Časem půjdou nerez svody a pravděpodobně i komplet nerez potrubí pod celé auto. Místo zadního tlumiče chci dát už teď laďák (decent, nic otravného).
Vzhledem ke stavu mého potrubí však onen laďák nemám na co napojit, celý nový tlumič kvůli uříznutí trubky s přírubou kupovat zrovna nechci a trubku si sám vyrobit, naohýbat, momentálně nemůžu, proto se ptám, jestli se někomu doma neválí koncák s alespoň trochu slušnou trubkou a přírubou, která ještě něco vydrží. :D
2.)
Kožený interiér - sedačky Spíše takový zatím informativní dotaz na věc, kterou zatím nehrotím, spíše sbírám info a rozhlížím se. Ve svém Probe mám normální textilní interiér, sedačka u řidiče je na bočním vedení prodřená, na zadním sedadle pár propálených direk (žádná tragedie, ale vadí mi to) chtěl bych do budoucna, jakmile se pořeší všechny zásadní věci, které nesnesou odklad, vnitřek vyměnit za kožený. Měl byste zde někdo tip, kde sehnat, nebo je to spíše o štěstí na něj někde narazit?
3.)
Elektrická anténa, v mé se přetrhlo plastové vodící lanko, motorek funguje, ale předpokládám, že jednodušší bude sehnat nějakou "uni výsuvnou" a napasovat jí místo origo. Nová origo ford/mazda předpokládám bude drahá jak čert a u použitých se obávám, že by se problém brzy vytvořil. Opět věc, která není akutní, ale pomalu se začínám rozhlížet a informovat.
4.) V případě, že nerozchodím
zadní třmen a musel bych ho repasovat s nejistým výsledkem, určitě se budu píďit po jeho náhradě v lepším stavu.
5.) Opět spíše kosmetická záležitost, sháním
"torpédo" (plast pod přední sklo okolo stěrače). Jednak mi na něm chybí zhruba polovina krytek nad šroubky, navíc mám odtržený ten dosedací gumový profil, který když jedu rychle drnčí o sklo. Vzhledem k tomu, že ta guma je poměrně tvrdá, nevím jestli to pujde třeba přilepit, navíc je plast místy napraskaný okolo šroubků, takže je to spíše na výměnu, než nějakou nejistou opravu s lepidlem...
Prozatím vše, myslím, že brzy si zase na něco vzpomenu a budu to zde doplňovat. :)
Ford Probe 2.0, 16v, r.v.97
vojta.jonas@gmail.com