logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Systém rozvodu vzduchu do kabiny a klimatizace
Viktor_DJV Offline
#1 Vloženo : čtvrtek 29. ledna 2015 13:44:16 (UTC)

Dobrý den, jsem tu nový, ale Probe II (2.0, rv 1996) mám již přes 4 roky.

Prosím o pomoc / radu.

Poslední dobou mé Probe trpí velmi nepříjemnou závadou. Když nastartuji studené auto - vše funguje jak má, ale po řekněme deseti minutách jízdy přestane úplně foukat vzduch do kabiny (ať už na sklo, na nohy nebo mřížkami), i když na pravém otočném spínači to mám nastaveno. Ruku v ruce s tím, se vždy supstí klimatizace (sama od sebe, na tom samém otočnném spínači mám nastaveno např. "vent".).

Typoval bych špatný otočný spínač, ale opravdu nevím, kde bych mohl sehnat náhradu (klidně neoriginální) - nevíte o něčem? Nejedná se totiž o běžný elktrický přepínač, ale zároveň o "hydraulický" - vede do něj několik hadiček a při přepínání je slyšet typické syčení vzduchu.

Tato závada není permanentní (někdy se stane, že nastartuji a vše funguje jak má, klimatizace se sama nespouští a vzduch do kabiny proudí).

Děkuji za jakoukoliv radu.
Thullo Offline
#2 Vloženo : čtvrtek 29. ledna 2015 18:48:27 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Radu ti nedám, neb závada, kterou popisuješ se mi nestala a neřešil jsem jí - nejde o hydrauliku, ale systém podtlaků - proto to syčení. Klimatizace neni pouze na pozici VENT a FLOOR - jinak je všude (teda ani na OFF není, ale to je jasné)

Náhradní přepínače mám - to není problém, ale řekl bych, že než přepínač, máš problém v zapojení podtlaku někde v motoru... každopádně kdyby jsi chtěl druhý přepínač (celý ten panel a originál z Probe), není problém ti ho poslat.

Kontakt na mě je 775 636 616 - jinak mrkni třeba na můj web - www.thullo.cz
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Viktor_DJV Offline
#3 Vloženo : neděle 8. února 2015 13:03:15 (UTC)

Ahoj, díky moc za odpověď! Ano ta klimatizace by se měla pouštět na poziciích, které píšeš, ale spouští se mi úplně všude (i když mám off). Mám vypozorováno, že spolu tyto dvě závady opravdu souvisí (spouštění klimatizace a zároveň nefoukání vzduchu do kabiny - vždy když se spustí ta klimoška, tak po chvíli jízdy přestane foukat do kabiny vzduch).

Každopádně ten panel bych určitě rád koupil. Zavolám Ti dnes večer nebo zítra, jsem teď mimo republiku. Zkusím ho vyměnit.

Thullo Offline
#4 Vloženo : neděle 8. února 2015 16:07:09 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
O.K. ;o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.