logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
P: Batmobil 2.5 V6
lishaack Offline
#1 Vloženo : sobota 13. prosince 2014 18:23:18 (UTC)

Poděkoval(a): 5x
Was thanked: 9 time(s) in 8 post(s)
Členy klubu bych rád dopředu upozornil, že inzerát je psán tak, aby směřoval hlavně k neProbe populaci, proto toliko pouček ohledně motoru atp. Takže se nezlobte, že tam opakuju pro vás tolik stokrát známé :-) Musel sem na tenhle inzerát linkovat z jiných serverů, protože jinde mi to nece pustit tolik textu - sem sice hodně užvaněný, ale snažím se být transparentní a opravdu říct vše, abych zabránil zbytečným dotazům a nedorozuměním.

Rozhodl jsem se, že je načase poslat můj Batmobil dál. Ale bolí to..
Jedná se o Ford Probe druhé generace, černé barvy, motor 2.5 V6 120kw 24V a je z roku 1993 přičemž STK má do 02/15.
Ve výbavě nechybí standard modelu, tedy kožený volant a radící páka, plně funkční klima(!), dofuk sedadla řidiče, centrál na DO, el. okna a zrcátka, dále laděný výfuk (velmi pěkný dunivý, nikoliv řvavý zvuk). Auto stojí na 16" originálních kolech se všemi pokličkami, aby se zloději prodloužila práce s kradením, mají bezpečnostní matky. Gumy jsou 225/50/16 vepředu starší, stále použitelné, vzadu úplně nové a kompletně souhlasí s velkým TP. Auto je napsáno na mě, takže žádné komplikace při převodu. Také EKOprasárna zaplacena.
Vůz jsem zakoupil v roce 2013 v ne zrovna lichotivém stavu a za ty (téměř) dva roky jsem se snažil ho dát do kupy tak, aby to zas byl švihák lázeňský. Proto bylo ve voze proinvestováno hodně peněz a zde můžete shlédnout seznam dílů, oprav, úprav atp.:

- přetěsnění předního víka ventilů + rozdělovače
- nové zadní tyčky stabilizátoru
- nové vnější manžety poloos
- nový vlnovec výfuku
- rozhýbání brzd + namazání grafitovou vazelínou a červený lak
- nové vzpěry zadního víka
- nové LED denní svícení - automatické s homologací
- potažení kapoty, střechy a kufru karbonovou fólií
- dodělán dalkový centrál s vystřelovacím klíčem
- vyčištění škrtící klapky a sání - díky tomu ustálený krásný volnoběh na 600 ot.
- nová manžeta řadící páky - šitá na zakázku
- napájen JINÝ CHIP do řídící jednotky - jediná opravdová možnost, jak Probe "načipovat" je právě tento čip, pár koníků navíc + lepší průběh výkonu, spotřeba stejná, subjektivně opravdu jede lépe
- 2ks nových pneu 225/50/16 (najeto 5000km)
- nový olej v převodovce, letos v létě vyměněn
- vyříznut katalyzátor (jako pomsta za EKOprasárnu)
- upgrade audio soustavy - vpředu komponentní reproduktory, v platu 6x9 ovály, obé poháněno přes zesilovač s pojistkou, autorádio - vše děláno kvůli příjemnějšímu poslechu, nikoliv machrovacímu poslechu
- keramické patice H4 + 100w žárovky
- vyčištění všech výdechů
- odstranění všech nikam nevedoucích nesmyslných kabelů a nepovedených instalací
- celková prohlídka vozu v servise
- vyměna tapeců dveří za zachovalejší
- zakladní "odvrzání" interiéru - odstraněno asi tak 183 zdrojů vrzání - samozřejmě jich ale asi tak 124 stále zbylo
- v létě seřízena geometrie
- nové koberečky
- LED žárovky v SPZ, parkovačkách
- letos dávaný olej ELF EVO 900 SXR 5w40 (předtím neznámý olej 5w30) a nový olejový filtr (další nový filtr dám k vozu)
+ dalších 269 operací, které bych popsal raději osobně...

Předchozí majitel dělal:
- nové hydroštely tam, kde byly potřeba (12ks)
- rozvody při 172tis - i kladky, vodní pumpa atp.
- 16ks nových gufer ventilů
- svíčky
- řemeny klimy a altíku
- zadní destičky
- gumoasfalt na podvozek
- novou baterii
...

Auto je, řekl bych, ve velmi dobrém stavu, samozřejmě úměrně věku a najetým km (192xxx). Chyby se samozřejmě najdou, namátkou - horší zadní silentblok motoru, škrábance a šrámy, blikající kontrolka Airbagu, prasklé přední pravé světlo (parkovačka+blinkr, vyklápěcí jsou obě v pořádku) - avšak normálně svítí a ani to není tak poznat, ochňapaná řadička.. Co se týká spotřeby, já jezdíl dlouhodobě za 7.8 - 8.5/100km (měřeno plná - prázdná) - stačí využít potenciál motoru a nehnát si ego do nebe :-) Abych ale nevypadal jako vypravěč z Narnie, tak sem mu někdy pěkně vytnul a prohnal egomastiče na světlech, co vedle mě tůrovali své ochcáfky. Takže žádné ploužení se. Olej si pápne, cca 0.2L na 1000km, nicméně jsem to začal brát jako vlastnost motoru (kdo zná tuhle V6, ví). Rez je malá na zadním pravém lemu, jinak spodek neshnilý, vše pouze povrchové, díky dobré předchozí péči. Ruční brzda funguje jak má, vše svítí, nikde nevypalují pojistky nečekaně, všechny tlačítka fungují, stejně tak všechny funkce jim přiřazená

V mých rukou nezažil Probík studené vytáčení, sníh, ani mráz. Zažil potřebnou pěči, pravidelný servis, čištění, odstraňování napáchaných škod předchozími majiteli. Za mé chování se odvděčil naprostou spolehlivostí - nikdy mě nikde nenechal, vždy byly všechny opravy dělány preventivně.

Čas a peníze, které mě můj sen stál, už se mi nevrátí. Nicméně dobrou satisfakcí mi bude pocit, že ho prodám někomu, kdo bude vědět jak na něj a dá mu patřičnou péči. Není to auto pro nagelované plochokšilťáky, co ví prd o tom, co Probík potřebuje. Takže budu rád, když budoucí majitel bude vědět do čeho jde a můj Batmobil bude v dobrých rukou.
Moje cenová představa je 40.000,- což ovšem nemusí být cena konečná. Můžeme se dostat níže dvěma způsoby. První z nich je, že si vyndám vše, co případný kupec nebude chtít, tzn. třeba reproduktory, zesilovač, rádio, baterii, kola, denní svícení.. Nebráním se těmto experimentům. Druhý způsob je slušné jednání a opravdový zájem o vůz. Protože nemám zapotřebí se bavit s lidmi, kteří se nechtějí bavit na úrovni dospělých lidí. Na oplátku nabízím naprosto férový přístup a odhalení všech nedostatků na voze a jelikož jsem velký hnidopich, věřím, že vím o všech. Nechci nikomu chystat překvápka tak, jak je několikrát nachystal někdo mě. Rád také předám předám zkušenosti se sháněním dílů a kontakty na ty správné osoby, které opravdu ví, kde, co a za kolik sehnat a samozřejmě také tipy na nějaké vychytávky.
Na prodej nespěchám, nicméně rychlost v jednání ocením. Prodeji jsem se chtěl vyhnout, ale bohužel už Probík nevyhovuje velikostně našim potřebám.
Fotky v odkaze zde - http://lishaack.rajce.idnes.cz/Probe_2.5_24V
Kontakty níže, preferuji první email. Pokud Vás něco zajímá, napište.
Děkuji předem za Váš zájem!
Probe GT 2.5 V6
- Fialka 96, Batmobil 93, Chladič 93, Turek 97
Probe GT 2.2 turbo
- Deadpool 89

1 user thanked lishaack for this useful post.
Luke Offline
#2 Vloženo : čtvrtek 18. prosince 2014 11:21:40 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Ahoj, měl bych vážný zájem.. do Budějovic to mám sice štreku, ale kdybys mi s tím chvíli počkal, tak bych dojel Cool Ale viděl bych to nejdříve asi až tak za 3 týdny...Wink
#3 Vloženo : čtvrtek 18. prosince 2014 11:25:01 (UTC)

Zdar - není problém, klidně počkám. Aspoň budu mít čas ho umýt a vysát pořádně :-)) Kdyby cokoliv, piš na mail.
Probe GT 2.5 V6
Probe GT 2.2 turbo
- Deadpool 89

DannyW Offline
#4 Vloženo : čtvrtek 18. prosince 2014 15:40:17 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
To Luke: Jedu s Tebou brácho BigGrin Woot
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
lishaack Offline
#5 Vloženo : sobota 3. ledna 2015 22:58:19 (UTC)

Tááákže Batmobil si přijede Batman vyzkoušet v sobotu, snad mu sedne :-)
Takže zatím zamluveno.
Probe GT 2.5 V6
Probe GT 2.2 turbo
- Deadpool 89

PachezZ Offline
#6 Vloženo : neděle 4. ledna 2015 2:22:43 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Jestli z toho chcete udělat minimeet - můžu se stavit :)
DannyW Offline
#7 Vloženo : neděle 4. ledna 2015 13:02:48 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
akorát že přijedem vlakem, takže by byli jen dvě probéčka, ale však coBigGrin
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
lishaack Offline
#8 Vloženo : sobota 17. ledna 2015 22:49:56 (UTC)

Zapomněl sem napsat, že je PRODÁNO.
Nový Batman je z řad Probeclubu, tak ať mu slouží :-)
Probe GT 2.5 V6
Probe GT 2.2 turbo
- Deadpool 89

Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.