Origo samovysouvací anténu jsem několikrát opravoval a vždycky mi to pilo krev.
Ta silonová planžeta, která je uvnitř-za kterou je pohon motorku přenášen na teleskopické díly za moc nestojí.
Vždycky vydrží tak 3 roky-než zkřehne mrazem a horkem a stejně prdne -a nevysouvá se to pak.
Anténu jsem nechal staženou a místo ní jsem pod tapecírung zadního okna natáhnul 2 metry lankového drátu a rádio je citlivé úplně stejně- navíc v něm nechrastí- jako když se teleskopická anténa za provozu "vrtěla".
Pořád jsem se snažil tuto anténu udržet při životě ale má hodně mínus. Je sice efektní-jak vyjíždí- ale to je vše.
INFO: dokud nedojede na konec, tak jde do motoru pořád šťáva a už to tu na fóru taky bylo doutnaly dráty v tunelu mezi sedadlama a když si toho člověk nevšimne tak podpálí auto. Pojistka nezabere, protože proud pro její motor je dost velký.
Stačí aby nevyjela úplně,rádio hraje, pak vystoupíš, motor v anténě vrčí-myslíš,že OK, vypneš zapalování , odejdeš a dráty pořát žhaví, protože anténa chce dojet na nějaký konec-to ale mechanicky nemůže , protože se posrala ta silonová zkřehlá planžeta. Anebo to nic nepodpálí a pak se divíš, že máš z ničeho nic vybitou baterku, protože to vytopí ty dráty a cívka motoru-když teda na štěstí nic nepodpálí.
To je můj názor- snažím se do auta dávat jenom to,aby mi to nekomplikovalo život a aby auto bylo co možná nejspolehlivější.
ALE každý svého štěstí strůjcem AHOJ