logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
P1- startér netočí na poprvé
jubileus Offline
#1 Vloženo : neděle 7. září 2014 20:57:56 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
Konečně něco nefunguje na 100%.
Otázka asi na WHITEPOWERA.
Někdy se mi stane, že prostě nestartuji ale když šlápnu znovu na spojku, tak startér "spustí" cívku atd.
Vypadá to podobně, jako když je slabá baterka a zasouvací mechanismus nemá dostatečnou "šupu" ať vlivem proudu baterky nebo blbýho kontaktu, co zasouvá pastorek atd. Baterka je OK. I když startuji zahřátý motor a větrák motoru hned jede -před startováním-tak někdy nastartuje i sním.

Zajímá mě, jestli jde spojit dráty toho spojkovýho spínače aby se toto vyblokovalo( jako spínač polohy v kufru pro čerpadlo paliva).
Vždycky nějak nastartuji ale lepší je jistota- spojku stejně vždy mačkám- při startu.
Když jsem se vrtal v alarmu pod přístrojovkou, tak jsem spínač měl před očima-jak jsem tam visel vzhůru nohama- ale už si nepamatuji, jak to tam u spojkovýho spínače vypadalo.

Prosím, jestli víš jestli to jde nějak spojit(vyblokovat) anebo na spínač nějaký fígl- tak dík za radu.

Nechci to nějak posrat ze startu a nebo čekat až to seženu.

DÍK

A dneska zápich: jedeme na výlet, jede se okolo zahrádek k rybníku a na houby oklikou až k vodě a na jednou sjezd-tak jedu a strašný zvuky "od spodu" ale nakonec OK. A pak si pan chytrý uvědomil, že tudma jezdí krátký traktory.

C5 jsem před sešupem stačil varovat- i když byl nastaven hydroactiv navýšku-tak by to nedal-je to delší.

A pak pan chytrý zjistil, že o kus dál je sjezd na louku úplně plynulý. No to jen tak, že myslet není vždy vědět.

Já jsem se přiznal. Že jsem to ... Tak dík za radu-jestli víš tu spojku ... Cool

Mac Háček Offline
#2 Vloženo : neděle 7. září 2014 21:07:06 (UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Probe mi dělalo uplně to samý. Někdy jsem nenastartoval a po sešlápnutí spojky znovu jo. Nakonec to nebylo spínačem na spojce, ale startérem..
Probe 2.2 Lx digital v automatu
EX Probe 2.5GT US a Probe 2.2GT
jubileus Offline
#3 Vloženo : neděle 7. září 2014 21:17:26 (UTC)

No ono z elektrikářskýho hlediska je těžko říct, v čem to je, protože i ta cívka, co zasouvá pastorek a s ním najede na kontakt, co sepne motor startéru a pak startuje. Protože i ta cívka potřebuje "jakýsi " proud. A když přes ten spojkový spínač ten proud neprojde(vlivem špatnýho kontaktu-po létech používání-si myslím)- nepředá potřebný proud-tak se nekoná POKRAČOVÁNÍ- točení startéru.

Vypadá to jednoduše-vyřešilo by to zkratovat spínač spojky- ale radši se ptám, jestli v tom není nějaká další "kulišárna".

Dík za rady- ať to šlape na 100%Cool
white power Offline
#4 Vloženo : neděle 7. září 2014 21:20:46 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Propojit dráty a vyřadit spínač na spojce jde, já ho mám taky odpojenej už jsem tom s tím koupil, ale ten co to dělal asi nevěděl že se má šlapat na spojku a mám tam nataženej novej drát od spímačky přímo do starteru. Jen neý se do toho pustíš tak si zkontroluj že nemáš zoxidivanej kontakt na drátech ke starteru, já jsem takhle vyndal ven sterter (hrozná jebačka) a pak jsem zjistil že ten "ovládací" drát je zoxidovanej a špatně převádí, taky to občas nastartovalo a občas se tomu nechtělo.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
jubileus Offline
#5 Vloženo : neděle 7. září 2014 21:31:23 (UTC)

Takže u mě-když mám spínač spojky aktivní-když spojím dráty u spínače spojky-tak se nemusím starat o další.
Ten propojenej drát natvrdo to vyřeší .
Jestli tomu správně rozumím.Confused
jubileus Offline
#6 Vloženo : neděle 7. září 2014 21:41:58 (UTC)

No po dalším přečtení našich příspěvků nevim, kde to bylo zoxidovaný, ale u spinače to propoj asi vyřeší. A pak se uvidí.

Ono to funguje a věřím tomu-zatím ale dík za Vaše rady.

Je krásný, když se tady na něco člověk zeptá, že se tématu někdo ujme. Už ta naše auta máme vychytaný.

A je pěkný, že se o ty naše poznatky s ostatnímí- co potřebují poradit taky podělíme.

A pak , že to tu nejede.

Vždyť lepší PROBE fórum NEEXISTUJE Cool BigGrin Flapper
white power Offline
#7 Vloženo : pondělí 8. září 2014 7:27:02 (UTC)

Ještě mě napdlo že pokud máš tempomat tak ty dráty nemůžeš propojit protože by ti nefungoval (já žádnej v autě nemám) ten se při vyšlápnutí spojky deaktivuje a takhle by pořád dostával signál že máš spojku sešlápnutou.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
jubileus Offline
#8 Vloženo : pondělí 8. září 2014 7:41:09 (UTC)

Tempomat nemám, tak by to nemělo snad ničemu vadit.
white power Offline
#9 Vloženo : pondělí 8. září 2014 8:18:54 (UTC)

V tom případě by to mělo bejt v pohodě.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
Ludas Offline
#10 Vloženo : úterý 9. září 2014 19:20:34 (UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
U jednoho Probe mi to delal starter, u myho soucasnyho to delal plusovej kontakt na starteru... a jak uz bylo receno, vymenit starter je takova jebacka, ze az se mi to priste stane, radsi budu sundavat celej motor BigGrin mel jsem dost p1 a ten starter od Mitsubishi tam je tezka vada na krase toho auta, tipl bych to na nej
5x Ford Probe 2,2 gt ♥
white power Offline
#11 Vloženo : úterý 9. září 2014 19:30:11 (UTC)

Výrobce starteru za to nemůže, spíš to pako v Mazdě který takhle blbě vymyslelo tu podpěru sání která při výměně starteru vadí nejvíc. Jinak divize Mitsubishi electric je v Japonsku něco jako v evropě Bosh nebo Valeo, ono je to možná lepší než aby na starteru bylo napsáno sice Ford ale montovaný to bylo někde v mexiku.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
jubileus Offline
#12 Vloženo : středa 10. září 2014 7:38:41 (UTC)

Ještě jsem se k tomu nedostal, ale zatím to tipuji na spínač u spojkovýho pedálu.

Protože: když to napoprvé neroztočí a já jen znovu pustím a sešlápnu spojku(klíček pořád jako startuje)- tak to pomůže a točí to.
Tak pořád žiju v tom, že to jednou propojím a bude to hotový.

Ono u startérů(u jiných aut jsem je měl rozdělaný) je ten plusový -spínaný kontakt někdy problém, že přes něj neprojde startovací proud a neroztočí starter.
Anebo kartáče startéru, co přenáší šťávu do rotoru.

Když jde jenom o ten kontakt, co sepne po zaskočení cívky -co tahá pastorek do setrváku, tak někdy pomohlo nabít baterku, kontakt se při startování trochu "omlátil" a zase to fungovalo dobře.

No ale uvidím , co nakonec pomůže, zatím vždycky odjedu, tak se k tomu snad dostanu dřív , než někdy neodjedu.BigGrin BigGrin Cool
dík za vaše příspěvky
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.