Chtel bych se s vama podelit o jednu neprijemnou zkusenost :(
Koupili sme benzinovou travni sekacku HECHT 460S od firmy WERCO Praha. Pri prvnim seceni asi po pul hodine zacal motor ztracet vykon az se nakonec zastavil. Dival sem se do oleje a byl plny supinek z ojnice. Jeste ten vecer sme sekacku nalozili a vezli na reklamaci. Za tyden volali, ze sekacka je opravena, ze ji stacilo pouze seridit.
Pri vybaleni z krabice a seskladani sem zjistil, ze ma utrhle cepy na unaseci noze, ktery byl v poradku, kdyz sem z toho vyleval benzin pred tou reklamaci. V tu chvili mi bylo jasne, ze je to v pr... a pri dalsi pripadne reklamaci nam to neuznaji a budeme nahrani...
Nejhorsi se stalo skutecnosti o tyden pozdeji. Po hodine seceni po ROVINE bez prekazek, kamenu, korenu atd.(motor jel jak svycary a pro rejpaly-olej tam byl taky) v ni mocne zabouchalo a seklo se to. Jenze ja sem automechanik a moje pani taky, tak pti zatoceni nozem bylo jasne, ze je ojnice na dva kusy. Tak sme sekacku nalozili a odvezli opet na reklamacku. Tentokrat to trvalo 3 tydny a pak nam pani volala, ze je v haji ojnice, reklamaci neuznavaji a navrhovana cena opravy je 1300 kc.
Proc byly teda supinky z ojnice v oleji pri prvnim zastaveni motoru? Nejsem tupy a dohani me to k teorii, ze u prvni reklamace jen vymenili olej, nic neserizovali a navic tam namontovali zniceny unasec, protoze vedeli, ze motor dlouho nepojede a aby nemuseli resit novy kus nebo drahou opravu. Proto do krabice narvali jeste nehorazne mnozstvi igelitu, papiru, a takoveho odpadu, abych nebyl schopen ani ochoten si to v obchode zkontrolovat, zda je vse v cajku a odvezl si to domu. A jakmile sem z obchodu odjel, tak to bylo vicemene jasne, ze maji vyhrano. Moje chyba...
Spolecnost WERCO se haji tim, ze samozrejme oni nic, to se u nich stat nemohlo, pri prvni reklamaci se na unasec nedivali (ale kdyz menili olej, tak to museli naklopit na bok a videt to). uz tehdy by to neuznali. Ale sekacka se vratila "serizena". Moje pani mela s dotycnym technikem dlouhosahly rozhovor, pri kterem jen okecaval a maskoval, ale tuhle teorii vyvratit nebyl schopen. Proto ted shanim do dotycne sekacky ojnici a spolecnost WERCO at jde do haje. Zajimalo by me s kolika lidma takto vykyvali.
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw
Nejezdím rychle,létám nízko...