logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Led pozičky + DRL + blinkry PII
jdlesk1 Offline
#1 Vloženo : pondělí 19. května 2014 18:31:00 (UTC)

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Zdravím,
sice jsem to psal u svýho "projektu" ale né všichni to čtou tak to házím i sem pustil jsem se do předělávky poziček. Hodím sem fotky + video + nějaký ten stručný návod.

První co je potřeba je rozebrat světla. Četl jsem, že někdo to nahřívá ale nějak moc jsem se s tím nesral. Každopádně lepší mít dvoje protože stát se může cokoli. Stačí něco pevnýho a ani to nemusí být ostré. Dělal jsem to takovým blbincem, který používají zubní technici, ale postačí v pohodě klasickej příborovej nůž hladkej... je potřeba ho dostat mezi "sklo" a tu zadní stranu nejlépe to jde v nejužší části světla. Celkem jsem čuměl co to vydrží. Pokud se ho tam povede dostat až dovnitř tak je to celkem pohoda. Po obvodu světla s troškou síly a odlepuje se to jak nic... Rozebral jsem takto 2 páry světel a ani jedno jsem nezničil :)

Potom je potřeba zbavit se všech přepážek ty jsem normálně odřezal nahřátým nožem a následně zabrousil do hladka. Nějak moc jsem to nehrotil udělal jsem to jen tak aby to nemělo hranku, protože jsem stejně celou odrazovou plochu zakryl plošňákem.

Pak už jen zvolit vhodné diody. Já jsem použil LED-FLUX diody, protože jsou fakt levný (4kč/kus) a doporučil mi je maník v elektru kde jsem je kupoval. Svítí docela obstojně ale blinkr je maličko horší.... je to tím že bliká strašně rychle (bez žárovek tam není takovej odpor). To samozřejmně v brzký době vyřeším. Pak už je potřeba jen vypočítat odpor k ledkám a vrhnout se k návrhu zapojení... je v podstatě jedno co si tam člověk vymyslí... (klidně ptáka místo blinkru) ale já jsem to zvolil tak aby to moc neprovokovalo a vypadalo to že to tak má být.. Sice nevím jestli to vypadá tak, že to tam má být ale snad trošku jo. Zatím mi nikdo nic neřekl.

Po vyleptání, napájení, ošetření a s hotovýma vývodama už jen doladit rozměr aby tam padl a může se to tam v mém případě přišroubovat. Potom jsem si sehnal vhodný malý relátka a pořešil denní svícení spínané od 3tí polohy klíčku a rozpínané od parkovaček a hlavních světel. Pak už jen smontovat zapojit a svítíme :)))

Video: https://www.facebook.com...p;l=2140546864251159407
Fotky: http://jdlesk.rajce.idne...-_DRL_BLINKR_PARKOVACKA

Snad to někoho inspiruje k předělávce světel.... Pokud jsou nějaký otázky šup sem s nima :) Mějte se fajn
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.
Wesker Offline
#2 Vloženo : čtvrtek 22. května 2014 16:53:24 (UTC)

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
to vypada dobre ThumpUp
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw

Nejezdím rychle,létám nízko...
Disease Offline
#3 Vloženo : čtvrtek 22. května 2014 17:16:06 (UTC)

Poděkoval(a): 8x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Moc pěkný.
Mě se je nepodařilo otevřít, drželo to v těch místech co vede šroub. Tam se nedalo nijak dostat a lámalo se to.
jubileus Offline
#4 Vloženo : pátek 23. května 2014 6:30:37 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
Paráda, nejhorší je začít a pustit se do toho, co člověk nosí v hlavě jako projekt, který ve svých myšlenkách pořád nějak vylepšuje, nebo podle toho , co zrovna někde podobnýho uvidí.

Naštěstí Probe není až tolik rozšířený a je z USA a tak si někdo z policajtů může myslet, že to tak asi patří origo.

Chci jen poradit(půl života dělám ve vývoji- elektroniky,pl. spoje ,SMD technologie).

Je potřeba nakonec z pájeného plošného spoje umýt v toluenu zbytky kalafuny nebo pájecíh sajrajtů(je to agresivní-proto se s tím lépe pájí) a pak plošný spoj nějak chránit proti oxidaci(něčím natřít,nalakovat sprayem,silikonem,alkaprenem.) Pro domácí elektroniku se to natírá kalafunou rozpuštěné v toluenu ale to je pro vnitřní prostředí.
Když se to neudělá-pro venkovní prostředí(v autě-venku), vlivem střídající se teploty a vlhka tomu dávám tak rok než plošňák shnije a spoje přestanou být spoje.

Skutečně by byla škoda , po zdařilé předělávce na LED takovou maličkostí si do budoucna přidávat další práci.

Jinak LEDEK je dnes celá řada a i na technické mi chlapík doporučoval dovybavit LEDkama světla. Homologace nehomologace. Zdravý rozum nakonec zvítězí nad blbými předpisy a závistí, že to někomu svítí stejně za 20% nákladů. Cool
jdlesk1 Offline
#5 Vloženo : pondělí 2. června 2014 20:45:03 (UTC)

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Jsem rád že se to líbí :) tam kde vedou šrouby to drží ale toho, že to zlomíš bych se vůbec nebál :) povolí to a dá se tam dostat nožem :))) jinak jak píše jubileus určo ošetřit dal jsem několik vrstev laku samozřejmně :) nějakou černou matovku co jsem našel a na to ještě PVCčko takže by to mohlo něco vydržet ale když nevydrží nevadí za den mám novej plošňák ledek mám taky dost :)))
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.