logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
p1gt -nekdy nechytne, vymena starteru, zadreni turba
Ludas Offline
#1 Vloženo : úterý 22. dubna 2014 7:56:15 (UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Cau chlapi, mam nejake problemy s p1, tak se s vama o to musim podelit. Nejprve me trapi, ze mi nekdy moje Probe z niceho nic nechytne. Roztlacim to, chcipnu a pak chytne. Stalo se mi to zatim jen dvakrat, po delsi odstavce jsem vzdy nastartoval, pak jedu, chvili necham stat a nastartuju taky, ale po 3 hodinach se casto stava, ze to nenatocim. Jinak starter toci. Pak jsem nedavno koupil dalsi Probe s vadnym starterem, starter mam nahradni a chystam se na vymenu. Kdyz jsem na to koukal, neni to jako u Feldy, co? =D dolu musi jit saci svody, abych se dostal ke starteru? Nebo co vsechno musim sundat? A treti problem, kterej me dost trapi, je ten, ze jsem jezdil s autem, kde turbo fungovalo bez problemu, auto docela kourilo, ale turbo tlacilo. Pak jsem auto behem tydne rozdelaval, zkousel jsem vuli v lopatkach, ta byla mirna. Jinak se tocily krasne. Motor byl schovanej pod plachtou. Ale po nejakym case zkusim hnout s vrtulkami a uz s tim ani nehnu =/ mohlo se mi to z vlhkosti a pristupu vzduchu zadrit? To jsem asi trochu posral, co? =D
btw: kdybyste meli napady na nejaky fajn samolepky na p1gt, tak sem s nima, budu si tenhle tyden nechavat delat, zatim jsem rozhodlej jen pro Ihi turbo America =)
5x Ford Probe 2,2 gt ♥
Wesker Offline
#2 Vloženo : úterý 22. dubna 2014 12:33:25 (UTC)

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
cau,

jak se sundava starter nevim, pac mam P2 (tam je to skoro jak u felcky Cool ), chtel sem neco rict k tomu turbu.
To ze si ho nechal pod plachtou nezacpane vsechny otvory, si ho nejspis odsoudil... Ono zadrene neni, je jen kvalitne zaoxidovane a vykysane. Rozhybat se da tak, ze jej prdnes na chvili do nafty a pak protocis vrtule, ale montaz takoveho turba uz bude znamenat pojizdnou dymovnici, pac tesnici plochy a loziska budou poskozene nasledkem oxidace (vlastni skusenost) Turbina je velice choulostiva vec, vzdy kdyz vytahuju turbo na delsi dobu, tak ho dukladne nastrikam olejem a zabalim bud do spinave mastne hadry nebo do mastneho papiru. To mi zarucilo, ze moje turbo C1320 z produkce CZ Strakonice i po dvou letech lezeni v regale tlaci jak za mlada a nepusti ani kapku oleje ThumpUp
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw

Nejezdím rychle,létám nízko...
white power Offline
#3 Vloženo : úterý 22. dubna 2014 15:27:16 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
U p1 sací svody nesundávej, stačí vyhodit trubku s kolenem před škrtící klapkou a pak ten kousek potrubí co vede od filtrboxu k turbu, potom si lehni pod auto a sundej podpěru co je mezi motorem a sáním a budeš mít dost prostoru na to abys starter vytáhnul ven. Jen budeš chvílema litovat že nemáš na ruce dva lokty. Flapper
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Ludas Offline
#4 Vloženo : středa 23. dubna 2014 10:03:46 (UTC)

Dik Wesker, ted si to uz budu pamatovat BigGrin turbo navic se hodi, ted si ho tak muzu vystavit na policku.. ale koupim casem dalsi p1gt na dily, takze snad toho bude dost BigGrin
wp, to jsem potreboval vedet, ale trochu mam z toho obavy Confused snad to za den prace stihnu, at mi letaj oba kousky BigGrin
5x Ford Probe 2,2 gt ♥
white power Offline
#5 Vloženo : středa 23. dubna 2014 11:16:02 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Já bych to s tím turbem tak tragicky neviděl, starý turbo už samo o sobě moc netěsní takže bude zevnitř promázlí a pokud si ho nedal někam do vlhkýho sklepa nebo pod okap tak by se mu nic stát nemuselo.
Na výměnu starteru stačí tak hodina a pokud si to nikdy nedělal a budeš nad tím chvilku bádat tak to máš max. na odpoledne.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Ludas Offline
#6 Vloženo : středa 14. května 2014 18:14:45 (UTC)

Tak dostal jsem se k tomu az ted, ale uspesne se povedlo, repasovany starter je na miste a auto startuje paradne Cool jinak mi dost pomohly tvoje rady, udelal jsem to presne tak, jak si napsal, diky...a ruka od zapesti az po loket sedrena jak cert BigGrin ale co je dulezity, povedlo se
5x Ford Probe 2,2 gt ♥
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (3)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.