logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
piskani kdyz sepne turbo
kefa Offline
#1 Vloženo : pátek 8. listopadu 2013 17:34:37 (UTC)

ahoj vsem na probe 1992 2.2GT zacalo piskat asi turbo. proste normalne to jede a pri slalnuti na pedal a od 3000otacek se jakoby zacne ozivat divne plastove piskani od turba a ja nevim co stim .

problem cilso 2 jak spvave funguje blow off walve ...pac jsem ho skusil odpojit ze spodni hadice a nastartoval tak jsem zjistil ze saje misto aby foukal
Ford Probe 2.2GT turbo
white power Offline
#2 Vloženo : pátek 8. listopadu 2013 17:57:33 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Jestli je pískání z turba tak s tím sám nic neuděláš, pomůže jen repas nebo jiný turbo. Ještě je možný že je jen někde nějaká netěsnost a když turbo začne tlačit tak je pískání způsobený únikem vzduchu. Originál BOV je konstruovaný jako Closed Loop takže jeho odpojení od spodní hadice asi nebude úplně správný řešení, jeho konstrukcí jsem se nikdy nezabíval ale je dost možný že ke svojí správný funkci je potřeba podtlak způsobenej sáním turba, nebo může i fungovat částečně jako bypas turba v nízkých otáčkách motoru kdy turbo není ještě roztočený aby přeplňovalo motor.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
kefa Offline
#3 Vloženo : pátek 8. listopadu 2013 18:09:26 (UTC)

turbo normalne tlaci jak ma je mozny ze se treba pokazil blow ventil.... a proc jsou na blow ti dirky asi 4 to by prez ne sel spinavi vzduch do turba .dekuji moc za rady
Ford Probe 2.2GT turbo
white power Offline
#4 Vloženo : pátek 8. listopadu 2013 18:28:12 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Jestli jsem tě teď pochopil správně tak se nebavíme o origo BOV ale o nějakým tuningovým, takoví věci bys měl upřesnit předem, pokud ti těma dirkama na BOV přisává vzduch tak je to BOV špatný to by určitě nemělo, těma dírama by měl vzduch unikat když při řazení zavřeš škrtící klapku aby se odpustil tlak mezi turbem a klapkou aby se tím nárustem tlaku turbo nebrzdilo a elimovala se turbodíra.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.