logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Ford Probe 2.0 16V, občas jede, občas ne ! od Soboty
Thomyeah Offline
#1 Vloženo : pondělí 15. července 2013 9:06:57 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Ahoj, prosím vás. Od soboty mi probátko zlobí, jel sem nakoupit, vše bylo v pořádku, poté co sem nasednul do auta a nastartoval jsem tak to divně skákalo otáčky cca. do 2k, ale na plyn to nereagovalo, potom sem to vypnul a zkusil ještě 2x a stále ta stejná závada. otevřel sem kapotu zkoušel kabely vše bylo tam kde mělo a správně zasunuté. Zavolal sem přítelkyni at pro me prijede ze mi to nejde nastartovat, prijela a chtel sem ji ukazat co to dela ... a bum, nastartovalo to jakoby nic ! nez sem dojel domu tak tesne pred barakem, pote co sem se rozjizdil ze STOPky, jednicku sem dal rozjel sem se chtel sem dat dvojku ale chciplo to, nastesti sem to zaparkoval a zkousel nastartovat a zase to stejny jak u obchodu, neslo to ... volal sem Jardovi (JDlesk 2,5 V6, ze stejneho mesta) a rikal ze se prijede do hodky nato juknout, prijel otevrel kapotu, jen vyndal kabely od svicek a zase je tam dal... nastartoval sem jakoby se nic nedelo, vytocit to slo krasne jak sem chtel(jak omezovac chtel) a vse bylo v pohode, od te doby mam strach nekam jet :D nestalo se nekomu neco podobneho ??? Rozdelovac byl menen(nicmene muze byt zase v cudu) immobilizer by to snad nedovolil ani nastartovat(aspon myslim) jinak vazne nevim co by stim mohlo byt ... pri jizde se auto chova normalne bez ztraty otacek.Crying Crying Crying Crying
Ford Probe 2.0l 85kW, 94 ...
Thomyeah Offline
#2 Vloženo : pondělí 15. července 2013 17:30:53 (UTC)

Takže, dneska sem to projel a jel sem za Jardou(JDlesk) projel sem asi cca. 10km ... koukli sme na svíčky, postříkal sem sprejem na kontakty kontakty a vše vypadalo že šlape jak má ... nechali sme to cca. 5minut na volnoběh a z ničeho nic začli vcelku pomalinku klesat otáčky do té doby dokaď to nechcíplo ... poté už nešlo nastartovat ... lítali sme kolem toho co to může být ale furt nic, asi půl hodiny ... Koukali sme se na net jak se vyblikává chyba na palubovce potom sme zjistili že u mě to nejde že tam nemám jeden piník podle návodu ... tak Jarda měl geniální nápad zkusit všechny možnosti :D odpálili sme pojistku na kontrolky na budíkách, potom Jarda dostal infarkt když naklemoval troubení přímo u hlavy ... každopádně byla i sranda, když sme vyměnovali 15A pojistku(Turn) kvůli tomu jak se při klemování odpálila tak sme narazili na "funkční" avšak totálně zdeformovanou pojistku na ENGINE, mám tam trošku amatérsky(ne odemě) udělaný ukostření přímo na tu pojistku(jestli se dotknul ten kabel obou nožiček, nebo netuším ... vyměnili sme pojistku a auto nastartovalo ... pak sme to projeli (s Jardou vepředu ve svém probátku a lanem připravenym) ale nastesti nebylo treba ... :D zde jsou fotky, rád bych slysel vase nazory zda je to mozne aby to bylo tou ZDEFORMOVANOU pojistkou na ENGINE.

http://imageshack.us/g/829/p99b.jpg/
DaPavlis Offline
#3 Vloženo : pondělí 15. července 2013 17:49:09 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Kamarade u Probe je mozne vsechno...hlavne ze jede...ale kdyz tam tu vadnou pojistku vratis a auto zase nepojede tak mas jistotu ze to dela prave ona Cool
PGT V6 Turbo T3/T4
Thomyeah Offline
#4 Vloženo : pondělí 15. července 2013 17:55:15 (UTC)

Vidíš to, já byl tak štastnej že to nastartovalo a jelo v pohodě že mě tato varianta ani zdaleka nenapadla :D :) Já jen doufám že to bylo vážne tím :(
Thullo Offline
#5 Vloženo : pondělí 15. července 2013 20:05:16 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Také si myslím, že to může být tím - ale tvrdit na 100% bych to nechtěl... doufej v toto - je to totiž oprava za 2,- :o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
zelena_zeme Offline
#6 Vloženo : pondělí 15. července 2013 22:56:39 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
to skoro vypadá jako roztavenej plast na té pojistce... vozíš sebou hasičák? BigGrin
probeles123 Offline
#7 Vloženo : pondělí 15. července 2013 23:55:29 (UTC)

věřil bych tomu že to je tim víš sam že sme to už jednou řešily proč nechce nastartovat a pak sme zjistili že ten kabel je na ukostření Angry
2.0 16v červeňásek EX
2.5 V6 znovuoživen EX
Thomyeah Offline
#8 Vloženo : úterý 16. července 2013 6:23:43 (UTC)

Dneska to asi pořádně projedu abych zjistil jestli to bylo vážně tím ... :) dám vědět
2Zelená_zeme: Nevozím, ale asi začnu :D
Thomyeah Offline
#9 Vloženo : neděle 21. července 2013 20:46:45 (UTC)

Od té doby co se vyměnila ta pojistka to jede bez problémů ...
jdlesk1 Offline
#10 Vloženo : úterý 30. července 2013 7:46:44 (UTC)

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
To víš Jarda Mekánik :D
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.
jdlesk1 Offline
#11 Vloženo : úterý 30. července 2013 10:35:39 (UTC)

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Ten spodní pin byl zajímavej když mi klakson zatroubil u hlavy... :D jsem se trošku lekl.... :-/
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.