Cus lidi dlouho sem sem nic nepsal tak sem písnu co se dělo v poslední době a jak pokračuju se svým hajzlem
Prahy jsou konečně hotové komplet vyvařené ošetřené a teď pracuju na GT plastech. Prahy vypadali celkem strašně zvenku ale když se to otevřelo tak to nebylo zas tak zlé jak se zdálo. Vzadu to bylo komplet uhnilé ale musím říct že jsem čuměl, že po 20-21letech jsou ve slušném stavu vyjímaje té zadní části. No udělali jsme to komplet nové z 1mm plechu jak vnitřky tak vnějšky všechno ošetřené základem, voskem na dutiny, pvc na podvozky a tlumexem. Určitě patří velkej dík kamarádovy bez kterého bych to určitě nedal :) a udělal to v podstatě zadarmo (3k). Suma sumárum se všema přípravkama kitama plechem kotoučema kartáčema smirkama atd to vyšlo na nějakejch 6-7k což je hezké oproti nabídce jednoho nejmenovaného sevisu 20k+. Link :
PrahyDál jsem ještě před prahama dělal na předních pozičkách. Předělal jsem se komplet na ledky a svítí to dobře sice blinkry nejsou na sluníčku nic moc extra viditelného ale když se podívám na ostatní vozy za sluníčka tak je to v podstatě to samé. Zvolil jsem led FLUXKY, který mi přišli nejvhodnější určitě by se to dalo řešit nějakýma led chipama ale myslím si že je to zbytečný a hlavně fluxka mě přišla jedna na 5kč tuším :) V podstatě šlo o to udělat denní svícení do poziček což se mi podařilo a svítí dobře + parkovačka + blinkr vše vyřešené jednoduchym relátkem takže to funguje tak že pří 3tí poloze klíčku se zapnou denní a při rozsvícení parkovačky se vypnou takže tak jak to má být :) suma sumárum když to spočítám tak mě to vyšlo zhruba na 250kč včetně pertinaxu cínu kalafuny všeho ( a to že jsem toho cínu použil
viď Tomio ).
Postup : rozebrat pozičky, vyřezat přepážky, fiknout pertinax(plošňák) přesně podle světla, navrhnout schéma zapojení, vyleptat, napájet, ošetřit, přišroubovat, zapojit relé a pořešit zapojení.
Přikládám nějaký fotky poziček
Pozičky PIIŘešil jsem ještě prodřenej podběh protože jsem byl hrrrr a chtěl jsem jezdit hned tak jsem to tam nějak tak dal abych mohl jezdit a trošku se povolil :D ale ještě že tu máme thulla kterej má prostě vše a je ochotnej cokoli kdykoli poslat za dobrej peníz :) takže to už je v pořádku.Ještě jsem řešil interiér a to středovej panel z kamarádova bouraného probata + nějaký další díly. A ještě určitě něco ale to až příště :D
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.