logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
PZ se sjíždí
Pany Offline
#1 Vloženo : úterý 26. března 2013 20:58:46 (UTC)

Poděkoval(a): 6x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Ahoj kluci, mam problem, o víkendu mě zastavila policie ČR, a když mi tak obcházeli probečko, tak si všimli zadního kola na pravé straně. Nestačil sem se divit. Půlka pneumatiky od středu ven je uplně sjetá. (zdálo se mi že to na ledě nějak nedrží, ale nějak sem tomu nevěnoval pozornost, přece jen sem byl na ledě :-D) Takže moje otázka: Co se s tim dá dělat? Čím to může být? Dá se to nějak seštelovat? Myslim na geometrii? Protože tam nebudu dávat new pneu abych je za 2 měsíce měnil. Mimochodem levá pneu je sjetá rovnoměrně a nijak zvlášť. ;-)
Ford Probe 2.0
white power Offline
#2 Vloženo : středa 27. března 2013 5:30:19 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Jestli na P2 nedali nějakou "levnější" nápravu než na P1 tak by to seřídit jít mělo, pokud rozhejbeš všechny šrouby kterýma se to seřizuje.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Thullo Offline
#3 Vloženo : středa 27. března 2013 8:38:09 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
A to bývá potíž, neb ty zadky jsou zarezlé jako prase - pomáhá to ale nahřát ;o) nech si to raději někde udělat, aby když to třeba servou, tak ti to opravili :o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Pany Offline
#4 Vloženo : středa 27. března 2013 14:45:42 (UTC)

Poděkoval(a): 6x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Podle toho jaký mám se servisama zkušenosti, si tu opravu stejně nechaj zacvakat. :-D U nás sou samí vychcánci. ;-) Snad to zmáknu sám, zkusím, uvydím, popř se můžu mlátit do hlavy sám. ;-) Mě šlo hlavně o to jestli to jde seřídit, a jestli ano, tak mě velice potěšíte kluci. ;-)
Ford Probe 2.0
white power Offline
#5 Vloženo : středa 27. března 2013 15:40:30 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Jestli to chceš rozhejbávat sám tak to pořádně očisti ocelákem a pak si pořiď nějakej sprej na uvolňovámí zarezlích šroubů (WD40 je na hovno) pořádně všechny šrouby postříkej a nech pár hodin odpočinout případně to potom stříkni ještě jednou a zkus s tím zahejbat, až to všechno rozhejbeš tak zajeď někam na geometrii kde ti to seříděj. Než tam pojedeš tak zkontroluj ještě všechny silentbloky na nápravě jestli není nějakej roztrhanej, samo od sebe to kolo geometrii nezměnilo.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
jubileus Offline
#6 Vloženo : neděle 28. dubna 2013 19:08:07 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
PZ je nejvíc namáhána většinou při parkování-tedy pokud se parkuje vpravo a ne v jednosměrce(i vlevo).

Ve snaze zaparkovat co nejblíže k obrubníku jsou PZ kola namáhána tlakem až už to jede do obrubníku.
Vypadá to nevině ale nejsou to robustní tuhý nápravy. Jednotlivě zavěšená zadní kola asi nejsou stavěna na to aby při parkování "cloumala" vzadu s autem. Někdy se mi podaří taky takový kousky ve snaze zaparkovat co nejblíže k obrubníku. Mám sice trochu oleštěnou pneumatiku (na duralový disk naštěstí obrubník nedosáhne) ale přesto zkontroluji stav pneumatiky.

Dík za info: Z těch aut co jsem doposud měl má probe 1 nejchatrnější zadní nápravu. To je pravda. Něco je tam velice robustní a něco zase neúměrně slaboučký-třeba učko na kterým je kolo taženo od silentbloku ze předu. Když jsou auta nová tak je to jedno ale po dvaceti létech se ta slabá místa mohou velice vymstít(korozí a pevností).

Sice žádná rada ale alespoň debaty nestojí ahojCool
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.