logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
2 Stránky<12
Výfuk jeden nebo dva?
Joki Offline
#21 Vloženo : čtvrtek 3. ledna 2002 17:40:21 (UTC)

Pro Whoever:
Co se týče místa nevim jak u Forda, ale moje berda má vzádu mezi skutečnou kastlí a plastovým nárazníkem dost místa. Navíc nárazník je ”dutý” takže to nebude ta ”nejnižší” věc a vůbec to nebude vadit.

Souhlasím s tím že co se mi líbí to je super a není to na howno. Líbí se mi jak to Marauder zkritizoval a pak napsal že to měl jako ”první” v ČR. Myslím že se ho nemusíme ptát jestli se mu líbí 2 koncovky.
Joki
Mazda 626
Joki Offline
#22 Vloženo : čtvrtek 3. ledna 2002 17:52:11 (UTC)

A teď techničtější dotaz pro Koudyho a Maraudera:

Varianta 1: z posledního dílu výfuku - tlumiče jdou ven 2 trubky. Řešení je jasné. Jednu (tu levou) odvedu na druhou stranu auta a je vymalováno.

Varianta 2: z posledního dílu výfuku - tlumiče jde ven pouze 1 trubka (tak ta má moje MAZDA). Řešení není jasné! Alespoň mně. Napadlo mě:
a) tuto jednu trubku řekněmě 2cm (nebo i méně) od výfuku rozdělit na dvě takovým obráceným ”Y” a poté jednu vést na druhou stranu, nebo
b) do těla tlumiče vedle stávající trubky vyřezat ještě jednu díru a tam navařit druhou trubku. Ve worldcaru mi říkali že to asi ne, protože na stěny tlumiče se těžko vaří - jsou tenké, a že uvnitř je to tlumící ústrojí a uvnitř to není přizpůsobeno na 2 výdechy.

Co říkají odborníci?
Joki
Mazda 626
Koudy Offline
#23 Vloženo : pátek 4. ledna 2002 18:47:59 (UTC)

Varianta 2a.
Dalo by se udělat i 2b, ale ne z boku (jsou tam 2 pláště a tlumící material - něco jak skelná vata), ale zezadu přes původní vývod. je to složitější a náročnější, takže 2a - a navařit rozdvojení hned od stěny...

A vařit na bok tlumiče se dá, ale musí se to umět.

Koudy
94 Blue GT
Koudy
94 Blue GT - kdysi :-)
01 L.R.Disco TD5
(nejede jako P2GT - ale zase projede všude)
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
2 Stránky<12
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.