logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
2 Stránky12>
Probe II 2,5 V6
Matty Offline
#1 Vloženo : pondělí 4. března 2013 19:16:20 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Zdravím, již nějakou dobu jezdí po měste starší pán v napohled opravdu zachovalím probe, má černou kuži a celej interier jestli si dobře pamatuji hodně zachovalý, dnes mě volal kamarád že dotyčný mu ho nabídnul za 20 000kč, koupil v Německu a je to americká verze (?) nic víc nevím mám pouze dvě fotky - večer jich bude víc

Micaal Pkubl (UA)
775 427 029
Chrudim

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Ford Probe GT 2,5 V6 B&W
white power Offline
#2 Vloženo : pondělí 4. března 2013 19:22:50 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Podle světel je to evropa a za 20 bych ani moc dlouho neváhal.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Matty Offline
#3 Vloženo : pondělí 4. března 2013 19:31:32 (UTC)

Tak tak i podle narazníku ale jestli si pamatuji tak předek měl dlouhá světla, hned po zjištění jsem kontaktoval Thulla, takže myslím že víme kde po případě bude konec BigGrin
Ford Probe GT 2,5 V6 B&W
DaPavlis Offline
#4 Vloženo : pondělí 4. března 2013 19:51:49 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Matty koupime ho napul :-) na dily :-P minule vedle me zaparkoval u Kauflandu (jezdi tam porad,a porad v monterkach)
PGT V6 Turbo T3/T4
Thullo Offline
#5 Vloženo : pondělí 4. března 2013 19:52:25 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Přesně :o) jak jsem psal, zájem je ;o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Thullo Offline
#6 Vloženo : pondělí 4. března 2013 20:00:39 (UTC)

Tak jsem mluvil s majitelem (Česky nemluví moc dobře, ale je milej) a říkal, že je tam problém s tím, že když se zahřeje, při sešlápnutí plynu se dusí. No, každopádně by stálo za hřích ;o) je to konec roku 1996...
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Renni Offline
#7 Vloženo : pondělí 4. března 2013 21:10:41 (UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Původně odesláno: Thullo Jdi na citovaný příspěvek
Tak jsem mluvil s majitelem (Česky nemluví moc dobře, ale je milej) a říkal, že je tam problém s tím, že když se zahřeje, při sešlápnutí plynu se dusí. No, každopádně by stálo za hřích ;o) je to konec roku 1996...

...když se zahřeje, při sešlápnutí plynu se dusí..? čím to může být?to samé se ode dneška děje mne,při prudkém sešlapnutí plynu! Confused
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Thullo Offline
#8 Vloženo : pondělí 4. března 2013 22:06:42 (UTC)

2 Renni:
No, to je právě otázka - napadá mne palivové čerpadlo, palivový filtr, rozdělovač, kabely, svíčky, trysky, vzduchový filtr, váha vzduchu... možná i ještě něco jiného :o(
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
DannyW Offline
#9 Vloženo : úterý 5. března 2013 9:59:31 (UTC)

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Pokud byste ho vzali na díly, tak bych se zajímal o ty kozenne sedačky. Čtu ze jsou v zachovalem stavu, což by bylo fajn, protože co sem videl na prodej tak byly různé amatérsky zašité popraskane atd. Tzn. ze by se musely prcalounit a to už nikdy nebude jako origo. ;)
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Thullo Offline
#10 Vloženo : úterý 5. března 2013 14:05:12 (UTC)

Neexistuje :o) žádné díly chuligáni! Toto není důvod krásné auto rozdělat na díly, ne???
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Renni Offline
#11 Vloženo : úterý 5. března 2013 18:54:27 (UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Thullo:mne bylo trochu divný že tyhle stejný příznaky začali když jsem drcnul výmol..sundal jsem sání,a krom jiného jsem taky domačkal polovypadlej kabel zespod v rozdělovači,aspon doufám teda,každopadně dušení při prudčím sešlápnutí plynu 100% přestalo jak za studena tak za tepla.Někdy stačí taková píč..ina,zvlášt když je hafo dílů vyměněných za nový to nasere...Mad Tak alespon další tip a zkušenost pro ostatní..
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Thullo Offline
#12 Vloženo : úterý 5. března 2013 19:08:30 (UTC)

2 Renni:
Noo, je pravda, že kolikrát jsou takové blbiny k nasrání, když člověk hledá a ono to je taková blbina ;o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Matty Offline
#13 Vloženo : úterý 5. března 2013 20:15:19 (UTC)

Tak dneska po práci jsem to zajel okouknout bohužel už bylo šero ale alespon něco, na první pohled je opravdu hezky, zvenku nikde neschnilé, neorezlé, ani kolem gumovejch částí atd., jsou tam nějaky oděrky z provozu jako omlaceny disky, škrabanec na dveřích, na střeše má asi tři dolíčky který nejsou na první pohled vidět ale buh ví z čeho, od krup to nebude, jinač interier je opravdu hezky ale dovnbitř nebylo moc vidět takže fotku jsem nepořidil, dávam to sem jen aby byla nějaka představa, až bude koncem týdne čas tak asi vyjedu po domluvě s majitelem servisním vozem, vemu kompresor, popř. nějaky probe díly a pokusím se projet a podat info

Ford Probe GT 2,5 V6 B&W
DaPavlis Offline
#14 Vloženo : úterý 5. března 2013 21:29:17 (UTC)

Matty dej vedet,vytahnu probe (pokud uz nebude rozhozeny motor) a pojedeme spolu,nebo dojdu pesky,mam to par metru :-)
PGT V6 Turbo T3/T4
Thullo Offline
#15 Vloženo : neděle 17. března 2013 23:26:26 (UTC)

A je doma - pořadové číslo 31 :o) ale práce na něm bude víc, než dost :o( zítra se rozepíšu - teď jdu chrnět - brou ;o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Thullo Offline
#16 Vloženo : pondělí 18. března 2013 7:39:11 (UTC)

Dobré ráno :o)

Takže, kromě zjištěného poškození na karoserii u dveří spolujezdce a blatníku (které tady fakt nevidím Matty :o) ), je tam ještě třeba dolakovat pár jiných věcí, jako je nárazník atd. Ale kosmetika mi nikdy nevadí - důležitá je technika a tady je problémů více.

1) Motor se dusí - ale né jen trošku, dusí se dost a musí se opravdu pracovat s plynem. Akceleruje velmi pomalu a střílí do výfuku - oprava bude zajímavá, neb netuším, čím přesně by to mohlo být. Svíčky mají být vyměněné, kabely a váha vzduchu taky a dělá to stejně. No možná rozdělovač, možná vstřiky, možná palivové čerpadlo, kdo ví? Tak uvidíme.

2) Ozývají se hydroštely, ale né moc. Spíše zezadu jako by se ozývala i vačka... Je tam olej 5W40 takže uvidíme, až to vyměním, co se změní.

3) V motoru nebyla voda - tu jsem tam dolil na místě (po ujetí asi 1,5km na ´sucho´) a voda pak pri jízdě klesala na teplotě až k nule (dá-li se to tak nazvat). Když jsem zastavil a motor běžel - vystoupala na normální hodnotu, ale když jsem jel, tak ručička padala až dolů. Což je divné, ale snad to je jen tím, že je tam málo vody. Uvidíme.

4) Otáčkoměr zlobí - seká se a neukazuje správně - asi budu muset vyměnit budíky. Nebo bych se uklepal do palubovky :o)

5) Přední pravá pružina je prasklá - po cestě auto dost nepříjemně táhlo do strany a při zatáčení to byl zvuk, jak když se potápí Titanic :o)

6) Levý přední homokineťák je v háji (možná oba - nevím jistě) - zase se v tom někdo vrtal, neb mi dotyčný dával i manžetu, která mu zbyla :o) to může mít souvislost s další věcí - ABS.

7) Svítí kontrolka ABS a to tak, že hned po startu - ani nečeká na kontrolu systému při rozjezdu. Takže bych to viděl buď na vadnou jednotku, nebo je odpojeno - zničeno některé z čidel. Uvidím, až to rozdělám.

8) Ty laděné výfuky, to je věc přátelé - zejména při cestování na dálku. Hlavu jsem měl jako pátrací balón... takže ten taky půjde :o)

9) Vzpěry kufru nefungují - klasika :o)

10) Některé plasty v interiéru jsou polámané, řadička se komplet rozpadá, jedno tlačítko nesvítí. Takže tohle je jen sranda, kterou se zabývám docela rád :o)

11) Zadní třmeny brzdí tragicky - pravý málo a levý vůbec :o( kotouče a desky jsou na výměnu, třmeny na repas. Kurna, poslední skvěle funkční třmeny jsem teď udal JDLESKovi :o)

Jinak mě docela zarazilo, že jsem se s prodávajícím přes telefon domluvil na nějakou cenu, ale kluci, když mu to včera dopoledne pochválili, tak se rozhodl si ještě přihodit :o( naštěstí jsme se dohodli na kompromisu, když přihodí ještě letní pneu, takže žádná hrůza to ve finále nebyla.

No, budu muset na Thullowebu udělat další poíčka, neb toto 31. Probe už není kam umístit :o) a průběžně budu informovat o změnách :o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
zelena_zeme Offline
#17 Vloženo : pondělí 18. března 2013 14:12:55 (UTC)

hm tak to je docela síla... těch závad je spousta Blink škoda že je to tmavší verze barvy, stále sním o světle červeným 2,5litru BigGrin
cuir Offline
#18 Vloženo : pondělí 25. března 2013 21:54:11 (UTC)

Poděkoval(a): 5x
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
nez zacnes zbesile menit svicky oleje a kabely tak zmer tlaky ve vlacich.
Ford Probe 2,5 V6 24v
Thullo Offline
#19 Vloženo : středa 27. března 2013 8:45:31 (UTC)

No, tlaky tam budou v pohodě, neb když motor vytáčíš pomalinku, jako s lehkou nohou, tak to v pohodě vytočíš - ve vyšších otáčkách dokonce dobře jede (když nedáš kick down) :o) JENŽE, stala se zvláštní věc :o(

Včera jsem vyměnil svíčky za nové - zkusím nastartovat a nic. Tak jsem vyměnil svíčky za ty původní - a pořád NIC. Motor točí, ale nechytne. Jiskra jde, benzín tam taky jde, ale nenastartuju... Má to tendenci chytit, ale jak pustím startér, hned to padne.

Zkoušel jsem přiložit startovací zdroj pro případ slabé baterky - NIC.

Zkoušel jesem baterku nabít - stále NIC.

Napadá mne tedy, že je možná poskočený rozvodový řemen - to by mohlo vysvětlit všechno...

Takže jsem ho objednal a uvidíme... Pak podám report.
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Thullo Offline
#20 Vloženo : čtvrtek 28. března 2013 12:39:33 (UTC)

Takže u PROBElesu klasika :o(

Schizofrení závada :o( dnes auto bez jakéhokoli zásahu normálně nastartovalo :o( nechápu...

To jsou závady na pos*ání teda :o(

Vyměnily se teda svíčky za nové NGK-R s odtrhem 1,1mm a dělá to furt. Takže se kontrolovaly kabely - ty jsou OK. Stejně ale jsem koupil nové TESLY - zajely se změřit tlaky na válcích, takže jsem zvědav na výsledek.

No snad nebudou podpálené písty, nebo v prd*li kroužky. Ale olej to nebere, takže asi ne.

Pořád bnych to šacoval na poskočený rozvoďák o zub na vačce přední hlavy. To auto je jedna past za druhou. No, jsem zvědav, jak to dopadne...
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (15)
2 Stránky12>
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.