Dobré ráno :o)
Takže, kromě zjištěného poškození na karoserii u dveří spolujezdce a blatníku (které tady fakt nevidím Matty :o) ), je tam ještě třeba dolakovat pár jiných věcí, jako je nárazník atd. Ale kosmetika mi nikdy nevadí - důležitá je technika a tady je problémů více.
1) Motor se dusí - ale né jen trošku, dusí se dost a musí se opravdu pracovat s plynem. Akceleruje velmi pomalu a střílí do výfuku - oprava bude zajímavá, neb netuším, čím přesně by to mohlo být. Svíčky mají být vyměněné, kabely a váha vzduchu taky a dělá to stejně. No možná rozdělovač, možná vstřiky, možná palivové čerpadlo, kdo ví? Tak uvidíme.
2) Ozývají se hydroštely, ale né moc. Spíše zezadu jako by se ozývala i vačka... Je tam olej 5W40 takže uvidíme, až to vyměním, co se změní.
3) V motoru nebyla voda - tu jsem tam dolil na místě (po ujetí asi 1,5km na ´sucho´) a voda pak pri jízdě klesala na teplotě až k nule (dá-li se to tak nazvat). Když jsem zastavil a motor běžel - vystoupala na normální hodnotu, ale když jsem jel, tak ručička padala až dolů. Což je divné, ale snad to je jen tím, že je tam málo vody. Uvidíme.
4) Otáčkoměr zlobí - seká se a neukazuje správně - asi budu muset vyměnit budíky. Nebo bych se uklepal do palubovky :o)
5) Přední pravá pružina je prasklá - po cestě auto dost nepříjemně táhlo do strany a při zatáčení to byl zvuk, jak když se potápí Titanic :o)
6) Levý přední homokineťák je v háji (možná oba - nevím jistě) - zase se v tom někdo vrtal, neb mi dotyčný dával i manžetu, která mu zbyla :o) to může mít souvislost s další věcí - ABS.
7) Svítí kontrolka ABS a to tak, že hned po startu - ani nečeká na kontrolu systému při rozjezdu. Takže bych to viděl buď na vadnou jednotku, nebo je odpojeno - zničeno některé z čidel. Uvidím, až to rozdělám.
8) Ty laděné výfuky, to je věc přátelé - zejména při cestování na dálku. Hlavu jsem měl jako pátrací balón... takže ten taky půjde :o)
9) Vzpěry kufru nefungují - klasika :o)
10) Některé plasty v interiéru jsou polámané, řadička se komplet rozpadá, jedno tlačítko nesvítí. Takže tohle je jen sranda, kterou se zabývám docela rád :o)
11) Zadní třmeny brzdí tragicky - pravý málo a levý vůbec :o( kotouče a desky jsou na výměnu, třmeny na repas. Kurna, poslední skvěle funkční třmeny jsem teď udal JDLESKovi :o)
Jinak mě docela zarazilo, že jsem se s prodávajícím přes telefon domluvil na nějakou cenu, ale kluci, když mu to včera dopoledne pochválili, tak se rozhodl si ještě přihodit :o( naštěstí jsme se dohodli na kompromisu, když přihodí ještě letní pneu, takže žádná hrůza to ve finále nebyla.
No, budu muset na Thullowebu udělat další poíčka, neb toto 31. Probe už není kam umístit :o) a průběžně budu informovat o změnách :o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz
Thulloweb