logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Můj dvoulitr si ze mě dělá srandu :)
Kiwi Offline
#1 Vloženo : pondělí 11. února 2013 13:19:19 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Takže,
už cca 2 měsíce mě můj 2.0 16v docela trápí svou nespolehlivostí, problém se tady již možná řešil, ale to nevadí..

Auto jezdí cca 3 dny v pohodě bez problémů.
Čtvrtý den přijdu ráno k autu, spěchám do práce a..nemůžu nastartovat (vše ok jak má být).
Pátý a šestý den ten samý problém.
Sedmý den jen tak ze srandy zkusím nastartovat, a hle! Auto jede jako kdyby nic..

A takto se to opakuje už nějakou dobu, přičemž baterka je plně dobitá (vyzkoušeny 3 různé baterky), svorky jsem vyměnil.

Včera si ze mě zase rozhodlo udělat prdel na šrotovišti (vezl jsem tam plné auto odpadu do sběru), zdechlo mi POPRVÉ, co ho vlastním, na volnoběh, hned poté, co jsem vystoupil. A už jsem nenastartoval. Místní borec mi nabídl, že ho mám rovnou hodit na váhu a že mi dá 2,-Kč / kilo BigGrin. Odmítl jsem..prozatím Mad Takže odtah, děkuji členovi Lenny_GM.

Na internetových diskusích jsem po cca 3 hodinách ustavičného hledání našel možné důvody, a bylo jich tolik, že mě z toho málem kleplo..od svíček přes rozdělovač až po palivové čerpadlo..

No, každopádně nečekám, že mi tady někdo hned poradí tak, aby se problém pokudmožno ihned vyřešil, ale aspoň jsem si trochu ulevil :)

Kiwi
white power Offline
#2 Vloženo : pondělí 11. února 2013 14:26:06 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
První čím bych já začal je deaktivace nárazovýho čidla. A pak bych vzal sprej na kontakty a prostříknul všechny konektory kolem motoru ke kterým se dostaneš a taky konektor u benz. čerpadla ale u P2 nevím jak je přístupnej.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Thullo Offline
#3 Vloženo : pondělí 11. února 2013 15:45:27 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Přemýšlel jsem nad tím včera, jak jsem jel od tebe a napadlo mě, že by to nemuselo být ani nic z toho. Pokud to zdechlo i za jízdy, může bát ahoj i imobilizér. To pak taky nenastartuješ - odpojení mi dělá jeden elektrikář za 800,- pokud se nepletu. Já měl tenhle problém s několika probečky taky, ale bylo to většinou tak, že to zdechlo za jízdy. (např. Probe od Lu).

Probe od Zardy, co teď má Alkaponka, to mělo zase špatný rozdělovač - ale né tak, že by byl vadný, ale uvnitř byl přerušený drátek - jen to byla oprava na cipstřelení, neb to se blbě hledalo. Ale nechal bych prověřit i to :o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
jdlesk1 Offline
#4 Vloženo : středa 20. února 2013 9:35:50 (UTC)

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Nadlábni to a jeď po fajfkách od svíček až po rozdělovač ale to už jsem ti asi psal.. já měl to samé a důvod proč to někdy šlo a někdy ne byla vlhkost vzduchu měl jsem prošlehlé fajfky ... :)
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.
Kiwi Offline
#5 Vloženo : středa 20. února 2013 18:20:59 (UTC)

Tak dneska možná objeven možný problém, při startování to na rozdělovači v označené části značně jiskří..

Wesker Offline
#6 Vloženo : čtvrtek 21. února 2013 21:36:50 (UTC)

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
No a nemas co resit ThumpUp Pokud skoci jiskra jinde nez na svicce, tak to nepojede Smile
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw

Nejezdím rychle,létám nízko...
Thullo Offline
#7 Vloženo : čtvrtek 21. února 2013 22:06:03 (UTC)

Ha - propálené víčko rozdělovače :o) tak to je jasná věc, že nestartuje... dělalo mi to na jednom probe za deště :o) víčko sehnané přes kamaráda v AllStaru za 250-300,- :o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
jdlesk1 Offline
#8 Vloženo : pátek 22. února 2013 7:15:46 (UTC)

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Řekl bych že né možná ale určitě :))) já naštěstí víčko měl cajk ale káblík byl špatnej a každej den to dělalo něco jiného :D podle počasí
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.
Kiwi Offline
#9 Vloženo : středa 6. března 2013 18:40:57 (UTC)

Tak víčko rozdělovače úspěšně vyměněno..ale problém přetrvává :)
Venito Offline
#10 Vloženo : pondělí 11. března 2013 20:33:19 (UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Původně odesláno: Kiwi Jdi na citovaný příspěvek
Tak víčko rozdělovače úspěšně vyměněno..ale problém přetrvává :)

Osobne to vidim na zapalovaci trafo, protoze to ze si jiskra litala kde mohla je jenom dalsi hrebik k jeji smrti, proste bude probita sama v sobe.
A nechci ti kract iluze, ale ty lacine vicka a palce ktere se tu na japonce prodavaji jsou totalne na kokot, vymrdaly semnou uz na probacich, mazdach, hondach, toyotach, nissanech, nektere sou z plastu ktery se tavi snad pri teplote vosku vanocni svicky, jine sou nepresne a jiskra strati energii protoze preskakuje od palce nadaleko, no co ti budu nalhavat, taky sem pred 5 rokama na svoje probe koupil nove, ale je spatky v krabicce a jezdim s tim originalnim a problem nemam, protoze kvalitni dil bys musel obednat od prvovyroby, sidi se dnes totalne vsecko....

Thullo: tobe se nikdy nic podobneho s vikem/palcem nestalo? divil bych se kdyby ne
Probe_96 2.0l, Chevy Corvette_89 V8 350cui .......American @ Japan caars

Thullo Offline
#11 Vloženo : pondělí 11. března 2013 20:44:28 (UTC)

2 Venito:
Rostíku, vždyť jsem to psal - víčko bylo proražené - vyměnilo se víčko a pohoda. Ale tady je jiný problém - i když jsem mu víčko sehnal a vyměnilo se, motor nenastartuje - a když startér točí motorem (startuje), tak kurevsky těžko :o( je to nějaké divné...
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (4)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.