logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Informace před koupí Probe
Divian Offline
#1 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 18:49:54 (UTC)

Poděkoval(a): 10x
Ahoj, jsem student vysoké školy a chtěl bych si zakoupit své první auto. Nemám zrovna nějakou převratnou částku (něco přes 40 tisíc) a uvažuji o koupi Fordu Probe. Proto bych se chtěl zeptat na nějaké tipy, jestli je pro mě toto auto vůbec vhodné, čemu se vyvarovat a na co si dávat pozor. Nevěděl jsem koho se zeptat, než jsem narazil na tuto stránku a doufal jsem, že vy jako experti na toto auto byste mi mohli pomoct a byl bych Vám moc vděčný. Cena je 38 000,- a auto je celkem pěkně upraveno. (inzerát se mi nechce moc zveřejňovat, jelikož jsem dost pověrčivý) Bližší údaje by mi měl majitel teprve poslat. Předem děkuji za všechny Vaše názory a tipy.
Jeník Offline
#2 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 19:05:27 (UTC)

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
Ahoj vítej, pokud máš přímo už vybranej nějakej kousek tak aspon já bych to tak udělal že bych ho sem vložil a tady ti aspoň řeknem už i podle fotek apsoň něco pozná se podle toho apsoň pár věcí a hlavně většinu Probe tu i lidi znaj takže by ti mohli říct pokud by věděli jeho historii jak na tom to daný Probe je ThumpUp
A jinak všeobecně k Probe pokud nemáš s Probe nebo celkově s autama zkušenosti když píšeš že to bude první auto tak bych určitě vzal někoho kdo se v autech (nejlépe Probe) pohybuje abys nepochybil ale to je klasika u každýho auta ThumpUp
A jinak si myslim že je Probe moc dobrá volba jen pokud si sotva s bídou sehnal peníze na auto + přihlášení, pojištění, atd. a už bys byl s financema u konce tak nevim jestli bych do toho šel protože přecejenom chce tomu věnovat nějakou tu péči (jako u všech aut) ale hlavně benzín si veme dost z penezenky BigGrin ale pokud se pak něco podělá tak když bys to nahodou nesehnal tady na klubu tak sou to docela dražší záležitosti ale rozhodnutí je jen na tobe urcite preju stastnou ruku pri vyberu ThumpUp
Ford Probe 2.5 V6 ´97
1 user thanked Jeník for this useful post.
white power Offline
#3 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 19:10:26 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Předpokládám že máš zájem o P2 na to bude asi nejlepší spojit se s Thullem tady na clubu a zeptat se, třeba přez SZ, na jeho názor, případně jestli nemá nějakej pěknej kousek na prodej. Pokud bys byl fajnšmekr a chtěl P1 tak mi pošli odkaz na ten inz. a pokusím se ti poradit na co si dát pozor.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
1 user thanked white power for this useful post.
Jeník Offline
#4 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 19:11:30 (UTC)

jo a kdyz si ho sem nechtel vkladat zeptam se jestli je to TOHLE Probe ? protoze jestli jo k tomu si myslim ze tu nekdo neco rekne urcite ho nekdo tady zna co ja vim tak uz je na inzeratu hooodne dlouho coz nesvedsi nic dobreho ale nevim no.. uz ta propadla STK asi znamena ze upravy nejsou v TP ale pokud si to na technicky umis zaridit proc ne ThumpUp ale uvidis jestli ti tu k nemu nekdo neco rekne ja ho osobne neznam jestli je to teda tebou vybrany probe BigGrin
Ford Probe 2.5 V6 ´97
vaman Offline
#5 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 19:36:47 (UTC)

Poděkoval(a): 6x
Was thanked: 16 time(s) in 16 post(s)
Divian , za sebe ti můžu napsat , že já bych koupil už pouze 2.5 v 6 , taky ho od léta mám a ta jízda , ten kultivovaný zvuk ( žádný řvoun , klasický zvuk od konce výfuku ) a ta hravá jízda mě hned po prvních kilometrech přesvědčily , že to byla dobrá volba . Spotřeba je v mém případě 8.5 l na 100 km , za to ručím a to ho občas i pořádně vytočím , abych vyhnal ,, pavouky" , většinou jezdím ale s citem . Teď se musíš rozhodnout , jestli chceš zachovat jeho tvář , nebo jestli bude natuněný , v tom ti radit nebudu , každý to vidí jinak . Tak ať dobře vybereš . Jezdím i teď v zimě , v půli ledna pojedu asi 1000 km tak jsem zvědav , jestli v pohodě . RollEyes vaman
1 user thanked vaman for this useful post.
Divian Offline
#6 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 19:55:46 (UTC)

Poděkoval(a): 10x
Díky za názory! A ano je to tohle probe http://auto.bazos.cz/inzerat/19916231/probe.php. :D zaujalo mě především vzhledem. STK v našem státě nebude zase takový problém. Kamarád na ten inzerát volal a požádal o bližší info. Jsem na vážkách. AUto se mi opravdu líbí, ale ty provozní náklady asi budou vyšší, než si můžu dovolit, i když byla by to por mě možná motivace, abych si našel nějakou brigádu.
white power Offline
#7 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 19:57:24 (UTC)

Někomu se to možná líbit může, ale pro mě je Probe nejkrásnější tak jak sjelo z linky max. jiný kola a lízátko pod přední nárazník jako má Jarry. Možná stárnu ale desingnovej tuning mi už nic neříká, mám radši auta v origo stavu.

vs.[/b]
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
vaman Offline
#8 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 20:19:16 (UTC)

Poděkoval(a): 6x
Was thanked: 16 time(s) in 16 post(s)
Divian , záleží kolik za rok najedeš km. V mém případě to je asi 5000 , žádný rekord a proto budou náklady nízké , já mám ještě Mondeo tak proto tak málo km. vaman
1 user thanked vaman for this useful post.
Tomio007 Offline
#9 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 21:46:23 (UTC)

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Jelikož jsem taky student tak se k tomu taky vyjádřím. Probe mám 2 roky a do jiného motoru než 2.5 bych nešel. Díly se dají sehnat taky za pěkné peníze,když člověk zná ty dobré lidi (Thullo), kteří mu seženou věci za luxusní ceny a bez podrazu. Pokud bych se zajímal o tenhle oranžový bastl,tak bych po něm chtěl alespoň udělat technickou za ty peníze,protože s tím bude problém jak se na to auto dívám, přední radlice,zadní sušák na prádlo, větraná kapota, sportovní zámky kapoty. Myslím že se v česku pohybuje mnoho hezčích kousků a Thullo by mohl mít i něco na skladě :) A místo toho jak auto vypadá,bych raději řešil jestli je v dobrém technickém stavu.
Ford PROBE 2.5 V6-modrásek
Tomio007 vs Probe 1:0 :D
1 user thanked Tomio007 for this useful post.
Thullo Offline
#10 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 22:10:13 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Tak co se tady děje? :o)

Ahojte všeci - a hezké předvánoční období přeji... Hmm tady ten tunerský počin se mi i docela líbí, ale fakt je, že se prodává až podezřele dlouho a s tím STK bych to viděl jako kluci nademnou... :o( rozhodně bych trval na tom, aby dotyčný udělal STK i za cenu toho, že by se musela platit extra (Emise jsou 300-350,- jak kde na severní Moravě teda a STK 530,-)

Já bohužel teď skladem nic nemám :o( blíží se zima, tak jsem broučky poslal do světa - ale vím o jedné 2,5ce, co se zatím neprodává,a le k mání je ;o)

Kdyby něco, spíše se ozvi na telefon - jen prozradím, že je stříbrná a jednoho místníého člena. Cenovka je +/- 30.000,- :o)

Nesprostředkovávám - jen dávám info ;o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
1 user thanked Thullo for this useful post.
Jeník Offline
#11 Vloženo : úterý 18. prosince 2012 22:19:20 (UTC)

Taky jen ještě dodam že sem taky student a poplatit se to opravdu dá ale jak říkaj kluci než to brát podle vzhledu tak určitě dle tech. stavu a tu technickou bych ho taky nechal udělat ale myslim že on ji asi nemuže udělat proto to chce prodat..
a za mě taky jedině 2,5 V6 ThumpUp
Ford Probe 2.5 V6 ´97
white power Offline
#12 Vloženo : středa 19. prosince 2012 19:04:25 (UTC)

Taky jsem si Probe pořídil ve studentských letech a díky tomuhle autu jsem se stal docela slušným automechanikem LOL LOL LOL
Jako student jsem si nemoh dovolit platit někomu za servis.
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
Georgeno Offline
#13 Vloženo : čtvrtek 20. prosince 2012 8:07:24 (UTC)

Taky Te zdravim mezi nami... Jako student to vazne zvas,dost Tobe podobnych horce zaplakalo :-(
Jinak ja Probata ridim od 19 let a mam kristovi leta... To je asi jediny vcem Thulla prekonam Flapper
A chlapce,uz jsem mel obdobi,kdy me prestali bavit i zensky (Renni mlc) ,ale Probatka nikdy! Good Luck!G.
Thullo Offline
#14 Vloženo : čtvrtek 20. prosince 2012 11:27:46 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Thullo Probe také řídí od 19ti, kdy si koupil svého mazlíka :oP ale nejsou mu zatím Kristova léta no... jestli to tu zítra neskončí, tak snad za 5 let ;o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Andrew Offline
#15 Vloženo : čtvrtek 20. prosince 2012 11:32:51 (UTC)

Poděkoval(a): 3x
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Vítám tě také mezi námi ;-)
Já jsem si mimochodem všechny 3 probe, co jsem měl koupil také ještě jako student a vydělal si na ně sám, ale je pravda že to první byla těžká zkouška :-)
Protože po koupi toho prvního jsem byl asi půl roku "o chlebu a vodě".
Ale pokud nemáš brigádu a kupoval by jsi to jen z ušetřeného kapesného tak to bych si také rozmyslel.
2,2 GT -ex, 2,5 V6 r.95
Kiwi Offline
#16 Vloženo : čtvrtek 20. prosince 2012 21:36:19 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Co se týče mých zkušeností..
Probe si klidně kup, a do začátku klidně i toho dvoulitra, za to se není třeba stydět. Hlášky typu: "..jedině V6 a nic jiného"..neber až tak vážně, jedná se především o majitele, kteří se svou V6 přes léto něco pojezdí a pak hurá na celou zimu do garáže BigGrin

Spotřeba slušná, vypadá to stejně jak V6ka a co se týče výkonu, tam je sice vcelku docela rozdíl, ale stačí to. Na normální ježdění do školy / práce atd..pokud jsi závodník, auta typu Octavia TDI a takové ty různé služební srágory s tím jsi schopen v pohodě udolat (odzkoušeno) Cool

ALE HLAVNĚ!! Nekupuj si na začátku 3 Probe naráz! (odzkoušeno) BigGrin

Kiwi
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (3)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.