logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
tlakuje voda 2.5 V6
tomino26 Offline
#1 Vloženo : pátek 14. prosince 2012 19:27:52 (UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Zdarec.
Potřeboval bych poradit. Na Probe2 ,2.5 V6 mi tlakuje voda v chladiči. Když nechám nastartovanej motor na volnoběh, a oddělané víčko na dolévání vody, tak po nějaké době, se začne hladina vody zvedat,a valí se z chladiče ven.
Případně když jsem zastavil, a po chvíly otevřel víčko chladiče, tak vytriskl obrovskej gejzír vody.
Vrcní hadice co vede od vodní pumpy do chladiče,je smrštěna,jak kdyby tam byl podtlak.
Nechal jsem srovnat obě hlavy, udělat jejich tlakovou zkoušku,jestli není některá prasklá, a dal jsem nové těsnění pod hlavy.
Samozřejmě to nemělo vliv, a dělá to dál.
Napadlo mě,jestli nemůže být ucpaný chladič.
Ze zoufalství jsem ho vymontoval, a před chvíly jsem ho zkoušel propláchnout.
Z chladiče vytekla voda společně s pár kouskama nějakýho bordelu.
Pak jsem ho naplnil vodou,že ho ještě propláchnu, a zjistil jsem, že voda z hadice která vede k termostatu teče pořádným proudem, ale když jsem ji ucpal,a chtěl vodu vylít z chladiče horní hadicí co vede k vodní pumpě, a z ní to teklo jenom takovým malým čůrkem. Je to normální, nebo by to mělo vytíkat z obou vývodů stejně, tedy normálním velkým proudem? Je ucpaný chladič, nebo to může být něčím jiným?

Jo, a auto normálně topilo, a nepřehřívalo se. Teplota byla naprosto o.k.

Díky za případné rady.
FORD PROBE 2.5GT ,r.v. 1994
white power Offline
#2 Vloženo : sobota 15. prosince 2012 7:03:26 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
LOL LOL LOL doufám že ten začátek je myšlenej jako fitp abysme se zasmáli a trochu se to tady oživilo, samozřejmě že voda v chladiči bude tlakovat, ten chladící okruh je tlakovej na principu papiňáku, voda když se ohřeje tak zvětší svůj objem a když máš nastartovaný auto s otevřeným chladičem tak vyteče ven a jestli otvíráš chladič u ohřátýho motoru tak to se dá nazvat snad jen šílenstvím Blink Scared
Špatně by bylo kdyby ti voda z chadiče valila ven u motoru ohřátýho na provozní teplotu a s dobbrým víčkem chladiče, to bych pak uvažoval o těsnění pod hlavou a tlakovou zkouškou hlav.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Renni Offline
#3 Vloženo : sobota 15. prosince 2012 10:56:26 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
no píše tam :po chvíli.. tak bud to tušil,nebo měl štěstí že neskončil na popáleninách..
mj.já tu hadici mám taky normalně sploštělou/za studena/ než se voda ohřeje a natlakuje,nic neobvyklého.
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.