logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Probe 98 2.0 - vyfuk a katalyzator
wooness Offline
#1 Vloženo : pondělí 29. října 2012 15:54:43 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Ahojte.

Prisiel som o koncovy a stredovy vyfuk, ktore boli uz uplne hrdzave (odpadli mi za jazdy). Pozeral som po nete ake su moznosti opravy ci nahrady, pretoze ked sa pozriete na fotku ( http://i.imgur.com/p9Rkq.jpg ) ako to teraz vypada, tak je vidno ze katalyzator je taktiez prehnity. Koncovku a stredovy som nasiel najlacnejsie kazdy za cca 1500 Kc. Avsak ked som pozeral katalyzator tak cena vychadzala az okolo 6000. K autu mam velku citovu vazbu a peniazmi zrovna neovplyvam a vymena tychto veci by tak dokopy stala kolo 10 000 Kc, s robotou viac. A u auta ktore ma hodnotu kolo 20 tisic mi to pride strasne vela a nerentabilna investicia. Probe mam ale velmi zachovale a je mi ho nesmierne luto predavat, pretoze je teraz nepojazdne a zbytocne len stoji v garazi.

Mohli by ste mi prostim poradit ako by sa dala riesit vymena tychto casti. Viete poradit nejakych predajcov, popr. sukromnikov a podobne? V podstate som nadsenec ktory sa neboji si zaspinit ruky akurat potrebujem naviest alebo poradit.

Dakujem kazdemu za radu.
Thullo Offline
#2 Vloženo : pondělí 29. října 2012 17:49:13 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Mám velké slevy na výfuky - zadní díl vyjde na cca 1.200,- a střední na asi 1.000,- co se Katalyzátoru týká, dal bych tam trubku jen - aby tam katalyzátor nebyl. Celkem by te to i s prací mělo vyjít na maximálně cca 4.000,- a to už si myslím je rozumné... jenže když ty jsi v Praze :o(
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
wooness Offline
#3 Vloženo : pondělí 29. října 2012 20:10:13 (UTC)

Co to pre mna ako uzivatela potom znamena? Je mozne badat nejake zmeny pri chode automobilu? Co napr. potom s takou STK-ckou? To zrejme neprejdem cez kontrolu, vsakze?

Co sa tyka samotnych vyfukov (vobec sa v tom nevyznam) je mozne zohnat aj nejaku lepsiu koncovku? Podotykam ze mi nejde o ziadne tuningy. Auto by som chcel mat co najviac v originalnom stave. Ale co som pozeral koncove casti vyfuku v tychto cenach vypadalo to jak vyfuk na staru skodovku a z pod naraznika trcala len nie moc vabne vyzerajuca trubka. Je mozne za rozumnu cenu zohnat nejaku seriozne a vkusne vyzerajucu koncovu cast vyfuku? (a nemyslim tym len na efekt ku koncovke prisrobovana atrapa ktora sa hra na vyzor sportoveho vyfuku)?

Ano som z Prahy. Ty si odkial Thullo? Na 90% by som mal mat k dispozicii znameho s autoservisom takze ten by mi ten vyfuk nahodil. Ide teraz zrejma o to najprv zohnat dielce, teda pokial mi neunikol nejaky podstatny fakt o ktorom neviem.
Thullo Offline
#4 Vloženo : pondělí 29. října 2012 21:10:11 (UTC)

Jasně - bez katalyzátoru projdeš jen těžko (neříkám, že ne - mě se to jednou povedlo, ale nevím jak to) no ale dávat ho tam je holý nesmysl - je to drahé :o( tady u nás projdu v pohodě, jenže Praha je jiné kafe :o(

Výfuky co nabízím mají pěkné koncovky - takové:

No a jinak já to do Prahy mohu poslat na dobírku třeba - to není problém. Krom toho, mám i vrak auta, kde je celý výfuk remus, bude tam i katalyzátor (ale nevím, v jakém stavu) a další vrak jsem teď pořídil, kde taky bude slušný celý výfuk - opět ale nevím, jak je na tom KAT. :o(
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
1 user thanked Thullo for this useful post.
white power Offline
#5 Vloženo : úterý 30. října 2012 6:58:22 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
u většiny starších aut už stejně katalizátor nefunguje ja by měl, v USA je zákon podle kterýho se má katalizátor a lambdasondy měnit po nějakýyh 120tis KM, to tady není, emise se daj naměřit i bez katu jako dobrý, sám jsem tomu byl svědkem když mit to technik na ME naměřil na Camaru, ale je to prasečina protože auto trápí tak dlouho až mu naskáčou zelený hodnoty
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
1 user thanked white power for this useful post.
wooness Offline
#6 Vloženo : středa 31. října 2012 1:06:25 (UTC)

Diky za odpoved. Co sa tyka toho vyfuku Thullo, tak presne niecomu takemuto som sa chcel vyhnut. Tak akosi strasne to trci spod auta a vypada to lacine (samozrejme za tu cenu je to stale lepsie ako nic). Kebyze chcem nieco vkusnejsie a hodnotnejsie vyzerajuce, ako tato koncovka, kolko by ma to vyslo? Nemate nejaky tip, ze co davaju chalani na P2, resp. co je najlepsi pomer cena vykon pri vybere nejakej lepsej alebo znackovej koncovky? Ako to vyzera Thullo s tymi remusmi?

U toho katalyzatoru teda naozaj nemam inu moznost ako ho tam len jednoducho nedavat? Som sice z Prahy, ale auto mam na slovenskych znackach, takze predsa len je to z mensieho mesta, kde by sa s tym mozno dalo prejst. Ale aj tak by som bol spokojnejsi keby bolo s autom vsetko tak ako ma byt.
wooness Offline
#7 Vloženo : pátek 2. listopadu 2012 16:40:08 (UTC)

Takže nikto už viac nemá skúsenosti s výmenou výfukového potrubia, popr. nejaké doporučenia?

Thullo, ako to vypda s tymi remusmi?

Diki.
white power Offline
#8 Vloženo : pátek 2. listopadu 2012 18:53:32 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Já jsem si výfukový potrubí dělal sám z nerezu, ale je to dost práce a cenově to taky nevyšlo nejlevněji, místo katu jsem dal rezonátor, středovej tlumič jsem vyhodil a doszadu dal otevřenej průchozí výfuk a výsledek je že je v autě strašnej kravál, už jsem na to asi starej.
Na tvím místě dám výfuk co ti nabízí Thullo, je to náhrada originálu takže hlukovej projev bude mít stejnej jako originál, a pokud se ti nelíbí koncovka tak na trhu jsou spousty jinejch který můžeš navařit místo týhle a zvuk to nezmění.
Stejně máš dvoulitra takže z něj žádnej sprineter nikdy nebude a proč si ničit pohodu na cestách uřvaným vejfukem ze kterýho ti po 50ti Km praskne hlava.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
1 user thanked white power for this useful post.
wooness Offline
#9 Vloženo : sobota 3. listopadu 2012 8:53:47 (UTC)

OK.

Len ma opravte ak sa pletiem, neviem ako vypadal original vyfuk co tam bol, kedze ho tam uz nemam, ale aj ten bol takyto vysoky a trcal spod naraznika takmer celym svojim telom? V podstate to je jednine co mi na tamtom Thullovom vadi, ze skoro je az po zem a cely ho je vidno. Podla mna to uplne kazi dojem z pohladu na zadok probe.
Thullo Offline
#10 Vloženo : sobota 3. listopadu 2012 9:14:09 (UTC)

2 wooones:
Kdepak, ty fotky to zkresluji.
Na tom autě, co jsem ti tady postnul tam vidět jde a víš proč? Je to verze BASE - má výrazně nižší jak přední, tak zadní nárazníky :o) hele:

Na jiném probe to vypadá normálně :o)

Koukni, já ho mám taky - a bez té chromované koncovky - je to Walker a konec vyfuku jsou jen dve uzounke trubky - nevypadá to kdo ví jak, ale mě to nevadí :o)

Jo a jak je na tom ten Remus nemus nevím, furt je na autě - abych to zjistil, musel bych to sundat a na to jsem ted bohuzel fakt nemel cas :o(
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Vojtík Offline
#11 Vloženo : sobota 21. března 2015 10:49:53 (UTC)

Je nejaky rozdil mezi strednim a zadnim dilem vyfuku pro 2.0 a 2.5? Tvarove dle schemat vypadaji stejne, ale nevim jestli treba prumery atd jsou stejne.
Nasel jsem vysoce kvalitni polmostrow za moc hezky peniz, ale za ten peniz je jen na 2.5...
Berte to jako prozatimni reseni nejdele do leta, kdy budu delat neco lepsiho,komplet i se svodama, toto je nouzove reseni, nic trvaleho charakteru... :D
Ford Probe 2.0, 16v, r.v.97
vojta.jonas@gmail.com
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (4)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.