logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
3 Stránky123>
Auto ťažko štartuje a pri určitých otáčkach cuká!!
DaLonelyWolf_V6 Offline
#1 Vloženo : středa 5. září 2012 10:56:39 (UTC)

Poděkoval(a): 7x
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Ahojte Probáci, už asi 20-ty problém zo štartovaním. Idem k autu štartujem motor točí točí potom trosku bublania z výfuku potom točí točí točí a pomaly začne motor zíkávať otáčky. Pri prudkom pridaní plynu akoby strielalo a pri 1 2 3prevodovej stupni pri 2500 do 3500 otáčok akoby limiter zapínal alebo neviem. Niekedy auto cuká niekedy zdochne. Rozdelovač je tam nový. Keď nechce auto vobec startovať trocha pootaočím s rozdelovačom a sťartne hneď. Neviem ja už vôbec nechápem čo sa stým auto deje. Prosím o radu už som na dne nápadov.
white power Offline
#2 Vloženo : středa 5. září 2012 11:09:12 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
mrkni se na rozvody jestli je nemáš přeskočený, nebo zkus ještě jinej rozdělovač, i když je novej tak to neznamená že je v pořádku
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
DaLonelyWolf_V6 Offline
#3 Vloženo : středa 5. září 2012 11:11:29 (UTC)

Původně odesláno: white power Jdi na citovaný příspěvek
mrkni se na rozvody jestli je nemáš přeskočený, nebo zkus ještě jinej rozdělovač, i když je novej tak to neznamená že je v pořádku

Rozvody som mal menené asi pred 30000km a auto vtedy ešte išlo super. Robí to asi rok vtedy niekedy nenaskočilo niekedy naskočilo včera som do neho dal ten rozdelovač a startnul na prvu supu išlo super až kým sa to nenahrialo a odvtedy zasa ťažko štartuje a trhá proste hrozne
DaLonelyWolf_V6 Offline
#4 Vloženo : středa 5. září 2012 11:13:58 (UTC)

Ako zo starým rozdelovačom to zle šartovalo alebo vobec, ale išlo super. Stým lepšie štartuje ale.
white power Offline
#5 Vloženo : středa 5. září 2012 11:17:26 (UTC)

a kdy si měnil svíčky a kabely ? taky bych zkusil vyresetovat řídící jednotku, další možnost je špatný čidlo polohy klikovky,špatná váha vzduchu, špatná lambdasonda atd., je toho docela dost co může bejt špatně a takhle po písmenkách se radí těžko
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
DaLonelyWolf_V6 Offline
#6 Vloženo : středa 5. září 2012 11:21:53 (UTC)

a kdy si měnil svíčky a kabely ? taky bych zkusil vyresetovat řídící jednotku, další možnost je špatný čidlo polohy klikovky,špatná váha vzduchu, špatná lambdasonda atd., je toho docela dost co může bejt špatně a takhle po písmenkách se radí těžko

Tak vybral som sviečky a každé jedno bolo biele ako snech proste krásne spálené.
S iskrou by to nemalo byť. Kompressia v motore vporiadku v každom valci. Keby senzor na klukovke motor vôbec nejde skúsil som konektor rozpojiť a auto hned zdochlo.
white power Offline
#7 Vloženo : středa 5. září 2012 11:38:06 (UTC)

bílý svíčky jsou špatně a značí to chudou směs, správná barva svíčky má bejt červená (oranžová)
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
1 user thanked white power for this useful post.
DaLonelyWolf_V6 Offline
#8 Vloženo : středa 5. září 2012 11:40:49 (UTC)

bílý svíčky jsou špatně a značí to chudou směs, správná barva svíčky má bejt červená (oranžová)

Tak to potom bude palivový filter alebo vstrikovače? No ale sviečky idú takže to asi možem vylúčiť. A ako ďalej? Mám ho vymeniť?
white power Offline
#9 Vloženo : středa 5. září 2012 11:44:40 (UTC)

výměnou filtru určitě nic nezkazíš, taky to může dělat regulátor tlaku paliva nebo odchází palivová pumpa, nebo špatná lambdasonda která dává nesprávný údaje ř.j. a ta potom špatně dávkuje směs
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
DaLonelyWolf_V6 Offline
#10 Vloženo : středa 5. září 2012 11:47:50 (UTC)

výměnou filtru určitě nic nezkazíš, taky to může dělat regulátor tlaku paliva nebo odchází palivová pumpa, nebo špatná lambdasonda která dává nesprávný údaje ř.j. a ta potom špatně dávkuje směs

Lenže lambda neide hneď ako naštartujem auto za studena. A auto zle štartuje aj keď je teplé a aj keď je studené. A to v tých otáčkach prečo môže robiť? Strašne cuká
white power Offline
#11 Vloženo : středa 5. září 2012 11:56:45 (UTC)

lambda sice nedává údaje hned po startu, ale během jízdy dá jednotce údaje který v ní pak zůstanou a jednotka je použije pro další start než si načte nový údaje, zkus jednotku vyresetovat třeba to pomůže
Ford Probe 2.2Turbo
BMW R 1150 GS Adventure
DaLonelyWolf_V6 Offline
#12 Vloženo : středa 5. září 2012 12:01:22 (UTC)

Skúsim to vyresetovať. Odpojím - pól na baterii a brzdím? Akoby palivovú pumpu by som počul ako vrčí.
jdlesk1 Offline
#13 Vloženo : čtvrtek 6. září 2012 8:53:06 (UTC)

Čus mrkni na kabely ke svíčkám od rozdělovače ... jednou jsem měl na jiném autě prošlehlej kábel a stejnej problém se startovánim i s otáčkama... zkonroloval jsem kabely dostal jsem pecku a hned byla záhada vyřešena :D
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.
DaLonelyWolf_V6 Offline
#14 Vloženo : čtvrtek 6. září 2012 16:21:49 (UTC)

Původně odesláno: jdlesk1 Jdi na citovaný příspěvek
Čus mrkni na kabely ke svíčkám od rozdělovače ... jednou jsem měl na jiném autě prošlehlej kábel a stejnej problém se startovánim i s otáčkama... zkonroloval jsem kabely dostal jsem pecku a hned byla záhada vyřešena :D

Takže dnes auto strašne tažko štartlo. Asi po hodine startovania velmi pomaly asi keby len jeden valec dostával iskru auto sa dostalo na 600 otáčok. Motor ide krásne ticho bez nejakých problémov. Akonáhle pridám plyn na pecki auto zdochne. Ked sním idem a pomaly pridávam plyn ide v pohode ale ak šliapnem na podlahu tak auto trhá vynecháva a akoby obmedzovač sa zapínal. Auto strašne ťažko startuje. Ked som zatahoval skrutku pod rozdelovačom tak ma to potriaslo ale nechápem ako. Prosím pomôžte. Vymenil som kabely a to iste to robí. Zresetoval som CPU nič to nerobí
DaLonelyWolf_V6 Offline
#15 Vloženo : čtvrtek 6. září 2012 16:55:07 (UTC)

Ked startujem a plyn nepridávam tak pomaly štartne ale ked pridávam plyn pri štartovaní tak vôbec nič. A zakaždým ako auto naštartuje ide horšie ako predtým.
jdlesk1 Offline
#16 Vloženo : úterý 11. září 2012 6:18:41 (UTC)

Zdravim,
bohužel mám stejnej problém... auto startuje dlouho a když sešlápnu plyn na podlahu tak začne škytat zhruba do těch 2500 pokud na 2500 dojedu jemně a potom šlápnu na pedál neni problém zhruba do 5000 pak to začne cukat znovu. Pokud přidržim pedál na podlaze tak se auto udusí - dělá mi to jen se zahřátým motorem za studena neni žádnej problém .. všechny svíčky pálí (ale jak????) zkusím je vyměnit. Protože nic jiného mě nenapadá.
DaLonelyWolf_V6 Offline
#17 Vloženo : úterý 11. září 2012 16:31:28 (UTC)

Zdravim,
bohužel mám stejnej problém... auto startuje dlouho a když sešlápnu plyn na podlahu tak začne škytat zhruba do těch 2500 pokud na 2500 dojedu jemně a potom šlápnu na pedál neni problém zhruba do 5000 pak to začne cukat znovu. Pokud přidržim pedál na podlaze tak se auto udusí - dělá mi to jen se zahřátým motorem za studena neni žádnej problém .. všechny svíčky pálí (ale jak????) zkusím je vyměnit. Protože nic jiného mě nenapadá.

Presne moj isty problem!!!! Len mne ku tomu aj ťažko štartuje. Mne došiel nový rozdelovač... po nahodení auto super štartlo a išiel ako drak. Na druhý den už ťažky štart a auto niekedy cukalo. Na den tretí auto neviem naštartovať len ak rozdelovačovy dám obrovský predstih ked auto naštartuje super drží otáčky akonáhle stlačím na podlahu plyn auto zdochne a presne takisto cuká pri tých otáčkach ako si opísal. Ked jemne tak ide pekne. Sviečky pália ale sú čisto biele a whitepower písal že by mali byť do oranžova. Takže asi málo benzínu. Zajtra idem meniť palivový filter a keď nič tak sviečky. Poprosím každého aby pomohol s nejakým infom. KTO TAKÉ NIEČO UŽ MAL S AUTOM??????????????????
jdlesk1 Offline
#18 Vloženo : středa 12. září 2012 6:28:06 (UTC)

Včera jsem vyměnil svíčky a nepomohlo to na prodejně mi doporučili též filtr že to vypadá jak kdyby tam byla nějaká usazenina a při většim sešlápnutí to nestíhalo dodávat benzín. Tentokrát počkám na tebe jestli ti filtr pomůže :))) tak až ho tam dáš tak mi sem nezapomeň napsat! Díky
DaLonelyWolf_V6 Offline
#19 Vloženo : středa 12. září 2012 13:26:13 (UTC)

Včera jsem vyměnil svíčky a nepomohlo to na prodejně mi doporučili též filtr že to vypadá jak kdyby tam byla nějaká usazenina a při většim sešlápnutí to nestíhalo dodávat benzín. Tentokrát počkám na tebe jestli ti filtr pomůže :))) tak až ho tam dáš tak mi sem nezapomeň napsat! Díky

Zajtra ho idem objednávať, z anglicka ten Mark Colgan z www.fordprobestore.co.uk mi písal že to bude rozdelovačom. Neviem si už rady neverím že by to robil filter. Ale kto vie. No skúsim
jdlesk1 Offline
#20 Vloženo : středa 12. září 2012 13:51:22 (UTC)

proč to objednáváš z anglie to u vás nemají filtr na probe??? mě ho nabídla hned za pultem prodavačk za 350kč.. :D
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
3 Stránky123>
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.