logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Chci koupit Probe...
Jan Sotona Offline
#1 Vloženo : sobota 21. července 2012 11:30:07 (UTC)

Ahoj všici, chtěl bych si koupit Ford Probe, co byste mi doporučili nebo na co si dát pozor? Mám vzít 2.0 nebo 2.5?

Ještě jsem ho neměl tak nevím.

A co říkáte prosím na toto, moc se mi líbí, je ta cena OK?

http://www.annonce.cz/detail/ford-probe-2-5-gtv6-18844762-wj6vv1.html

Jinak děkuji za rady a tipy a všechny zdravím, jsem tu nováček. Jsem Honza, tak ahoj.
Milan H. Offline
#2 Vloženo : sobota 21. července 2012 20:47:33 (UTC)

Původně odesláno: Jan Sotona Jdi na citovaný příspěvek
Ahoj všici, chtěl bych si koupit Ford Probe, co byste mi doporučili nebo na co si dát pozor? Mám vzít 2.0 nebo 2.5?

Ještě jsem ho neměl tak nevím.

A co říkáte prosím na toto, moc se mi líbí, je ta cena OK?

http://www.annonce.cz/detail/ford-probe-2-5-gtv6-18844762-wj6vv1.html

Jinak děkuji za rady a tipy a všechny zdravím, jsem tu nováček. Jsem Honza, tak ahoj.

Vypadá pěkně, ale určitě se dá sehnat levněji. Např. v Německu jsou pěkné kousky kolem 1000 EUR. Osobně bych šel do 2,5 V6...tento motor znám z Mazdy - hydroštely by neměly být slyšet a neměly by kolísat otáčky. Pak už "jen" pravidelně měnit a hlídat olej! Pokud člověk nejezdil s něčím výkonějším, tak by cca. 120 kw mohlo být dostačující. Na spotřebě s dvoulitrem oproti 2,5 moc neušetříš. Jinak Probe neznám, jen že se mu někdy říká Ford "Problém" Snad už brzy zjistím, co je na tom pravdy, protože se mi vždycky líbilo a taky o něm vážně uvažuju...pouze v dobrém orig. stavu s funkční klimou, najeto. kolem 150 tis. orig. km., bez koroze a bez tuningu! Cena do 30 000 tis. Na prodej je už delší dobu tenhle kousek: http://www.sauto.cz/osob...207?tab=discussion#tabs

Neznáte ho někdo? Km jsou reálné?

Omlouvám se, že jsem se k tobě "přifařil", ale nechtěl jsem zakládat další stejný topic...
Jeník Offline
#3 Vloženo : neděle 22. července 2012 9:08:50 (UTC)

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
Jan Sotona -> Ahoj každopádně bych bejt tebou bral 2.5 i ta se ti po čase bude zdát málo a budes hledat veci na zvyseni vykonu, takže já bejt tebou beru 2.5. K tomu inzerátu: myslim aspon dle fotek že to bude pěknej zachvovalej kousek, jen ta udana spotreba 7.5l/100km je směšná BigGrin . Já bych ti třeba moch doporučit TOHLE je i ve stejný barvě ThumpUp , je to kámoše od nás z Písku a vim že o to auto bylo hodně dobře pečováno a sou tam vyměněný všechny věci co čašto rádi odcházej (rozdělovač,...) takže si myslim že bude sloužit dlouho a dobře ThumpUp .

Milan H. -> Ahoj já teda nevim k tomu tvýmu inzerátu, už tam to stříbrný probe je hodně dlouho a nikdo ho nechce ani za 25t. což je nejaky divny, já si myslim že bude nějakej problem s přihlášenim, jinak už by to dávno přihlásil a chtěl by za něj 2x tolik, takže nevim. Ale najetý km podle mě sedí ty reálný budou ThumpUp
Ford Probe 2.5 V6 ´97
PachezZ Offline
#4 Vloženo : neděle 22. července 2012 12:18:08 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
proč směšná? loni na výletě sem schválně spotřebu počítal a za nějakých 2500km byla těch 7.5 na sto... je fakt že půlka z toho byly dálnice ale rozhodně to neni nereálný.
DrJackyll Offline
#5 Vloženo : pondělí 23. července 2012 0:50:40 (UTC)

milan.h : stim Ford problemem bych to tak strasne nevidel..kazdy auto o ktery se nestaras odejde..mel sem fiestu a co rok sem na nem musel neco spravovat..jeden rok GC krouzky dalsi rok neco jiniho..cca 15 000 kazdej rok do nej vrazit...a ty nase uzasny silnice tomu taky nejak extra nepomahaj..a sul z polska uz vubec ne...
Majkl Offline
#6 Vloženo : pondělí 23. července 2012 11:41:36 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
S Probe .. to máš opravu co měsíc :-) Aby vše makalo jak má
Ford Probe GT 2,5 V6 24V - B&W
Ford Probe GT 2.5 V6 Automat - Army - EX
Ford Probe 2.0 16v - Bělouš - EX
no_namE303 Offline
#7 Vloženo : pondělí 23. července 2012 12:51:44 (UTC)

Poděkoval(a): 16x
ThumpUp Cože každej měsíc no pokud koupíš nějakou rakev tak jo ale moje jednička funguje furt stejně nic se na ní neposralo skoro za 5 let jen běžná údržba a ten menší problém co nemůžu vyřešit ale vyloženě že by něco odešlo každej měsíc tak to fakt ne nevím jak u pII ale u pI supr spokojenost.
Ex Ford Probe GT Turbo :(
Kaprolet Offline
#8 Vloženo : pondělí 23. července 2012 13:55:49 (UTC)

Ani mě se nesype. Spotřeba u V6 je reálných 8,3L/100km. Za 4 roky se mi podělala pouze vodní pumpa měsíc po koupi. Byla ještě originál. Jinak jen údržba. Před 14 dny jsme s ním byli v Itálii a v Alpách. 3000km za týden a vše plně OK. Takže kecy typu Ford Problém si nechte domů do nádražky pro důchodce který tomu třeba uvěří. Pokud Probe není ve stavu dojetýho vraku tak je prostě spolehlivý jako jakýkoli jiný auto. Spíš ještě víc. Ale kup si co chceš.Mně osobně je to jedno. Reaguju jen na připomínky z předešlých příspěvků.
Milan H. Offline
#9 Vloženo : pondělí 23. července 2012 18:00:17 (UTC)

Původně odesláno: Jeník Jdi na citovaný příspěvek
Jan Sotona -> Ahoj každopádně bych bejt tebou bral 2.5 i ta se ti po čase bude zdát málo a budes hledat veci na zvyseni vykonu, takže já bejt tebou beru 2.5. K tomu inzerátu: myslim aspon dle fotek že to bude pěknej zachvovalej kousek, jen ta udana spotreba 7.5l/100km je směšná BigGrin . Já bych ti třeba moch doporučit TOHLE je i ve stejný barvě ThumpUp , je to kámoše od nás z Písku a vim že o to auto bylo hodně dobře pečováno a sou tam vyměněný všechny věci co čašto rádi odcházej (rozdělovač,...) takže si myslim že bude sloužit dlouho a dobře ThumpUp .

Milan H. -> Ahoj já teda nevim k tomu tvýmu inzerátu, už tam to stříbrný probe je hodně dlouho a nikdo ho nechce ani za 25t. což je nejaky divny, já si myslim že bude nějakej problem s přihlášenim, jinak už by to dávno přihlásil a chtěl by za něj 2x tolik, takže nevim. Ale najetý km podle mě sedí ty reálný budou ThumpUp

Tak jsem tam volal a s přihlášením problém není. Na čistopis to prý případně můžou přihlásit i oni...ekodaň neřeším...Když se koukám na ceny v Německu, tak je cena celkem adekvátní a ještě člověk ušetří za dovoz...2 x tolik by bylo podle mě moc...je tady někdo z Prahy, kdo byl byl ochotný tohle Probe důkladně "proklepnout" případně zjistil, kde je .....? Raději nepíšu problém, aby se tady nějaký kolega zase nerozčílil a nemusel jsem do nádražky za důchodcema...
white power Offline
#10 Vloženo : pondělí 23. července 2012 18:06:45 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Pokud má někdo Ford Problém tak doporučuju Fiat Coupe, kamarád ho před pár lety měl s motorem 2.0T 20V, koupil ho za 150.000,- a pak začaly problémy, nejdřív těsnění pod hlavou a prasklá hlava, pak zaklepal na klice, potom odešlo turbo, pak zase zaklepal na klice a po celkových investicích dalších 150.000,- se ním bál vyjet ze strachu co se zase posere tak ho po dvou letech a cca 10tis najetých km prodal za necelích 100.000,-
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Stigg Offline
#11 Vloženo : pondělí 23. července 2012 20:43:00 (UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
radsi tlacit Forda nez jezdit Fiatem
Ford Probe 2.2 GT 1991
Honda VTR 1000F
white power Offline
#12 Vloženo : úterý 24. července 2012 4:10:38 (UTC)

Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Ono to dopadne tak, že dřív nebo později budeš tlačit toho Fiata.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
probeles123 Offline
#13 Vloženo : středa 25. července 2012 10:15:24 (UTC)

to : Milan kamo byl sem se na něj podívat a je zrezlej ze všech starn a když sem se ho zeptal jak dlouho tam stojí tak mi řek že tam stojí pouze dva měsíce LOL přitom vim že tam stojí rok a nikdo ho nechce a divíte se proč ho neprodá protože ten bazarista je idiot nastartoval mi to a odešel zase do tý boudy ale to už je jedno ted neco o tom autě motorově a převodovka super stav hydroštely necvakaj prostě tichej chod ale ta karoserie je ze všech stran orezlá a byrdy a tom taky nebyly zrovna nejlíp viměněný čelný sklo ale asi nakej amater pač to bylo cele opatlané od silikonu a ta guma kolem toho okna odstávala měněnej výfuk má jak píše ale bylo by na něm hodně prace skrz tu karoserii
2.0 16v červeňásek EX
2.5 V6 znovuoživen EX
Milan H. Offline
#14 Vloženo : středa 25. července 2012 15:34:40 (UTC)

Původně odesláno: probeles123 Jdi na citovaný příspěvek
to : Milan kamo byl sem se na něj podívat a je zrezlej ze všech starn a když sem se ho zeptal jak dlouho tam stojí tak mi řek že tam stojí pouze dva měsíce LOL přitom vim že tam stojí rok a nikdo ho nechce a divíte se proč ho neprodá protože ten bazarista je idiot nastartoval mi to a odešel zase do tý boudy ale to už je jedno ted neco o tom autě motorově a převodovka super stav hydroštely necvakaj prostě tichej chod ale ta karoserie je ze všech stran orezlá a byrdy a tom taky nebyly zrovna nejlíp viměněný čelný sklo ale asi nakej amater pač to bylo cele opatlané od silikonu a ta guma kolem toho okna odstávala měněnej výfuk má jak píše ale bylo by na něm hodně prace skrz tu karoserii

Díky moc za info...budu hledat dál...
Bad Offline
#15 Vloženo : středa 1. srpna 2012 12:45:49 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 15 time(s) in 15 post(s)
Ahoj,
stačí kouknout o pár témat níž a najedeš přímo auta z klubu, který tady lidi znaj. Já například prodávám tohle:
http://www.probeclub.cz/...--2-5-V6-24V-BandW.aspx

Kdyžtak napiš mail nebo SZ, není problém se domluvit na prohlídce :)
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.