logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Olej smrdí po benzínu.
Marián Offline
#1 Vloženo : středa 20. června 2012 21:20:53 (UTC)

Mám velký dotaz a problém. Kamarád mi řekl, že když na to šlápnu, tak mi vyletí z výfuku modrý kocour. Pátral jsem a zjistil jsem, že mi smrdí olej po benzínu. Vždy po čase ježdění mi olej zřídne a při vypuštění páchne po benzínu. Když jezdím, tak mi olej nemizí, ale řídne, tudíš se bojím abych toho mýho mazlíka nezadřel. Svíčky se mi nezasírají a ani nic jiného, jen ten olej... Nesetkal jste se, nebo nevíte čím by to asi mohlo být?? Neřešil to už někdo z vás? Prosím poraďte.
Renni Offline
#2 Vloženo : středa 20. června 2012 21:46:55 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Původně odesláno: Marián Jdi na citovaný příspěvek
Mám velký dotaz a problém. Kamarád mi řekl, že když na to šlápnu, tak mi vyletí z výfuku modrý kocour. Pátral jsem a zjistil jsem, že mi smrdí olej po benzínu. Vždy po čase ježdění mi olej zřídne a při vypuštění páchne po benzínu. Když jezdím, tak mi olej nemizí, ale řídne, tudíš se bojím abych toho mýho mazlíka nezadřel. Svíčky se mi nezasírají a ani nic jiného, jen ten olej... Nesetkal jste se, nebo nevíte čím by to asi mohlo být?? Neřešil to už někdo z vás? Prosím poraďte.

řídne olej..? ,díval ses zespodu na víčko oleje?bylo by dobrý kdybys upřesnil co tam liješ za olej.
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Mac Háček Offline
#3 Vloženo : středa 20. června 2012 23:34:46 (UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Mě zatím olej po benzínu smrděl v každým autě.
Probe 2.2 Lx digital v automatu
EX Probe 2.5GT US a Probe 2.2GT
Marián Offline
#4 Vloženo : sobota 23. června 2012 15:12:16 (UTC)

Ano koukal jsem na víčko oleje, žádná emulze nebo tak na něm není, to je čisté a olej tam leju VALVOLINE MAXLIFE SAE 10W40. Sám vím, to co jsem psal je dost divné, ale je to tak. Známý mi teď přinese měřák na tlaky, ale kdyby to byly kroužky tak by mi olej utíkal ne?? Nevím, je to dost divný.
white power Offline
#5 Vloženo : sobota 23. června 2012 19:54:53 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Pokud se ti dostává benzín do oleje tak to spíš naznačuje že to špatně (nebo vůbec) pálí jeden válec, pak se nespálenej benzín přez kroužky dostává do oleje. Kdyby byly špatný kroužky tak by se olej ztrácel. Vyměň svíčky, kabely, víčko a palec rozdělovače.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Melko92 Offline
#6 Vloženo : neděle 24. června 2012 16:11:29 (UTC)

Měl jsem teď podobnej problém, nalil jsem do Probe 2.5L olej 5W30. Na tu 5W30 jsem najel 7000km pak to začalo, smrad po benzínu modrej dým a ukazatel tlaku oleje byl hodně nízko. Olej jsem vypustil nalil 10W60 a přidal aditivum na vyplnění nerovnosti v motoru a teď je vše cajk.. Takže to může být špatnej olej protože když smrdí po benzínu tak to je většinou smrad spáleného oleje.
no_namE303 Offline
#7 Vloženo : pondělí 25. června 2012 16:19:55 (UTC)

Poděkoval(a): 16x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Původně odesláno: Melko92 Jdi na citovaný příspěvek
Měl jsem teď podobnej problém, nalil jsem do Probe 2.5L olej 5W30. Na tu 5W30 jsem najel 7000km pak to začalo, smrad po benzínu modrej dým a ukazatel tlaku oleje byl hodně nízko. Olej jsem vypustil nalil 10W60 a přidal aditivum na vyplnění nerovnosti v motoru a teď je vše cajk.. Takže to může být špatnej olej protože když smrdí po benzínu tak to je většinou smrad spáleného oleje.

Olejem to nebude to je blbost jedine ze by prechazel Z 15W 40 na 10W 40 jinak valvoline max life jeden z nejlepsich oleju co znam a doporucuji mnoho kilometru najetych ale ne v probe :) sam pouzivam castrol, jinak je moznost ta co rikal WP a pak ty krouzky pokud si to nejakym pripravkem procistil pred vymenou oleje Razz a nebo pokud si pouzival nejakej horsi olej nebo majitel pred tebou tak to ten valvoline rozpustil a hold malicko spapne a pak modre huli :(
Ex Ford Probe GT Turbo :(
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (4)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.