logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
P1-výměna převodového oleje
jubileus Offline
#1 Vloženo : neděle 3. června 2012 14:58:36 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
Okrajově jsem toto téma už tady někde zaregistroval ale stejně asi neřešilo můj problém.Dnes jsem to tu nikde nemoh vyhledat.
Blíží se mi najeté míle,kdy mám podle cedulky v motoru vyměnit převodový olej.
Je to cedulka Castrolu je v ní napsáno EP 80,EP 90, EPX 80,EPX 90 -vedle jsou vždy pole na zatržení,co tam bylo dáno ale je to už nečitelný-takže nevím,který typ tam je.Pak je tam ještě psaný TQ DEXRON.

Někde jsem se taky dočetl,že se dá nevhodnou volbou "umrtvit" převodovka,tak se radši dopředu ptám abych si s tím zase neužil nějaký nepříjemnosti.
Ještě jsem převodovku detailně neokukoval--asi tam bude vypouštěcí šroub a napouštěcí otvor se šroubem-někde výš.Taky si nejsem jistý ,kolik tam toho vejde-- 7 litrů ?? se mi zdá nějak moc.

Někde na MAZDĚ se píše , že je olej na celý život auta,někde se píše ,že po určité době vyměnit.Já na to po několik let nemakal a zdá se mi převodovka nesmrtelná--ale na té cedulce v motoru je počet mil a ty se blíží.

Nejraději bych tam dal to co tam je ale nemohu u CASTROLU objevit to označení.Tak mě napadlo dát tam to nižší ,co mají ale bývá to označeno DEXRON III a u údržby na PROBE1 má být specifikace DEXRON II.

Jestli otom někdo něco víte,tak prosím o radu----co tam dát za dnešní od CASTROLU -a kolik tam toho vejde.

Dík
white power Offline
#2 Vloženo : neděle 3. června 2012 15:34:31 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Dextron III je přímá náhrada za Dextron II. Pokud máš automat. převodovku tak náplň je 6,8 l. Pokud manuál tak u GL/LX je 3,3 l. Jinak dextron se používá do automatyckých převodovek a do manuální u GT s manuální u GL/LX bych si s tím tak jistej nebyl. U manuální převodovky se olej nalejvá náhonem tachometru a u automatu měrkou na olej.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.