Okrajově jsem toto téma už tady někde zaregistroval ale stejně asi neřešilo můj problém.Dnes jsem to tu nikde nemoh vyhledat.
Blíží se mi najeté míle,kdy mám podle cedulky v motoru vyměnit převodový olej.
Je to cedulka Castrolu je v ní napsáno EP 80,EP 90, EPX 80,EPX 90 -vedle jsou vždy pole na zatržení,co tam bylo dáno ale je to už nečitelný-takže nevím,který typ tam je.Pak je tam ještě psaný TQ DEXRON.
Někde jsem se taky dočetl,že se dá nevhodnou volbou "umrtvit" převodovka,tak se radši dopředu ptám abych si s tím zase neužil nějaký nepříjemnosti.
Ještě jsem převodovku detailně neokukoval--asi tam bude vypouštěcí šroub a napouštěcí otvor se šroubem-někde výš.Taky si nejsem jistý ,kolik tam toho vejde-- 7 litrů ?? se mi zdá nějak moc.
Někde na MAZDĚ se píše , že je olej na celý život auta,někde se píše ,že po určité době vyměnit.Já na to po několik let nemakal a zdá se mi převodovka nesmrtelná--ale na té cedulce v motoru je počet mil a ty se blíží.
Nejraději bych tam dal to co tam je ale nemohu u CASTROLU objevit to označení.Tak mě napadlo dát tam to nižší ,co mají ale bývá to označeno DEXRON III a u údržby na PROBE1 má být specifikace DEXRON II.
Jestli otom někdo něco víte,tak prosím o radu----co tam dát za dnešní od CASTROLU -a kolik tam toho vejde.
Dík