logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Zasekává se brzdič / zadní brzda
Thomas Offline
#1 Vloženo : pátek 1. června 2012 7:32:15 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Ahoj,

mám problém u mého 2.0 16v. Na levém zadním kole mi přestala chodit brzda, tak se vyměnil brzdič a vše ok. Druhý den ráno se mi stalo že když jsem zatáhnul ruční brzdu a dal jí pak zpátky abych odjel tak zůstala brzda zaseklá.... no prostě sem to musel rozjet a ono to povolilo. To samé se mi stalo před prací. Po práce jedu zpět k automechanikovi aby se na to kouknul. Jsou nějaký osvědčený postupy co zkouknout aby to chodilo? Přeci jenom ten brzdič něco stál a nechtěl bych ho zničit.

Díky.
Renni Offline
#2 Vloženo : pátek 1. června 2012 8:31:01 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
to nevypadá na brzdič pokud jsi vyměnil,ale zkus kouknout jestli se ti neseká pero u lanovodu.Měl jsem podobný problem.
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Thullo Offline
#3 Vloženo : pátek 1. června 2012 8:31:25 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
2 Thomas:
Tak to je divné, neb ty třmeny, když jsou nové, fungují správně. Právě že kvůli tomuto se kupují nové - staré jsou vevnitř zlé a zadrhává ruční brzda. Pak se to řeší buď repasem, nebo lépe novým třmenem - ten máš a je to na bzum. Zkusil bych reklamaci - evidentně máš zmetka třmen :o( nic jiného tam nedrží tu ručku - je tam jen lanovod totiž. Vše obstarává třmen.

2 Renni:
Pero u lanovodu? Co to je?
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
white power Offline
#4 Vloženo : pátek 1. června 2012 8:50:24 (UTC)

Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Já bych řek že problém bude v samotným lanovodu od ručky, pokud jsou lanovody starý tak budou vevnitř vyrezlý a přelámaný a lanko se pak nevrací jak by mělo brzda se pak neuvolní.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Thullo Offline
#5 Vloženo : pátek 1. června 2012 9:08:59 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
No jenže pružinka je na třmenu tak silná, to se mi zdá divné. Každopádně lanovody dobré mám :o)
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
white power Offline
#6 Vloženo : pátek 1. června 2012 9:13:28 (UTC)

Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Zarezlí lanovody, bejvaj nejčastější příčina přibržďování ruční brzdy, ale pokud jsou opravdu OK (nejlepší je pro kontrolu lanovod na obou koncích odpojit a zkusit jesli se v něm lanko pohybuje volně) tak je chyba ve třmenu, nic jinýho už tam není.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Thomas Offline
#7 Vloženo : pátek 1. června 2012 18:35:47 (UTC)

kluci díky za reakce.. po práci jsem k němu zajel sundal předemnou kolo.. a něco šteloval ze zádu na tom brzdiči.. něco se tam dá štelovat a už to seštelovaný bylo a nějak se to utáhlo či co? tak to dal tak jak to má bejt a uvidím,,, nevim jinak co by to mohlo bejt ale lankem to asi neni...
Bad Offline
#8 Vloženo : pondělí 18. června 2012 11:52:23 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 15 time(s) in 15 post(s)
Zezadu na třemenu se šteluje předpětí pístku - jak moc je vyjetej v klidovým stavu. Dělá se to když dáš nový brzdy (kotouče, desky) a pak po nějakym čase až si desticky a kotouče "sednou" Seřizuje se tim taky stejnoměrný brzdný účinek zadní nápravy - aby ti jedno kolo nebrzdilo víc jak druhý.
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.